Over Miniworld Rotterdam
Miniworld Rotterdam opende op 30 maart 2007 haar deuren (eerst onder de naam Railz Miniworld) en is de grootste miniatuurwereld van de Benelux. Het is overdekt, dus ook met slecht weer is het goed vertoeven in deze kleine versie (schaal 1:87) van Rotterdam en omstreken. Want naast de stad is er ook een stukje strand, het poldergebied met gemalen en molens en het havengebied opgenomen in de wereld. Zelfs voorsteden als Schiedam en Spijkenisse hebben model gestaan om de voorsteden van Rotterdam in Miniworld te vormen. Alles wordt door het atelier zelf gemaakt en dat maakt de miniwereld eigenlijk nog leuker. Laat je verrassen door nieuwe en historische gebouwen, bezoek een opgraving (jawel) en ontdek hoe bijzonder Rotterdam en omgeving eigenlijk is in deze bijzondere wereld.Prijzen en bereikbaarheid
Miniworld Rotterdam is heel gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Het ligt namelijk aan de Weena en dat ligt op loopafstand van Rotterdam Centraal, vlakbij het busstation. Er ligt een parkeergarage vlakbij als je liever met de auto gaat. Miniworld Rotterdam is niet altijd open. Check daarom eerst de website (onderaan dit artikel) voor de meest actuele openingstijden. Het is mogelijk om alleen een entreekaartje voor Miniworld aan te schaffen, maar er zijn ook combinatietickets verkrijgbaar. Bijvoorbeeld voor Miniworld plus een bezoekje aan de Euromast, het Maritiem Museum of bijvoorbeeld de pannenkoekenboot. Deze tickets vind je allemaal online op de website. De reguliere prijzen zijn € 11,95 voor volwassenen en € 8,25 voor kinderen van 3 tot en met 11 jaar. Er zijn ook familietickets verkrijgbaar.Genieten van Rotterdam in het klein
De havens, Kinderdijk, het water, De Kuip, meters rondgaande treintjes, Diergaarde Blijdorp, de metro en Ahoy… Je kijkt daadwerkelijk je ogen uit in Miniworld Rotterdam. Ik vind het fantastisch om het vakmanschap te zien die in ieder gebouwtje, bootje en landschap zit. Ook heel fijn is het dat je zo dichtbij kan komen. De wereld is op grote tafels opgebouwd waar je omheen loopt en gemakkelijk op ooghoogte van de wereld bent. Kinderen kunnen zelfs nog even op een verhoging staan om zo nog beter te kunnen zien wat er allemaal getoond wordt. En dat is wel nodig, want deze miniversie van Rotterdam is net zo bedrijvig als de stad zelf! Miniworld Rotterdam is een perfectie interpretatie van de stad. Het is geen plattegrond, want er staan ook gebouwen tussen die er nu niet meer zijn en het stratenplan klopt ook niet helemaal. Maar dat maakt helemaal niets uit. Er valt zoveel te zien en te beleven, het is een echte aanrader.Wat ik heel leuk vind, is dat er een dag- en nachtritme in de miniwereld is opgenomen. Een dag duurt 24 minuten. In de nacht gaan de lampjes overal aan en zie je de versieringen van huizen en gebouwen tot leven komen. Vooral in de wintertijd, wanneer dan ook nog eens alle huisjes voorzien worden van speciale verlichting. Want ook de seizoenen veranderen in mini Rotterdam. Maar dan wel met de echte seizoenen mee. Dus in de gehele winterperiode vind je er Kersttafereeltjes en schaatsende kindjes, terwijl ’s zomers het strand nog net iets beter wordt bezocht.
Rotterdam is een stad met een rijke geschiedenis. Platgebombardeerd in de Tweede Wereldoorlog leverde vele lege plekken op in de stad, waar architecten met liefde mee aan de slag gingen. Maar niet alleen de Kubuswoningen zijn er te zien, ook andere verhalen uit de stad. Bijvoorbeeld van de onderduikers in de kerk, maar ook de kleinste politiehond van Nederland wordt in het zonnetje gezet en de rijke voetbalhistorie van de stad komt helemaal tot leven. De bijzondere verhalen die Rotterdam rijk is, mogen in Miniworld Rotterdam natuurlijk niet onbelicht blijven. En daarom worden de bijzondere verhalen op de bijzondere wijze van mini Rotterdam aan de bezoeker vertelt.
Hey! Wie staan daar nu op de trein te wachten? Barbapapa en Barbamama? En kijk nou, Kabouter Plop woont daar zomaar in het landschap. Dit zijn slechts enkele van de vele grapjes die in Miniworld Rotterdam zijn aangebracht. Zo kom je ook zomaar Elsa en Olaf tegen, staat Pipi Langkous in het weiland met haar paard of vind je de hond van het Belasting- en Douanemuseum ineens terug in de straat. En wat dacht je van een waterskiënde koe? Naast deze grapjes die er zeker voor zorgen dat je nog beter de miniwereld bekijkt, kom je ook karakters tegen voor een speurtocht. Zo heeft Miniworld verschillende speurtochten, behorende bij diverse acties, zoals de kroontjesspeurtocht na aanleiding van de onthulling van de Prinses Amalia, een plezierschip van rederij Spido. In de stad zijn overigens ook allerlei Pokémon te spotten.
Wist je dat het mogelijk is om inwoner te worden van Miniworld Rotterdam? Je kan aan de entree of via de webshop een poppetje kopen en dan zelf bepalen waar deze geplaatst mag worden. Wil je lekker feesten in Ahoy? Uit je dak gaan in De Kuip of op Het Kasteel? Of wil je liever een wandelingetje maken in Blijdorp? Het kan allemaal. Zo groeit mini Rotterdam nog meer uit tot de metropool die het in werkelijkheid ook is.
Meer weten over Miniworld Rotterdam, inwoner worden of wil je meteen tickets boeken? Kijk dan op MiniworldRotterdam.com
de verstopte pinguïns blijven mijn favoriet
BeantwoordenVerwijderen