donderdag 30 december 2021

Writing Berries Maandoverzicht December 2021

Een dagje eerder dan normaal, omdat er voor morgen een Jaaroverzicht op de planning staat van alles wat er dit jaar te lezen viel. Dus blikken we terug op een maand die ondanks alles toch weer voorbij is gevlogen. Voor de lockdown die 18 december inging, bezocht ik nog Diergaarde Blijdorp en Rembrandts Amsterdam Experience. Bovendien mocht ik een nieuwe opdrachtgever toevoegen aan mijn freelance tekstbureau. Hoogtepunten? Ja, genoeg. Vooral de Formule 1 race in Abu Dhabi waar Max Verstappen in de allerlaatste ronde toch nog Wereldkampioen werd. Deze maand kon je weer veel over de dagjes uit van Nederland lezen. Lees je mee? (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)

Bijzondere tentoonstelling: Deep in Vogue

De Ballroom cultuur is in Nederland wellicht nog redelijk jong, maar in de VS bestaat dit al sinds de jaren zeventig van de vorige eeuw. Het was de plek waar Afro-Amerikaanse jongens en meiden totaal zichzelf konden zijn. Vanuit de Ballroom is de bewegingsvorm Vogue ontstaan. Deze bijzondere tentoonstelling neemt je mee in de kleurrijke wereld van Ballroom.

Dierentuinnieuws: Sinterklaas verrast dieren, DierenPark Amersfoort & Serious Request, geboortenieuws en meer!

Sinterklaas is er niet alleen voor mensen, ook zeer zeker voor dieren. En daarbij worden de dieren in de dierenparken zeker niet vergeten. Maar er was ook ander nieuws uit de dierenparken, zoals geboortes en de deelname van DierenPark Amersfoort aan Serious Request.

Dagje uit tips voor de winter

Sinterklaas is weer naar huis en we kijken vast uit naar de Kerstdagen. In de tussentijd vraag je je wellicht af wat je moet doen in je vrije tijd. Nou, daar heb ik wel wat toffe tips voor. Wat dacht je van een museum, jungletuin of een schitterende wandeling in de natuur?

Winters genieten op het Muiderslot

Hoe leefden de kasteelbewoners vroeger in de winter? Hoe hou je eigenlijk zo een slot warm als het vriest dat het kraakt? En wat deed je tijdens lange winteravonden? Op deze vragen en meer geeft het Muiderslot de hele winter antwoord.

Museumnieuws gezellige uitjes, kunstzinnige cadeautjes en meer

In de wintermaanden is het extra fijn om een uitje binnen te bezoeken. Musea zijn daar uitermate geschikt voor. En voor iedereen is er wel een museum te vinden. In deze Museumnieuws enkele tips en wat leuke cadeau-ideetjes.

Dier van de Maand Poolvos

Het is winter. Een seizoen waar de poolvos zeker geen moeite mee heeft. Met zijn dikke vacht komt hij moeiteloos de koudste dagen door. En in de zomer? Dan wisselt hij die dikke vacht in voor een dunner, grijzer exemplaar. Tijd om eens kennis te maken met dit bijzondere, koddige diertje.

De Jurk; in 2022 te zien in Museum Kaap Skil

De schatten van het Palmhoutwrak zijn allemaal boven water gekomen voor de kust van Texel. Een van de meeste bijzondere schatten is deze jurk. Volgend jaar kun je de jurk en andere objecten uit het wrak bewonderen in een vaste opstelling bij Museum Kaap Skil.

Genieten van Het Natuurhistorisch Museum Rotterdam

Eind november bezocht ik het doodleuke Natuurhistorisch Museum in Rotterdam. Een bijzonder museum waar je van alles leert over het leven van planten en dieren. Het was een spontaan bezoek en o zo genieten!

Je favoriete dagje uit feestelijk verlicht

Op moment van schrijven was er van een algehele lockdown nog geen sprake. De meeste dagjes uit pakken in de wintermaanden groots uit als het gaat om sprookjesachtige verlichting. Hoewel we er nu niet heen kunnen, kun je wel genieten van de begeleidende foto’s.

(Zee)Hond Gezond 5 tips voor de Kerst

Kerst en alle andere feestdagen zijn natuurlijk heel gezellig. Maak het ook gezellig voor je hond met deze tips. O en er staan nog een paar donatietips bij, voor honden, huisdieren en zeehonden.

Keukenhofnieuws: voorjaar in de voorbereiding

Het is hartstikke winter natuurlijk, maar bij Keukenhof kijkt men reikhalzend uit naar het voorjaar. En met al deze prachtige nieuwtjes en verrassingen die ons te wachten staan, kan ik ook zeker niet wachten om het park weer te kunnen bezoeken.

Stadsbeeld George Maduro

Voor Madurodam staat een jongentje tegen een boompje en hij kijkt de weide wereld in. Naast hem staat een volwassen man, klaar voor de strijd. Het zijn twee standbeelden die ieder een deel van het leven van George Maduro voorstellen. Je vindt ze samen voor Madurodam in Den Haag.

2022 jubileumjaar: 200 jaar Mauritshuis

Hieperderpiep Hoera! Het Mauritshuis als museum bestaat volgend jaar 200 jaar! Een roerige geschiedenis, verbouwingen en een schitterende collectie maken het Mauritshuis een bijzondere plek. Ik heb al wat feestelijke tentoonstellingen op het oog die ik wil gaan zien volgend jaar.

Goed Doel WNF ijsberenproject op Spitsbergen

Het WNF zet zich in voor alle dieren van de wereld en voor het klimaat. Op Spitsbergen werken zij samen met het Noors Polair Instituut om de ijsberen en het Arctische gebied te kunnen beschermen. Dit doen zij onder meer door ijsberen te volgen en de gevolgen van klimaatverandering op het pakijs te meten.

Duik in het verleden met Rembrandts Amsterdam Experience

Begin december bezocht ik Rembrandts Amsterdam Experience. Een 5D-belevenis waarin je werkelijk ondergedompeld wordt in de wereld van Rembrandt. Geniet van muziek, geuren, kleuren, schilderijen en een tikkeltje magie.

Schrijfcoachtip Het einde van het verhaal

Je hebt je hoofdpersonen door allerlei avonturen laten overrompelen en ze hebben het allemaal doorstaan. Maar ja… hoe brei je er dan een einde aan? En welk einde wordt het? In de laatste Schrijfcoachtip van het jaar geef ik tips voor verschillende eindes die je je verhaal kan geven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.