dinsdag 21 januari 2020

Dierentuinnieuws: heuglijk (aanstaande) geboortenieuws

Geboortes in de dierentuin zijn altijd bijzonder. Vooral omdat het voor veel diersoorten de manier is om de populatie op peil te houden die in het wild zo afneemt. Aan de andere kant is het gewoon schitterend om zo een klein dier op te zien groeien van best wel dichtbij. En als alles goed gaat, dan komen er weer een paar bijzondere kleintjes bij het komende jaar en wel in DierenPark Amersfoort en hopelijk ook in Ouwehands Dierenpark. (foto’s, mits anders aangegeven: Berry de Nijs/Writing Berries)

Olifantje op komst in DierenPark Amersfoort

Wie de social media van DierenPark Amersfoort volgt, heeft al gezien dat er iets bijzonders te gebeuren stond. Met hele discussies op de Facebookpagina, waarbij gespeculeerd werd ‘welk kleintje er op komst is’. Vandaag werd bekend gemaakt dat olifant Indra zwanger is en de kleine ergens in maart wordt verwacht. Indra is een ervaren olifantenmama die al meerdere kindjes heeft gekregen, namelijk Kina, Kyan en een paar jaar geleden Yunha. Yunha krijgt er dus een vol broertje of zusje bij begin maart. Dan zal de kleine ook te bewonderen zijn voor bezoekers. Tot die tijd is de kudde in het park én via de webcams te volgen. Deze vind je op de website van de dierentuin: DierenParkAmersfoort.nl.


Panda paring in Ouwehands Dierenpark

In Ouwehands Dierenpark is het eindelijk gelukt. Waren vorig jaar panda’s Wu Wen en Xing Ya er nog niet klaar voor, hebben ze dit jaar voor het eerst gepaard. Een paring tussen pandaberen is niet altijd vanzelfsprekend. Dat komt doordat de dieren vooral solitair leven en het vrouwtje slechts drie dagen in het jaar zwanger kan raken. Of Wu Wen ook echt zwanger is geworden, dat moeten we nog even afwachten. Wel vindt Ouwehands Dierenpark de paring een goed teken. Mocht het dit jaar niet lukken, dan hebben de twee in ieder geval al op deze manier kennisgemaakt, wat een paring hopelijk dan later wel doet lukken. Ik hoop in ieder geval dat er binnenkort meer goed pandanieuws is uit Rhenen. Wil je meer weten over de reuzenpanda’s kijk dan op Ouwehand.nl.


Neushoorntje geboren in Burgers’ Zoo

Terwijl andere parken in blijde afwachting zijn, is in Burgers’ Zoo op 16 januari 2020 een breedlipneushoorn geboren. Het is een mannetje en hij maakt een gezonde, levendige indruk op de verzorgers. Het kereltje is alweer het elfde neushoorntje dat sinds 1998 in het park is geboren. Met hem wonen er nu acht breedlipneushoorns in de Arnhemse dierentuin. Mama en kleine maken het goed, maar zullen nog wel even achter de schermen verblijven in de warme stal.

(foto: Koninklijke Burgers’ Zoo)

1 opmerking:

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.