vrijdag 22 november 2019

WILDLANDS Backstage: bijzonder kijkje achter de schermen

De winterperiode is aangebroken in WILDLANDS Adventure Zoo in Emmen. Dat betekent dat veel dieren zich liever ophouden in hun warme stallen en binnenverblijven dan buiten in de koude lucht dartelen. In de wintermaanden heeft WILDLANDS een ander programma. De drie werelden Jungola, Serenga en Nortica openen en sluiten om de beurt, zodat je van alle dieren geniet. En ook zijn er dit jaar weer speciale dierenpraatjes. Maar… WILDLANDS heeft ook nog een vierde wereld in petto voor haar bezoekers deze wintermaanden, namelijk WILDLANDS Backstage! (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)Kijkje in de keuken

Het is schitterend om te zien wat er zich allemaal achter de dierentuin afspeelt. En met WILDLANDS Backstage beleef je dat van heel dichtbij. De route start voorbij het leeuwenverblijf in Serenga, waar je voor het stokstaartjesverblijf naar rechts gaat en ineens… buiten de dierentuin staat. Dat is gek, maar ook heel tof. Je ziet de opslagplaats van het decor en de achtbaankarretjes, je kan letterlijk een kijkje in de keuken nemen, een bezoek brengen aan de dierenartspraktijk en het decoratelier bekijken waar het decor van het park wordt gemaakt. Vervolg je weg achter het leeuwenverblijf langs en loer even in het binnenverblijf. Of wordt beloerd door nieuwsgierige leeuwen die al dat bezoek aan de achterkant ook wel interessant vinden!


Naast dat er veel te zien is, is er ook veel te leren over de dieren en WILDLANDS zelf. Door middel van verschillende informatieborden die achter de schermen geplaatst zijn, kom je bijvoorbeeld te weten hoe een olifantenvoet wordt verzorgd en hoeveel zebra’s een leeuw eet per jaar. Je ziet ook de buitenkant van het reusachtige Rimbula, de overdekte jungle, de waterfabriek van het dierenpark én je staat achter het olifantenverblijf. De route eindigt in de nijlpaardenstal. Tevens is het mogelijk om in de savannestal een kijkje te nemen. Vervolg gewoon je weg langs de savanne richting het restaurant. En als je de weg niet weet, maak je geen zorgen; de bordjes wijzen je vanzelf de weg.


De hele winter lang

WILDLANDS Backstage is echt een wereld op zichzelf. Je bent echt even helemaal buiten de dierentuin waar je medewerkers tegenkomt en bijzondere momenten achter de schermen beleeft. WILDLANDS Backstage wordt tot en met 1 maart 2020 georganiseerd. Een backstage bezoek is in de gewone entreeprijs inbegrepen. Kijk voor meer informatie op WILDLANDSbackstage.nl.

1 opmerking:

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.