donderdag 21 november 2019

Barry M Wildlife oogschaduw steunt wilde dieren

Ik ben dol op tijgers en sneeuwpanters. Die ogen van deze grote katten kunnen je altijd zo doordringend aankijken. Soms zelfs zo doordringend, dat het lijkt alsof ze dwars door je heen kijken. Schitterend… Helaas behoren tijgers en sneeuwpanters ook tot die dieren die met uitsterven worden bedreigd. Barry M, een make-up merk uit Groot-Brittannië, vindt dat onacceptabel. Speciaal voor de David Shepherd Wildlife Foundation ontwierp het cosmeticabedrijf twee bijzondere oogschaduwpallets genaamd WILDLIFE. Op de een prijkt een tijger en bij de ander kijkt een sneeuwpanter je aan. De artwork is gemaakt door Emily Lamb. En tenminste 20% van de netto winst van deze limited editions worden aan de David Shepherd Wildlife Foundation gedoneerd. (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)


WILDLIFE Snow leopard

De eerste van de twee is opgedragen aan de sneeuwpanter. Een prachtig dier dat in besneeuwde bergtoppen leeft. De witte vacht, zwarte vlekken, blauwe ogen en roze neus zijn kenmerkend voor dit prachtige dier. De negen oogschaduwtinten zijn ook allemaal geïnspireerd op het uiterlijk en het leefgebied van deze jager. Ze heten Frost (ijzig lichtblauw), Moonlight (koel zilver), Silent (donkergrijs), Solitary (beige/roze), Twilight (spannend donkerblauw), Himalaya ( glanzend sneeuwwit), Wild (koningsblauw), Prey (rozerood) en Ice (koud blauw/groen). Twilight en Solitary zijn fluweelzachte, matte tinten, terwijl de andere kleuren glanzen. De kleuren in het pallet zijn precies zoals je ze ook aanbrengt, rijk aan pigmenten en gemakkelijk te blenden. Het doosje bevat zilverenaccenten en een handige spiegel.WILDLIFE Tiger

De nummer 2 van deze Limited Edition lijn is een ware ode aan de tijger. De bronzenaccenten op het doosje en de doordringende blik verraden al bijna wat je binnen in het doosje gaat vinden. De negen intense kleuren ademen gewoon ‘tijger’. De namen overigens ook. De tinten heten Pounce (bordeaux rood), Purr (beige/roze), Kingdom (glanzend goud), Ferocious (spannend terracotta), Jungle (tropisch groen), Savannah (bijzonder oranje/bruin), Prowl (prachtig donkerbruin), Feline (poezelig glanzend roze) en Snarl (sprankelend roze/rood). In tegenstelling tot het Snow leopard pallet heeft Tiger slechts drie glanzende kleuren en dus zes matte tinten. Dat geeft dit pallet een heel bijzondere uitstraling en je ogen een extra intense blik. Ook deze kleuren zijn precies in het doosje als op je ooglid dankzij de rijke pigmenten. Tevens is Tiger voorzien van een handige spiegel.


Goed om te weten

O en wist je dat alle make-up – dus ook deze vierkante oogschaduwdoosjes – geheel Vegan en dierproefvrij zijn? Op de achterkant van de doosjes zijn ook nog wat weetjes meegenomen over de dieren, zodat je ook meteen weet waarom je deze oogschaduw koopt. Ik vind overigens ook de pootjes die in de oogschaduwpannetjes zijn gedrukt een erg mooi accent. Benieuwd naar de oogschaduwdoosjes van Barry M of wil je ze voor jezelf bestellen? Kijk dan snel op BarryM.com.

1 opmerking:

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.