vrijdag 17 december 2021

Je favoriete dagje uit feestelijk verlicht

De Kerstvakantie staat voor de deur! Morgen heb ik leuke educatieve tips voor een dagje uit in de bonusweek die de basisscholen volgende week hebben gekregen. Maar vandaag gaan we even kijken naar hoe je de Kerstdagen nog een beetje sfeervoller kan maken. Wat ik altijd het mooiste vond als kind aan de hele decemberperiode is dat je overal van die mooie lichtjes ziet. In de straten, in de huizen en als je dan ergens naar toe ging. Ik hou ervan en veel dagjes uit ook. Helaas kunnen door de coronamaatregelen de avondopenstellingen niet doorgaan. Maar dat wil niet zeggen dat dierenparken, pretparken en dergelijke niet mooi versierd zijn! Gelukkig is het al lekker snel donker om van al dat moois te kunnen genieten. Wil je ook genieten van sfeervol verlichte uitjes? Lees dan snel verder. (foto’s, mits anders aangegeven: Berry de Nijs/Writing Berries)

WinterDroom in de Orchideeën Hoeve

WinterDroom in de Orchideeën Hoeve is al gestart op 1 december en loopt door tot en met 31 december 2021. Tijdens dit lichtjesspektakel geniet je van gezellige livemuziek, winterse lekkernijen en een Kerstdorp met diverse winkeltjes. Duizenden lichtjes leiden je door het overdekte park. Alle huisjes, fonteinen en bruggetjes zijn versierd met kilometers kerstverlichting. Daarnaast worden er kleurrijke spots ingezet om bijzonderheden zoals reusachtige palmen, watervallen en de stokstaartjessavanne uit te lichten. Reserveren voor dit spektakel doe je via Winterdroom.nl.

Winterplein in WILDLANDS

Geen WILDnights dit jaar, maar wel Winterplein in WILDLANDS Adventure Zoo Emmen. Kom genieten op het Kompasplein en in themagebied Nortica van de sfeervolle aankleding, prachtige lampjes, vele kerstbomen, (nep)sneeuw en gezelligheid. Het Winterplein biedt alle gezelligheid van de WILDnights, maar dan overdag. Kijk voor alle activiteiten van Winterplein op WILDLANDS.nl en reserveer meteen je tickets.

Utrecht Lumen in Utrecht

Je moet er nog even snel bij zijn, want Utrecht Lumen, het lichtspektakel in de stad Utrecht, is nog tot en met 24 december te bewonderen in de binnenstad. Stap op de fiets of wandel langs alle kunstobjecten die met elkaar door het licht zijn verbonden. Spetterende gevelprojecties en verlichte kunstobjecten wisselen elkaar moeiteloos af. Je kan met een gids de wandeling aangaan, maar gewoon zelf in het donker genieten van al dat moois mag natuurlijk ook. Kijk op Ontdek-Utrecht.nl voor meer informatie. (foto: Henk de Nijs)

Warme Winterweken in DierenPark Amersfoort

Tijdens de gehele Kerstvakantie geniet je tot en met 9 januari van de Warme Winterweken in DierenPark Amersfoort. Iedere dag geniet je er van lekker eten bij diverse foodtrucks, sfeervolle lichtjes, live muziek, de Lichtjestrein en warme vuren. Daarnaast leer je van alles over de dieren in de winter, zoals wat winterslaap inhoudt en waarom sommige dieren dat wel doen en andere juist naar warmere oorden trekken. Voor kinderen is er zelfs een ijskoud dierenpaspoort met allerlei leuke opdrachtjes. Zo hou je het wel warm! Reserveer je bezoek via DierenParkAmersfoort.nl en geniet volop van al die gezelligheid.

Winter aan de Kade bij Maritiem Museum

Winter aan de Kade bij Maritiem Museum Rotterdam brengt je heerlijke drankjes, leuke activiteiten voor de kinderen en een sfeervol versierde museumhaven. Daar fonkelen tientallen lichtjes en er staat een ijsbeer die de wacht houdt bij ijssalon/koffiebar Loeve. Gedurende het winterprogramma tijdens de Kerstvakantie (start 26 december) is het museum ook op maandag geopend. Tickets boek je via maritiemmuseum.nl. (foto: Maritiem Museum Rotterdam)

Licht in de Duisternis bij Museum Kaap Skil

Ben je toevallig op Texel deze Kerstvakantie? Licht dan het anker en zet koers naar Oudeschild. Museum Kaap Skil brengt namelijk licht in de duisternis met een uitbundige explosie aan fonkelende lichtjes in het hoofdgebouw en het buitenterrein. Tijdens de vakantie geniet je van een speciaal programma waarbij objecten die met verlichting te maken hebben in het voetlicht gezet. Ontdek prachtige verhalen, doe mee met de speciale Bingo en bekwaam je in ‘Kaapskills’: bootjes vouwen, vaarspelletjes en rondwandelen op stelten. Het beloofd een heerlijk museumbezoek te worden! Boek je tickets via KaapSkil.nl. (foto: Museum Kaap Skil)

Winter Efteling in Efteling

Uiteraard mag de Winter Efteling in dit rijtje niet ontbreken. Het attractie park is tot en met zondag 6 februari 2022 versierd met feestelijke guirlandes, Vreugdevuren, knisperende potkacheltjes en duizenden twinkelende lichtjes. Kan de Efteling nog sprookjesachtiger? Jazeker, want de attracties en Efteling-bewoners zijn ook helemaal in winterse sferen. Natuurlijk is het winterse spektakel iets anders door de coronamaatregelen, maar genieten wordt het zeker. Een bezoek aan de Winter Efteling dient vooraf gereserveerd te worden via Efteling.com.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.