woensdag 15 januari 2020

Vakantiebeurs 2020 vakantie inspiratie voor iedereen

Even een dagje de druilerige realiteit verwisselen voor een mini-vakantie rond de wereld? Het kan op de Vakantiebeurs! Dit jaar viert de Vakantiebeurs haar 50ste verjaardag. Een jubileum dat met veel feestelijkheden wordt omlijst. Zo geniet je de komende dagen van verschillende wereldfeesten, van Carnaval tot St. Patricks Day in de Festivaltent (tussen hal 12 en hal 7). Maar ook bij verschillende stands is het weer gezellig met dansers, mensen in klederdracht, muziek en zang. De aankleding geeft je ook echt weer het gevoel dat je even op vakantie bent geweest. Vandaag bezocht ik de traditionele Vakdag van de Vakantiebeurs, morgen barst het feest los voor iedereen. (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)

50 jaar Vakantiebeurs

Bij de markt in de passage tussen hal 7 en hal 12 met lekkernijen als pittige sambal, gedroogd fruit en Britse fudge, kom je een Memory Wall tegen vol oude affiches van de Vakantiebeurs. Het is slechts een greep uit de afbeeldingen van de afgelopen 50 jaar, maar het geeft wel een leuk overzicht van de veranderingen die de beurs heeft doorgemaakt.


Verre reizen of juist dicht bij huis?

De keuze is werkelijk reuze. Heb je altijd een keer naar de eilanden in de Pacific gewild? Op safari in Afrika? Of toch die ene Lord of the Rings-tour doen in Nieuw Zeeland? Dan ga je naar hal 12. Heb je juist zin om een mooie cruise te maken? Stap dan hal 11 in en doe meteen voor het juiste gevoel een drankje op het Cruise terras. Misschien wil je wel liever dichtbij huis blijven. In Nederland bijvoorbeeld of naar Duitsland. In hal 7, 9 en 10 kom je allerlei toffe Europese bestemmingen tegen. En als je het echt niet weet, dan staan in hal 8 reisorganisaties Corendon, Sunweb en TUI voor je klaar om je te adviseren.


Treinreizen naar het oosten

Populair op de beurs zijn de reizen naar Siberië en dergelijke met de trein, zoals de Trans-Siberië Express. Deze route wordt met goede slaaptreinen gereden, zodat je comfortabel geniet van alles erop en eraan. Bezoek bijvoorbeeld eens Tiara Tours in hal 12 op stand B095 voor nog meer inspiratie. Of bezoek Mevo Reizen, ook in hal 12 op stand A051. Ook zij hebben veel te vertellen over treinreizen naar Siberië en hebben toffe informatie (en reizen) voor de Transmongolië Express en Zijderoute.

Kamperen in binnen- en buitenland

Kampeerliefhebbers halen werkelijk hun hart op in hal 7. De mooiste campers, caravans en luxe (maar dan ook echt van alle gemakken voorzien) tenten staan hier opgesteld. Het is net alsof je even op de camping bent. Er is een Blootstraatje voor wie inspiratie zoekt voor naaktrecreatie, een klimwand en een gezellig Kamperen aan de Kust-terras van de ANWB. Wil je lekker met kinderen op pad? Ga dan even langs bij Kids Campings op stand E042 in hal 7 voor de allerleukste campings.


Workshops, lezingen & activiteiten

Vakantie is eigenlijk iets dat je wil ervaren. Een folder en een verhaaltje aan de stand zijn hartstikke handig, maar soms wil je meer inspiratie ontvangen. In de verschillende hallen zijn zogeheten Theaters opgericht. Zo zijn er onder meer een Kooktheater, Down Under theater, Experience theater, ANWB theater en Urban theater. Het zijn kamers waar je lezingen en dergelijke meekrijgt en het geroezemoes van de beurs een stuk minder hoorbaar is. Ideaal om net even dat beetje meer te leren over een land. Maar er zijn ook workshops, in hal 11 bijvoorbeeld bij het Fotografie Paviljoen krijg je van diverse experts de leukste tips mee. Of je doet gewoon mee met de fotografie workshop. Altijd al willen duiken? Beleef het in hal 11 bij de duiktank. Met een VR-bril op bijvoorbeeld of in de tank zelf. TUI heeft in hal 10 ook nog een gethematiseerde Escape Room. Voor kinderen valt er op de beurs ook veel te beleven. Ze kunnen zeilen in hal 10, de klimwand bedwingen in hal 7 en spelen in de Kidszone van hal 8. Je herkent de kinderproof activiteiten aan het paarse bordje met zonnetje getiteld Kids Route.


Handig te herkennen

Overigens is de Kids Route niet de enige duidelijke route voor reizigers op de Vakantiebeurs. Er zijn nog veel meer leuke routes te ontdekken die je naar je volgende vakantiebestemming brengen. Ga je alleen op vakantie? Kies dan voor de Solo Route en ontdek de mooiste vakanties voor jou. Liefhebbers van een culinaire vakantie volgen de Wijnroute en de sportieve fietsers en wandelaars onder ons nemen de Fiets- en Wandelroute over de beurs. Op die manier kun je gericht op zoek naar de vakantie van je dromen.

In geuren en kleuren

De Vakantiebeurs is een plek van inspiratie en ontmoetingen. Het is ook de plek waar je al in de stemming komt voor je volgende vakantie door lekker een hapje en drankje te nuttigen. Zoals een kopje koffie met appeltaart op het Holland terras, Oosterse lekkernijen op het Azië terras en voor Mediterraanse hapjes ben je van harte welkom op het Bella Italia en Mediterraans terras… De geuren die in de hallen rondhangen brengen je er vanzelf naartoe en zorgen ervoor dat je het idee hebt al op vakantie te zijn.

Kom inspiratie op doen

De Vakantiebeurs vindt zoals altijd plaats in de Jaarbeurs te Utrecht. Het is te bezoeken van 16 tot en met 19 januari 2020. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa van de Jaarbeurs. Voor een snellere toegang is het aan te raden je tickets online te bestellen via Vakantiebeurs.nl. Fijne vakantie alvast!1 opmerking:

  1. Ik ging altijd met mijn vader naar de vakantie beurs . heb daar veel mooie herinneringen aan

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.