dinsdag 14 januari 2020

18 januari Nationale Tulpendag 2020

♪ Als de lente komt dan stuur ik jou tulpen uit Amsterdam. Als de lente komt, pluk ik voor jou tulpen uit Amsterdam. Als ik wederkom dan breng ik jou tulpen uit Amsterdam. Duizend gele, duizend rooie, wensen jou het allermooiste. Wat mijn mond niet zeggen kan, zeggen tulpen uit Amsterdam ♪, zong Herman Emmink al in 1957. In al die jaren erna is dit een liedje wat iedereen in Nederland (en zelfs velen in het buitenland) wel kent, al is het maar de melodie gehoord vanuit een draaiorgel. En het leukste is, je kan het aankomende zaterdag zelf hardop zingen als je op Nationale Tulpendag tulpen gaat plukken op de Dam in Amsterdam! (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Nationale Tulpendag

Sinds 2012 organiseert de Nederlandse tulpenkwekers (TPN) dit unieke evenement op de derde zaterdag van januari. De kwekers leggen samen met familie, vrienden en vrijwilligers een kleurrijke pluktuin aan op de Dam waar maar liefst meer dan 200.000 (jawel, tweehonderdduizend) tulpen worden neergezet. Nationale Tulpendag vormt de kick-off van het Hollandse tulpenseizoen, dat vanaf januari tot en met mei loopt. (foto: Tulpentijd.nl/VidiPhoto)

World of Colours

Tulpen brengen mensen van over de hele wereld samen. Dat ziet lentetuin Keukenhof ook ieder jaar weer. Het thema voor de Keukenhof is daarom World of Colours en dat is ook het thema van de pluktuin op de Dam. Kom heerlijk een kleurrijke selfie maken tussen de bloemen of fotografeer de vele kleuren van de tulpen vanaf de loopbrug, voordat de tulpen geplukt gaan worden.

Gratis tulpen plukken in Amsterdam

De bloemenzee is de hele ochtend eerst te bewonderen vanaf een speciale kijkbrug. Zo geniet iedereen van de wereld aan kleur die de 200.000+ tulpen gaan opleveren. Om 13:00 uur gaan dan de poorten naar de pluktuin open en mag iedereen die dat wil gratis een bosje tulpen ‘plukken’ bestaande uit 20 tulpen. Er is dus voor ruim 10.000 plukkers genoeg moois om uit te kiezen. De pluktuin wordt dit jaar geopend door wenskinderen van Make-A-Wish Nederland. De tuin blijft open tot ongeveer 17:00 uur.
Kijk voor meer informatie ook eens op Tulpentijd.nl.


(foto: Tulpentijd.nl/VidiPhoto)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.