zaterdag 30 november 2019

Writing Berries Maandoverzicht November

Jawel, het is alweer de laatste dag van de maand… dat betekent dat het morgen de laatste maand van het jaar alweer aanbreekt. De afgelopen maand stond in het teken van dagjes naar de dierentuin, een crochet-a-long haakwerkje en verjaardagen. Op 2 november vierde ik met Writing Berries het 7-jarig bestaan en begon ik deze maand al vooruit te plannen voor 2020. Ook leverde november nieuwe publicaties op voor mij als freelancer bij Nieuwsblad Transport, Dreefnieuws en VIND magazine. Kortom, het was weer een heerlijke productieve maand met veel leuke activiteiten. En er viel ook weer heel wat te schrijven voor dit dagje uit blog. Dus kruip met je favoriete mok en warme drank in een hoekje van de bank en geniet nog even mee van alle artikelen van afgelopen maand. Je vindt ze het snelst door op onderstaande tussenkopjes te klikken. (foto’s mits anders aangegeven: Berry de Nijs/Writing Berries)

Spannende attracties in een pretpark

Ik ben geen liefhebber van spannende attracties, zoals achtbanen. Dat heen en weer geschud vind ik niet fijn, evenals het vallen niet. Maar er zijn genoeg mensen die het wel te gek vinden – gelukkig maar. In dit artikel vertel ik meer waarom we bijvoorbeeld schreeuwen in een achtbaan en waarom schrikken best leuk is.

6 november lerarenstaking? Ga een dagje uit!

Om ouders en verzorgers afgelopen lerarenstaking tegemoet te komen, waren er veel dagjes uit die iets speciaals hadden georganiseerd voor kinderen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een flinke korting of gratis toegang voor de kinderen? Deze acties waren uiteraard speciaal voor 6 november, maar wie weet wat men in petto heeft voor de staking in januari…

Genieten van… Sea Life Scheveningen

De onderwaterwereld is zeer fascinerend, zowel in zoet als in zout water. Als je – zoals ik – niet van duiken of snorkelen houdt, dan bewonder je deze wereld op zijn best in Sea Life Scheveningen. In deze Genieten van… vertel ik je waarom ik graag een bezoekje breng aan dit aquarium.

Kikker plant tulpen in Keukenhof

Bloemenpark Keukenhof is een echt familiepark waar je dicht bij de natuur bent. Maar weet je kind eigenlijk wel hoe een tulp groeit? Samen met Kikker plantte een groepje kinderen – onder begeleiding van tuinman André – een paar tulpen in Keukenhof. Volgend jaar komt Kikker op de speciale Kikkerdag natuurlijk kijken of zijn bollen ook zijn opengegaan! (foto: Keukenhof)

Sint Maarten, Sint Maarten, de koeien hebben staarten…

Op 11 november vieren wij Sint Maarten, een feestdag waarbij kinderen met lampionnetjes de straat op gaan om snoepjes te bedelen en liedjes te zingen. Maar wie was Sint Maarten eigenlijk? En waar komt dit traditie eigenlijk vandaan? Je leest het in dit artikel.

Kom genieten van de Winter Efteling

Jippie: de Winter Efteling is weer geopend. Tot en met 2 februari 2020 geniet je van een schitterende dag vol winterplezier in dit sprookjespark. De lichtjes, de vreugdevuren, het eten en drinken… en natuurlijk het decor dat is aangepast geven je een heerlijk feestdagen gevoel. (foto: Efteling)

Genieten van… Beelden aan Zee

Ik hou van kunst en van de zee… En dat maakt museum Beelden aan Zee zo aantrekkelijk om te bezoeken. Het museum ligt vlak achter de boulevard in Scheveningen en biedt binnen en buiten verschillende moderne standbeelden. Langs de boulevard is zelfs een stuk ingericht waar je gewoon gratis van bijzondere sprookjesbeelden geniet.

Veilig op de roltrap

De roltrap. Voor de één een geliefd transportmiddel, voor de ander een hel. De roltrap is heel fijn, want je komt op je gemak een verdieping hoger, maar er gebeuren helaas door verkeerd gebruik ook veel ongelukken op de roltrap. Daarom richt het Liftinstituut zich op het winkelend roltrap gebruikende publiek met een speciale campagne, zodat je met de feestdagen niet met roltrapletsel op de bank zit. (foto: Het Liftinstituut)

Geopend: de Sinterklaasgedichtenservice

Sinterklaas is weer in het land, schuif je zorgen aan de kant. Laat dat rijmen en dichten over aan mij, want ik maak je o zo blij. Met de speciale gedichtenservice voor 5 december, start ik altijd al in november. Let op, want na de vierde stopt het rijmen weer en moet je wachten tot een volgende keer. Dus makkers staakt het wild geraas, klik op de link en leer meer over de gedichtenservice voor Sinterklaas

Hond Gezond: Cadeautjes

Geef jij je hond ook graag een cadeautje? Bijvoorbeeld voor zijn verjaardag of met Dierendag? Of leg je – net als ik – ook een cadeautje voor je hond in de zak van Sinterklaas of onder de Kerstboom? In deze Hond Gezond geef ik een paar cadeau en strooi tips voor de komende feestdagen.

