donderdag 2 januari 2020

Maak de Amersfoortse dieren blij en lever je Kerstboom in

Het nieuwe jaar is begonnen en de Kerstvakantie is helaas alweer bijna voorbij. Wil je voordat je weer aan het werk gaat van je echte Kerstboom af, zodat je huis weer lekker op orde is? Tuig de boom dan voor zaterdag af en neem hem dan zonder versiering mee naar DierenPark Amersfoort op 4 januari, want de dieren willen jouw oude boom heel graag hebben om mee te spelen. En jij krijgt er weer een leuke attentie voor. (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)

Spelen met dennenbomen

De beren, bavianen, tijgers en olifanten zijn ieder jaar weer superblij met de oude Kerstbomen. Niet om op te eten, maar juist om mee te spelen. De verzorgers van DierenPark Amersfoort geven de bomen als verrijking voor de dieren. Verrijking houdt in dat de dieren iets uitdagends krijgen in hun verblijf om mee te spelen, door te rollen of om hun nagels aan te scherpen, zodat er geen verveling toeslaat. Natuurlijk maken de verzorgers het nog leuker door lekkere hapjes tussen de takken te verstoppen.Bijzonder om te zien

Met behulp van verrijking stimuleren de verzorgers het natuurlijke gedrag van de dieren in het park. Voor de bezoeker is het prachtig om te zien hoe de tijgers en bavianen direct op de bomen af sprinten en er flink mee aan de slag gaan. Terwijl de beer juist iets rustiger aan doet en eerst eens lekker polshoogte neemt in zijn nieuwe dennenbos. Vorig jaar kregen de kleine olifantjes van de olifantenfamilie voor het eerst te maken met deze prikkende bomen, waar ze algauw mee gingen spelen. Het biedt weer een heel nieuwe beleving voor mens en dier en dat is werkelijk genieten.Lever je boom in!

Ben je van plan om je Kerstboom dit weekend af te tuigen en weg te doen? Breng deze dan naar DierenPark Amersfoort. Voor het inleveren van de boom bij de entree ontvang je of een voucher voor een gratis warme drank of krijg je korting op je entree prijs. Bomen met en zonder kluit zijn van harte welkom. En het allerleukste is, dat je boom dezelfde dag nog bij de dieren in het verblijf wordt geplaatst, zodat je meteen ziet hoe leuk de beer, tijgers, bavianen en olifanten het vinden om met een oude boom te spelen.Meer weten? Kijk dan op de website van DierenParkAmersfoort.nl. En heb je geen Kerstboom om in te leveren? Kom dan toch langs zaterdag, want het is echt genieten om te zien hoe leuk de dieren deze verrassing vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.