dinsdag 7 december 2021

Winters genieten op het Muiderslot

Rijksmuseum Muiderslot verwelkomt iedereen om deze winter te komen genieten van winterse activiteiten. Van 11 december 2021 tot en met 27 februari 2022 geniet je er van Winterkasteel (als de coronamaatregelen het toelaten natuurlijk); het Rijksmuseum Muiderslot laat jong en oud kennismaken met het winterse leven van vroeger. Uiteraard in de vorm van toffe, creatieve workshops, winterwandelingen en meer bijzonderheden. Dat wordt genieten! (foto: Rijksmuseum Muiderslot)

Overwinteren in een kasteel

Tijdens Winterkasteel wil het museum laten zien hoe het er vroeger aan toe ging als de winter in volle glorie inzette. Waar haalde de bewoners warmte en licht vandaan? En hoe zat het met water en voedsel? En hoe kwam je die lange donkere avonden door? De antwoorden krijg je dankzij de winterse audiotour. Geniet van ouderwetse spelletjes en bijzondere verhalen. In de Ridderzaal van het Muiderslot geniet je van winterse feesten en de bijbehorende lekkere hapjes. In het museumcafé geniet je van een passend winters hapje en drankje.

Wandelen & creatieve workshops

Natuurlijk zijn er allerlei toffe tours om te volgen. In de Kerstvakantie worden er speciale wandelingen georganiseerd. Hierbij ontdek je meteen de natuur rondom het slot. Het jaar wordt in stijl afgesloten met de ‘snerttours’ waarin wordt teruggeblikt op afgelopen jaar. Je beleeft dan de aller slechtste rondleiding ooit! Durf jij? Liever zin om creatief aan de slag te gaan? Voor kinderen zijn er speciale schilderworkshops met maaltijdstillevens als thema. Deze schilderworkshops staan gepland voor 12 en 19 december. Op 18 december is er een speciale chocoladeworkshop voor kinderen… Dat wordt smullen!

Reserveer & geniet

Zin in een bijzonder winters uitje in de Kerstvakantie, Voorjaarsvakantie of daar lekker tussendoor? Reserveren is verplicht en dat doe je via Muiderslot.nl/kaartjes. Op de website kun je tevens zien welke workshops en activiteiten er allemaal gehouden gaan worden. Hou wel rekening met het feit dat activiteiten afgelast kunnen worden in verband met coronamaatregelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.