maandag 15 november 2021

Hond Gezond 5 Sinterklaastips

Hoera! Sinterklaas is weer in Nederland. En dat betekent dat we weer allerlei lekkers in huis halen, er schoenen worden gevuld door Sint en Pieten en dat er wellicht cadeautjes voor je hond in de jute zak zitten. Hoewel je hond zich wellicht weinig aantrekt van het hele Sinterklaasgebeuren, is het natuurlijk wel leuk om hem bij het geheel te betrekken. En met deze 5 tips wordt de Sinterklaasperiode ook een stukje veiliger voor je harige vriend. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

1 Wie zoet is, krijgt lekkers – maar het is niet voor je hond

Sinterklaassnoep! Het is heerlijk. En o wat is het fijn als Piet even een hand vol snoep en kruidnoten door de kamer strooit of bij je schoentje achterlaat… Zoals je wellicht weet is chocola echt heel gevaarlijk voor je hond. Slaapt je hond beneden? Zorg dan dat hij niet bij eventuele chocolademunten of -letters kan komen die door Sint in de schoenen worden gestopt. Zet de schoenen wellicht hoger, dan kan je viervoeter er niet bij. Kruidnoten (ook wel bekend als pepernoten) zijn ook niet goed voor je hond. De kruiden die speculaas zijn heerlijke smaak geven, kunnen je hond erg ziek maken. Let dus bij het strooien op, dat je hond wel mee zoekt, maar niet mee snoept.

2 Wie zoet is, krijgt lekkers – want dit is wél voor je hond

Wist je dat veel dierenspeciaalzaken een soort hondenkoekjes verkopen die eruit zien als kruidnootjes? Deze zijn niet voor mensen, maar wel voor je hond. De pepernootjes hebben dezelfde kleur en geur, maar bevatten geen suikers en kruiden waar je hond niet tegen kan. Dat is wel zo geinig om te geven. Daarnaast zijn er hondenletters te koop, gemaakt van kluif, voor als je je hond ook een extraatje wil geven.

3 Voederbakje zetten bij de dierenspeciaalzaak

Kinderen mogen in allerlei winkels en bij verenigingen vaak hun schoentjes achterlaten met een tekening en brief voor Sinterklaas erbij. Sint gaat dan langs om al die schoentjes met wat lekkers en een kleinigheidje te vullen. Harige kinderen (onze honden) mogen bij dierenspeciaalzaak Jumper hun voederbakje komen zetten – maar er zijn er vast meer waar dat kan! Uiteraard gaat ook hier een brief voor Sinterklaas in, met een verhaaltje over je hond, hoe groot hij is, of hij dieetwensen heeft en meer. En dan… komt Sint er wat lekkers in doen voor je hond. Hoe leuk is dat!

4 Alles gekregen van die lieve Sint

CADEAUTJES! Hoe leuk is het als er een cadeautje voor de aanwezige hond(en) op Pakjesavond uit de zak van Sinterklaas getoverd wordt! Je hond zal ongetwijfeld al langer door hebben dat er iets gaande is, vooral als er een lekkere kluif in het papier verstopt zit. Dat heeft hij uiteraard al geroken. Voor honden (en andere huisdieren) zijn er steeds meer leuke cadeautjes voor Sinterklaas (en Kerst) te koop. Zo zag ik bij Primark een Disney Stitch hondenmandje, zijn er schattige voer- en waterbakjes te vinden en grappige speeltjes. Want hoewel je het je hond misschien weinig uitmaakt, wij willen toch ook iets leuks om naar te kijken. HEMA, de dierenspeciaalzaak en andere cadeautjeswinkels verkopen tevens grappige cadeautjes voor je hond. Tijd om een verlanglijstje te maken wellicht?

5 Schrijf een gedichtje

Ja, de hond zal het gedichtje niet voor kunnen lezen, maar het is zo leuk om een gedicht te maken over de hond die Pakjesavond mee viert. Baasje of vrouwtje van de hond leest dit uiteraard zelf voor. Ik heb geregeld voor mijn hond ook een gedichtje geschreven. Meestal bestaande uit vier regeltjes met woorden die hij interessant vindt, zoals ‘mee’, ‘uit’, ‘koekje’ en ‘kluif’. Het is leuk om te zien hoe je hond daarop reageert. Al is het maar gewoon extra voor de gein.

Fijne Sinterklaastijd gewenst, voor jou en je hond!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.