dinsdag 5 november 2019

6 november lerarenstaking? Ga een dagje uit!

6 november is het weer zover; dan gaan de docenten staken, omdat ze meer geld willen en minder werkdruk. Een goed streven, want goede docenten die plezier hebben in hun werk hebben we hard nodig voor de klas. Een hoge werkdruk leidt tot stress en ziekmeldingen. En met het nu al hoge lerarentekort wordt de druk alleen maar hoger. Het is dus goed dat de juffen en meesters voor zichzelf opkomen. Alleen… je kind zit dan die dag wel thuis. Maak er dan eens zelf een leerzaam en vooral leuk dagje van, want veel dagjes uit staan klaar om jou en de kinderen te ontvangen. (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)

Plopsa geeft 50% korting

Speciaal voor woensdag 6 november krijg je 50% korting op je tickets voor Plopsa Indoor Hasselt en Plopsa Indoor Coevorden. Dit speciale ticket kun je alleen online aanschaffen via de officiële webshops van de parken in Hasselt en Coevorden met de promocode STAKING. Interesse? Voor Plopsa Indoor Coevorden ga je naar PlopsaIndoorCoevorden.nl en voor Plopsa Indoor Hasselt surf je naar PlopsaIndoorHasselt.be.

Gratis entree in Miniworld Rotterdam

Je bent van harte welkom met de kinderen in Miniworld Rotterdam aankomende woensdag. Kinderen tot en met 12 jaar (wel even de legitimatie meenemen) mogen woensdag 6 november gratis de miniaturenwereld bezoeken. Ook krijgen ze dan gratis een speurtocht mee om het uitje nog leuker te maken! Om het allemaal een beetje overzichtelijk te houden, mogen er twee kinderen per betalende volwassene naar binnen. Kijk voor meer informatie over dit educatieve en vrolijke dagje uit op MiniworldRotterdam.com.


Miniworld Rotterdam

Toverland helemaal open

Eigenlijk was het park al klaar voor de wintersluiting, maar speciaal voor de lerarenstaking is attractiepark Toverland aankomende woensdag helemaal geopend. Dat betekent dat je niet alleen heerlijk binnen kan spelen, maar dat buiten ook alle attracties (mits het weer het toelaat natuurlijk) open zijn. Ook kun je terecht op de speciale Toverschool om er toverlessen te volgen. Je leert er bijvoorbeeld Toverlander te zijn (medewerker van het park) en tijdens de Uitvindersles leer je meer over de attracties zelf. Voor deze speciale openstelling geldt het zomertarief voor de entree. Meer weten? Kijk dan op Toverland.com.

Gratis entree in Diergaarde Blijdorp

Zin in een dagje dierentuin? Diergaarde Blijdorp ontvangt je met veel plezier morgen met de (klein)kinderen. Kinderen tot en met 12 jaar (neem je legitimatie mee voor de zekerheid) mogen dan namelijk gratis een bezoek brengen aan alle dieren. Per betalende volwassene (of volwassene met een abonnement op Diergaarde Blijdorp) mogen er maar liefst 5 kinderen mee naar Blijdorp. De speciale tickets zijn morgen vanaf 9 uur verkrijgbaar bij de kassa en de bezoekersservice van de Rotterdamse dierentuin. Ga dus lekker spelen in de indoorspeeltuin en leer meer van de bewoners in het park. Diergaarde Blijdorp is geopend vanaf 9 uur tot en met 5 uur in de middag. Voor meer informatie en de actievoorwaarden ga je naar DiergaardeBlijdorp.nl.


Diergaarde Blijdorp

Neem een duik in het Tikibad

Duinrell gooit de deuren van het Tikibad al om 11 uur ’s morgens open voor alle leerlingen die lekker willen zwemmen, glijden en drijven. Het Tikibad is een waar begrip en het is er altijd heerlijk warm. Koop je tickets online en profiteer van de online kortingen. Je vindt deze spetterende tickets voor het Tikibad in Duinrell op Duinrell.nl.

Gratis entree in Museum Speelklok

Maak van de stakingsdag een vrolijk muziekspektakel in Museum Speelklok in Utrecht. Kinderen uit het basis- en voorgezet onderwijs mogen de hele dag samen met een betalende volwassene (uiteraard is de Museumkaart gewoon geldig) komen genieten van de automatische muziekinstrumenten in het museum. Ieder uur is er een rondleiding door het museum langs de hoogtepunten die het museum te bieden heeft. Daarnaast kunnen kinderen meedoen met de speurtocht van Orgelaapje Toon en componeren ze zelf speeldoosmuziek in de MuziekFrabriek. Kijk voor meer informatie op MuseumSpeelklok.nl.


Museum Speelklok

Nog meer leuke uitjes

Uiteraard zijn er nog veel meer uitjes die hun deuren gratis of met korting openen tijdens de staking voor kinderen. Hiermee willen ze grootouders, ouders en verzorgers helpen om de kinderen toch een gezellig en vaak educatief dagje aan te bieden. Kijk daarom ook eens op de website of social media pagina’s van andere uitjes bij je in de buurt om te zien wat er wordt georganiseerd. Maak er morgen een leuke dag van en steun de leraren, want dat hebben ze hard nodig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.