woensdag 6 november 2019

Genieten van… Sea Life Scheveningen

Ik hou van de zee en van de visjes en zoogdieren die er wonen. Zelfs zou ik echter niet zo snel in het water duiken om de onderwaterwereld al snorkelend of met zuurstofflessen op mijn rug te gaan ontdekken. Gelukkig hoeft dat ook niet, dankzij Sea Life Scheveningen waar je de wondere wereld der vissen kan ontdekken. Zo zijn er zeepaardjes, zeeschildpadden, allerhande roggen, haaien en krabbetjes en natuurlijk zeeanemonen en nog veel meer. Wist je dat Sea Life Scheveningen onderdeel uitmaakt van een wereldwijde keten? Zo ben ik ook eens in Oberhausen bij Sea Life geweest en zijn er over de wereld verschillende vestigingen te vinden. Sea Life is overal hetzelfde qua opbouw, maar verschilt duidelijk op één punt: het lokale waterleven. (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)

Over Sea Life Scheveningen

Sea Life Scheveningen maakt dus onderdeel uit van een wereldwijde keten aquaria waarvan je dus vestigingen in onder meer Italië, Duitsland, België, Denemarken en moederland Engeland vindt. Het maakt deel uit van Merlin Entertainments Group (waaronder ook het Lego Discovery Center toebehoord). De locatie in Scheveningen is gevestigd in het oude golfslagbad. Een van de meest unieke onderdelen van Sea Life Scheveningen is de aquarium tunnel. In deze tunnel word je omringd door vissen. Hier vind je de meest bijzondere dieren, zoals grote roggen, prachtige zeeschildpadden en de grotere haaiensoorten die gewoon over je heen zwemmen. Er zijn meer dierentuinen die inmiddels zo een tunnelaquarium bevatten, maar Sea Life Scheveningen was de eerste van Nederland. Naast vissen huisvest Sea Life Scheveningen ook Aziatische kleinklauwotters, pinguïns en diverse zeeplanten en kwallen.


Prijzen en bereikbaarheid

Sea Life Scheveningen ligt letterlijk aan zee. Je vindt het namelijk aan de boulevard in Scheveningen, Den Haag. Het is zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf Den Haag Centraal neem je tram 9 richting Scheveningen en stap je bij het Kurhaus uit. Ook buslijnen 21, 22 en 23 stoppen hier. Met tramlijn 1 vanaf station Holland Spoor kom je er ook. Vervolgens wandel je de boulevard op. Hou de zee aan je rechterhand en je wandelt zo naar Sea Life. Met de auto is het ook goed bereikbaar. De parkeergarage bij het Circus Theater is dan het dichtste bij.


Genieten van de onderwaterwereld

Sea Life Scheveningen biedt je een uniek kijkje in de wereld van de zee. Zoals gezegd start je bij binnenkomst met een stukje lokaal waterleven. Hierbij wordt ook het leven in de Nederlandse rivieren meegenomen. Vervolgens daal je langzaam af via ondiepe riffen, tropische rivier- en zeevissen naar de bijzondere tunnel waar haaien, roggen en zeeschildpadden over je heen zwemmen. Verbaas je over de zeepaardjes of sta even stil bij de nautilus… Het is gewoon heel bijzonder.


Een aanrader is het om met medewerkers te praten in Sea Life. Zo ontdek je meer over de verschillende vissen en andere zeebewoners. Bij de ondiepe Voelpoel mag je ook – als je durft natuurlijk – even een anemoon aanraken. Ook een haaienkaak of een roggenei ligt er klaar om van heel dichtbij bekeken te worden. Het is daarbij wel altijd belangrijk om de aanwijzingen van de medewerker op te volgen, want soms hebben de krabbetjes geen zin en kun je ze beter met rust laten. Het is heel leuk om te doen, want de andere vissen – zelfs niet bij de open bassins – mag je niet aanraken.


De Voelpoel bevindt zich in het Noordzee aquarium gebied. In dit aquarium zwemmen roggen, vissen en haaien die dus in de Noordzee te vinden zijn. Amazonia is het tropisch regenwoudgebied. Hier vind je onder meer de Pacu’s en een olijke kaaiman. De kwallen hebben een eigen ruimte, want er zijn heel veel verschillende kwalletjes en kwallen die in de oceanen wonen. Ook de zeepaardjes hebben een eigen gebied in Sea Life Scheveningen. Je loopt vanzelf van gebied naar gebied. Ondertussen sta je oog in oog met kleurrijke oceaan- en rivierbewoners.


Het buitengebied is ook heel gezellig. Hier dartelen de vrolijke Aziatische kleinklauwotters rond. Tijdens voederpresentaties hoor je meer over deze speelse dieren. Dat geldt ook voor de pinguïns, de buren van de otters. De route loopt om beide verblijven heen, voordat je weer naar binnen gaat. Zo heb je goed zicht op deze waterdieren.Heel bijzonder is de onderwatertunnel. Ik hou niet van haaien, dus ik vind dit best een spannend onderdeel van Sea Life Scheveningen. Vooral het feit dat de haaien over je heen zwemmen, geeft mij de kriebels. Maar toch vind ik het ook een heel erg mooi onderdeel van dit aquarium. De reden is simpel: er zwemmen ook prachtige grote zeeschildpadden over je heen. En dat geldt ook voor de meest bijzondere grote en kleine roggen. Omdat je lager staat dan de bodem van dit aquarium kom je echt oog in oog te staan met deze bijzondere zeedieren. En die haaien… als ik er een tijdje sta, zie ik ook zeker hoe prachtig ze zijn.


Wil je ook genieten van de pracht van de onderwaterwereld? Kijk dan eens voor meer informatie en tickets met korting op VisitSeaLife.com/Scheveningen-nl.

1 opmerking:

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.