Broedende pinguïnmannetjes in DierenPark Amersfoort

Dat pinguïnmannetjes op een ei zitten, dat is niet zo vreemd. Maar dat een homostelletje dat doet, is best bijzonder. In DierenPark Amersfoort woont zo een stelletje mannetjes dat eindelijk een ei heeft verworven van een ander koppel. Met veel liefde broeden ze erop. Het gedupeerde stelletje heeft inmiddels een nieuw ei gelegd. Je leest er meer over in dit artikel. (foto: DierenPark Amersfoort)

Genieten van… Miniworld Rotterdam

Miniworld Rotterdam laat in het klein zien waarin Rotterdam groots is. Van de kust tot aan de havens, van Blijdorp tot en met Ahoy… alles kom je wel tegen in Miniworld Rotterdam. En net als de echte stad is deze miniatuurwereld ook altijd in beweging. In deze Genieten van… vertel ik graag waarom ik het een heel leuk uitje vind.

Barry M Wildlife oogschaduw steunt wilde dieren

Ik ben gek op tijgers en sneeuwpanters en werd daarom meteen verliefd op deze twee paletten van Barry M. De kleuren weerspiegelen perfect het karakter van deze dieren. Daarnaast zijn beide paletten geheel veganistisch en niet op dieren getest. Maar het allermooiste is wellicht dat je met de aanschaf ervan de tijger en de sneeuwpanter in het wild helpt.

WILDLANDS Backstage: bijzonder kijkje achter de schermen

WILDLANDS in Emmen biedt bezoekers sinds 11 november een bijzonder winterprogramma aan, namelijk een uniek kijkje achter de schermen. Bezoek de waterfabriek, zie hoe de leeuwen achter de schermen leven, snuffel rond in de dieetkeuken en ga lekker bij de nijlpaarden in de stal op bezoek. Heb je altijd al eens willen weten wat er zich afspeelt achter de schermen? Dan is een dagje WILDLANDS zeker een aanrader.

Goed Doel: Lemur Rescue Center

Wist je dat ringstaartmaki’s worden bedreigd met uitsterven? Dat heeft alles te maken met de boskap op Madagaskar en door de stroperij. Daarnaast worden de dieren verhandeld als huisdier. Het Lemur Rescue Center zet zich actief in om de handel in deze dieren als huisdier en voor hun vlees te stoppen door middel van opvang, een eigen reservaat en educatie.

Sinterklaasuitjes: O kom er eens kijken

Het is bijna Pakjesavond! Maar voor het heerlijk avondje hier is, is er veel Sinterklaasplezier in het land te beleven. Zoals bij de Sinterklaasuitjes in dit artikel van Duinrell, Museum Speelklok en Miniworld Rotterdam. Ieder uitje is anders en biedt veel voorpret voor 5 december.

Genieten van… ZooParc Overloon

Een van de uitjes afgelopen maand bracht mij naar het Noord-Brabantse Overloon, waar ik ZooParc Overloon bezocht. Een prachtige dierentuin waar ik al eerder een bezoekje heb gebracht, vol bijzondere dieren. Ga je mee op expeditie naar dit prachtige park? In deze Genieten van… vertel ik je graag meer over ZooParc Overloon.

Adopteer een zeehond als Sinterklaascadeau

In de opvang van Zeehondencentrum Pieterburen woont een zeehondje genaamd Amerigo. De naam is een eerbetoon aan het onlangs gepensioneerde paard van Sinterklaas. Het zeehondje is opgevangen met een longworminfectie. Hierdoor is het diertje ook sterk vermagerd. Geef daarom Amerigo en een zeehondenliefhebber een mooi cadeau door Amerigo symbolisch te adopteren.

Iconische Kerst met HEMA

Caravans, HEMA rookworsten, cheeta’s en een Kerstman in badkleding… je hangt ze allemaal met veel gemak in je Kerstboom dankzij HEMA. De Hollandse iconen (schaatsen, tompouce, grachtenpandjes en meer) zijn allemaal even kleurrijk en vrolijk. Of fleur je boom op met beestachtige ornamenten. (foto: HEMA)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.