vrijdag 24 januari 2020

Tentoonstelling over Plastic Soep bij Ecomare

Plastic in zee vormt een grote bedreiging voor het zeeleven. Om meer mensen hier bewust van te maken, staat er bij Ecomare een speciale bouwkeet voor de deur met daarin een tentoonstelling over plastic soep in zee. De tentoonstelling is ontstaan uit een stageproject van Ruby de Wit en Nova Stijkel, in samenwerking met Ecomare Staatsbosbeheer en Nationaal Park ‘Duinen van Texel’. Ecomare is blij met deze tijdelijke tentoonstelling, omdat er momenteel een tentoonstellingszaal wordt verbouwd en bezoekers zo toch nog een extra attractie hebben om te bezoeken. (foto: Ecomare)

Bouwkeet vol plastic

De bouwkeet is van buiten al behangen met netten en ander afval van plastic gevonden in zee. In de bouwkeet zijn voorbeelden van plasticafval te vinden. Dit afval is gevonden op het eiland. Een deel ervan is afkomstig uit de jutterscollectie van Museum Kaap Skil. In de keet zijn ook voorbeelden te vinden van jutterskunst gemaakt door Sytske Dijksen. De tentoonstelling is te bewonderen tot en met half mei. Kijk voor meer informatie op Ecomare.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.