donderdag 28 november 2019

Adopteer een zeehond als Sinterklaascadeau

Zeehondjes zijn misschien wel de meest schattige roofdieren (ze jagen immers op vis) die er zijn. Met hun grote ogen, snoezige snoetje en dat olijke neusje… Helaas hebben veel zeehondjes het moeilijk doordat ze in visnetten terecht komen of ziek worden. Gelukkig zijn er dan de lieve mensen van zeehondenopvangcentra, zoals Zeehondencentrum Pieterburen, die deze zeehonden weer zo snel mogelijk beter maken. Met een beetje hulp van ons mensen natuurlijk. Adopteer daarom eens symbolisch een zeehondje als cadeau voor Sinterklaas. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Amerigo de zeehond

Nu het paard van Sinterklaas Amerigo gepensioneerd is, heeft het Zeehondencentrum in Pieterburen een opvangzeehondje de naam Amerigo gegeven als eerbetoon. Zeehondje Amerigo is afkomstig van Ameland, waar hij gevonden is met een ernstige longworminfectie. Gelukkig heeft hij in het centrum een vriendje, genaamd Vis, die ook wordt behandeld voor een longworminfectie. Beide dieren zitten in quarantaine en gaan gelukkig vooruit. Het goede nieuws aan een longworminfectie is, dat wanneer een zeehond het eenmaal heeft gehad en het heeft overleefd, de infectie nooit meer terugkomt. Goede zorgen en medicatie zijn dus heel belangrijk. Hier is echter geld voor nodig.

Sinterklaascadeau: adopteer Amerigo

Amerigo is helaas nog niet zover dat hij terug kan naar zee, maar hij begint wel op te knappen. Om aan te komen heeft hij natuurlijk eten nodig en om dit te kunnen bekostigen heeft het Zeehondencentrum Pieterburen een speciale Sinterklaasactie. Als jij Amerigo voor 5 december symbolisch adopteert dan krijg je een kleine pluche knuffel met een zeehondenpaspoort als cadeau. Van iedere symbolische adoptie kan Amerigo weer een week eten. Dat is toch een mooi cadeau? Amerigo adopteer je eenvoudig door naar de adoptiepagina van het centrum te surfen: Zeehondencentrum.nl/adoptie.

Ook vind je overigens leuke Sinterklaascadeaus in de vernieuwde webshop van het centrum via Zeehondencentrum.nl/shop.


foto's: Zeehondencentrum Pieterburen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.