donderdag 9 januari 2020

Dierentuinnieuws: WILDLANDS gaat vooruit, dieren spelen met Kerstbomen en meer

2019 was een goed jaar voor de dierentuinen, er was groei in bezoekersaantallen, groei in dieren en groei in verblijven. Lees in deze Dierentuinnieuws bijvoorbeeld meer over de groei van WILDLANDS, Burgers’ Zoo en GaiaZOO. Maar ook over de kerstbomenacties van DierenPark Amersfoort en AquaZoo Leeuwarden. Januari is overigens een fijne maand om op bezoek te gaan in een dierenpark. Het is er vaak rustiger doordeweeks en als het nog gaat sneeuwen levert dat prachtige plaatjes op. En wellicht zie je nog dieren spelen met de ingeleverde dennenbomen. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Kerstbomen voor DierenPark Amersfoort

Ieder jaar worden de dieren van DierenPark Amersfoort verrast met hun eigen dennenbos. De tijgers, bavianen, olifanten en de bruine beer weten wel raad met dit nieuwe speelmateriaal als verrijking in het verblijf. Afgelopen zaterdag 4 januari werden er weer massaal grote en kleine dennenbomen naar het park gebracht. De bomen met kluit worden achter de schermen geplant, maar veel andere bomen gingen direct naar de dieren. Zo konden de bezoekers meteen zien hoe leuk ze het vinden om ermee te spelen. Een kerstboom gaf € 5,- korting op een toegangskaartje of een consumptiebon voor een warm drankje. (foto: DierenPark Amersfoort)

DierenParkAmersfoort.nl

Kerstbomen voor AquaZoo Leeuwarden

Niet alleen in Amersfoort werden bomen ingezameld, ook AquaZoo Leeuwarden deed dit met een spectaculair resultaat. Tussen 1 en 5 januari werden meer dan 500 kerstbomen-met-kluit gebracht naar het park. De bomen met kluit worden opnieuw geplant, zodat ze zo een tweede leven krijgen. De bomen die hiervoor niet meer geschikt zijn, worden als verrijking aan de dieren gegeven. Per ingeleverde boom ontving de brenger een vrijkaartje voor het seizoen 2020. Dankzij de inzet van drie non-stop werkende medewerkers werden de bomen zo snel mogelijk naar binnen gehaald. (foto: AquaZoo Leeuwarden)

AquaZoo.nl

Groei voor Burgers’ Zoo

2019 was een goed jaar voor Burgers’ Zoo. Zo ontving het park 1.129.234 bezoekers, nam het aantal abonnementhouders toe, werd er nieuwbouw geopend en… waren er bijzondere geboortes bij de zeekoeien en Maleise beren. Vooral die bijzondere geboortes vormden een kroon op het jaar, omdat beide diersoorten zich moeilijk voortplanten. Maar dat niet alleen; ook zag in 2019 een breedlipneushoorn het levenslicht in de Arnhemse dierentuin. Burgers’ Zoo was ook succesvol op gebied van natuurbehoud in Belize. En dan mag het hoofdsponsorschap van Vitesse in het rijtje ook zeker niet ontbreken. Samen met het Openluchtmuseum natuurlijk. Dit sponsorschap werd gedaan in het kader van de 75 jarige herdenking van Operation Market Garden om zo de stad Arnhem te promoten. Al met al een prachtig jaar waar het park vol tevredenheid op terugkijkt. (foto: Burgers’ Zoo)

Burgerszoo.nl

Groei voor WILDLANDS

Eind 2018 kondigde WILDLANDS aan dat zij als dierenpark een aantal veranderingen zou gaan doorvoeren om zo het park uit de schulden te krijgen en financieel gezond te maken. Met trots presenteert het park nu dat er zeker een stijgende lijn te zien is. Goed nieuws dus. Zo steeg het aantal bezoekers in 2019 met 75.000 van 855.000 naar 930.000. Ook de klantwaarding op Zoover steeg van een 6.7 naar een 8.4! Dat is zelfs de hoogste score van alle dierenparken in Nederland. Daarbij groeide ook het aantal abonneehouders met 10% naar 33.000. De stevige ingrepen werpen dus hun vruchten af en dat geldt ook voor de nieuwe verblijven, waarvan Raccoon Creek de nieuwste is. Voor 2020 heeft WILDLANDS ook grootse plannen. Zo komt er een zeeaquarium, een nieuw vogelverblijf en wordt het jungletheater aangepast. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries – WILDLANDS 2019)

WILDLANDS.nl

Bezoekersrecord voor GaiaZOO

GaiaZOO is flink gegroeid het afgelopen jaar met de komst van 400 grote flamingo’s, de nieuwe wandelroutes, de nieuwe speeltuin en de opening van de sfeervolle SavannaLodge. Al deze nieuwtjes hebben ervoor gezorgd dat het bezoekersaantal met 10% is gestegen. Hiermee heeft de dierentuin voor het eerst de grens van een half miljoen bezoekers doorbroken. Nog meer nieuws: sinds de opening van het park werd dit jaar de 6.000.000ste bezoeker verwelkomt en ligt het park aan een nieuw adres, de Gaiaboulevard 1. Ook komend jaar wordt het alleen maar leuker in GaiaZOO, want op 23 april 2020 bestaat het park 15 jaar. Een tipje van de jubileumfeestsluier: er zullen 15 zandsculpturen in het park te bewonderen zijn. (foto: GaiaZOO)

GaiaZOO.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.