maandag 6 december 2021

Dagje uit tips voor de winter

December wat kan je toch mooi zijn. Met je gure winderige dagen, de ochtendmist die als een deken over het landschap valt en natuurlijk die heerlijke koude, vriesdagen waarvan je wangen en neus zo heerlijk rood kleuren. Ik hou van het winterseizoen; het brengt immers een heel andere dynamiek met zich mee. Bovendien worden de kortere grauwe dagen opgesierd met verlichting in de stad, aan gevels van musea en natuurlijk in pretparken en dierentuinen. De winter is koud, maar dat hoeft je dagje uit niet in de weg te zitten. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Kleed je warm aan

Heb je een dagje in de frisse, winterse buitenlucht gepland? Kleed je dan warm aan. Warme, wollen sokken, goede schoenen en een legging of pyjamabroek onder je broek helpt al enorm tegen de kou. Laagjes kleding houden sowieso meer warmte vast. Draag onder je trui daarom eens een hemdje of T-shirt. Met je jas erbij en een lekkere warme sjaal om, ben je al een heel eind. Wist je trouwens dat je veel van je warmte via je hoofd verliest? Zet daarom een pet, hoed of muts op. Zo blijf je lekker warm tijdens een boswandeling, uitwaaien aan het strand of een ander dagje uit. O, en regenkleding is natuurlijk ook handig om bij je te hebben, want je weet het maar nooit met die Nederlandse winters.

Zoek een overdekt uitje uit

Een jungletuin, museum of indoor pretpark is natuurlijk zeer geschikt als winters dagje uit. Denk hierbij aan de Orchideeën Hoeve, Berkenhof’s Tropical Zoo, het Mauritshuis, Drents Museum, Plopsa Indoor Coevorden of Amusementspark Tivoli, om maar een paar uitjes die je kan beleven in Nederland te noemen. Hou er overigens rekening mee dat overdekte uitjes vaak verwarmd zijn. Kleed je dan niet te warm aan – vooral niet in vlindertuinen en jungle parken – want dat is niet prettig.

Maak er een familie-uitje van

Natuurlijk is het nu iets lastiger om met de hele familie erop uit te gaan. Maar met je gezin is het uiteraard wel mogelijk. Met de feestdagen voor de deur is zo een winters uitstapje vol verwondering heerlijk om nog meer tot elkaar te komen. Wat je gaat doen, binnen of buiten, maakt eigenlijk niets uit. Ga lekker warme chocolademelk drinken op de kinderboerderij, steengrillen en bowlen of toch buiten een lange wandeling maken. Om het buiten zijn nog leuker te maken heeft Natuurmonumenten de mooiste herfst- en winterwandelingen alvast voor je uitgezocht. Op de website vind je meteen leuke speurtochten (zoals boomvruchten herkennen) en andere toffe activiteiten. Daar wordt je uitje nog leuker van. Enne… neem die fotocamera mee om die prachtige momenten vast te leggen!

De komende weken komen er hier nog meer leuke suggesties voor de wintermaanden voorbij. Hou mijn website dus in de gaten. Voor nu: veel winters plezier gewenst!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.