woensdag 31 juli 2019

Writing Berries Maandoverzicht Juli

De maand juli zit er alweer op en augustus breekt morgen al weer aan. Dat betekent dat de zomervakantie nog in volle gang is en dat we massaal erop uit gaan. Deze maand stonden de artikelen vooral in het teken van de zomer. Met ijspret, waterplezier en de eikenprocessierups. Het goede doel van deze maand houdt verband met de opening van een nieuw dierenverblijf. Ook Rembrandt komt deze maand weer voorbij, evenals Hond Gezond en diverse afleveringen van Genieten van…. Dus installeer je maar lekker in de schaduw met een koel drankje erbij en lees alle artikelen nog eens op je gemak na. De link naar ieder artikel is verwerkt in de titel van het artikel. (foto’s, mits anders aangegeven: Berry de Nijs/Writing Berries)

Fluisteren in het museum

Het is een gek fenomeen dat veel mensen gaan fluisteren in een museum, alsof je in een bibliotheek rondloopt. Moet dit eigenlijk? Nee, zo luidt het antwoord, het is geen vereiste. Je mag best samen over kunstwerken praten tijdens je bezoek.

De eikenprocessierups en je dagje uit

Inmiddels zijn deze wit behaarde zwarte rakkers bezig met poppen om in een vlinder te veranderen, maar ze hebben de gemoederen de afgelopen maand zeker bezig gehouden. De overlast was groot dit jaar. Ook bij dagjes uit.

Leeuwinnen van DierenPark Amersfoort steunen Oranje Leeuwinnen

Deze maand werd het WK Damesvoetbal gehouden en o wat deden de Oranje Leeuwinnen het goed! Tweede worden is een hele prestatie. Aan de steun van de Amersfoortse Leeuwinnen heeft het ook zeker niet gelegen, want zij kunnen ook wel een balletje trappen. (foto: DierenPark Amersfoort)

Genieten van… Efteling

Ik vind Efteling het leukste pretpark dat er is. Ik ben dol op sprookjes, de vrolijke kleuren en de Anton Pieck-stijl die je overal terugziet in het park. Het sprookjesbos, Droomvlucht, Fata Morgana en Symbolica behoren tot mijn favorieten. Maar natuurlijk hou ik ook van de Piranha en Jokies Carnaval festival.

Dierenrijk verwelkomt Indische neushoorns

Na maandenlang verbouwen was het eindelijk zover: de Indische neushoorns konden hun intrek nemen in het nieuwe verblijf van Dierenrijk. Uiteraard niet zonder een gezellig feestje in de dierentuin. In het verblijf wonen nu twee dames en een jongeman.

Voorzichtig met zon

O wat hebben we een prachtige zonnige maand gehad en waarschijnlijk blijft die zon nog wel eventjes schijnen. Wees wel voorzichtig met zon, want de zon geeft je wel gratis vitamine D, maar het kan je ook verbranden.

Zomerse dagjes uit

Tijdens de zomervakantie is er heel veel te doen in Nederland. Lekker vliegen als een Ooievaar in DierenPark Amersfoort bijvoorbeeld of extra voordelig naar Park Tivoli. En natuurlijk lekker zwemmen in het Tiki Bad van Duinrell. In dit artikel vind je meer zomerse inspiratie.

Genieten van… Burgers’ Zoo

Het is soms even klimmen om ergens de komen, maar o wat vind ik Burgers’ Zoo toch een mooie dierentuin. Vooral Burgers’ Mangrove – een stukje Belize in Nederland – vind ik prachtig. Vooral ook omdat er zeekoeien wonen. Het Arnhemse dierenpark is er echt eentje waar ik volop van geniet.

Hond Gezond: In de auto

Ga je met de hond in de auto op vakantie? Weet dan dat er verschillende regels bestaan voor het vervoeren van je trouwe viervoeter. Zo moet je hond over de grens al snel in de gordel of zelfs in een bench vervoerd worden.

Genieten van… Het Rembrandthuis

Het is altijd leuk om even bij iemand binnen te mogen kijken. Rembrandt nodigt je maar wat graag om zijn woning in Amsterdam te komen bezichtigen. Deze historische woning geeft een uniek kijkje in de wereld van Rembrandt.

Ontdek Rembrandt in RAI Amsterdam

Het is je vast niet ontgaan dat het dit jaar het jaar van Rembrandt is. Wil je echt alle schilderijen die Rembrandt tijdens zijn leven heeft gemaakt bij elkaar zien? Ga dan naar de RAI in Amsterdam. Hier zijn reproducties te zien van het gehele oeuvre van deze Hollandse meester. (foto: Discover Rembrandt)

Een stukje Madagascar in ZooParc Overloon

In ZooParc Overloon komt het eiland Madagascar wel heel dichtbij. Wandel tussen de ringstaartmaki’s door en bewonder de fossa’s. Deze roofdieren zijn alleen in ZooParc Overloon te aanschouwen. (foto: ZooParc Overloon)

Goed Doel: Save the Rhino

Deze maand in Goed Doel staat Save the Rhino centraal. Dit doel – onder meer gesteund door Stichting Wildlife van de Libéma dierenparken – zet zich actief in om neushoorns in Afrika en Azië om daar de neushoorns voor uitsterven te behoeden.

Gratis ijsjes in Het Scheepvaartmuseum op tropische dagen

In Het Scheepvaartmuseum is veel te beleven tijdens de Gek op Water-weken deze vakantie. Tikt het kwik daarbij ook nog eens de dertig graden Celsius aan (zoals officieel door de KNMI voorspelt), dan krijgen de kinderen een gratis fruitijsje. Dat is extra verfrissend. (foto: Het Scheepvaartmuseum)

Genieten van… Blijdorp

Een van de oudste dierentuinen van Nederland is het Rotterdamse park Diergaarde Blijdorp. Deze grote dierentuin huisvest veel verschillende diersoorten. Ik mag er graag komen en geniet telkens weer van de mooie gebieden. Ik kom er vooral graag voor de amoerpanter, okapi’s en de ijsberen.

Verkoeling in de dierentuin

O wat was het warm afgelopen maand! En wat een zomertje mogen we nog krijgen. In diverse dierentuinen wordt voor volop verkoeling gezorgd voor de dieren én de bezoekers. Lekkere sproeiers, knuffelijs en ijsjes met meelwormen (voor de dieren natuurlijk) vormen geen uitzonderingen.

Dag van de Tijger: aandacht voor de gestreepte kat

Op 29 juli is het de Dag van de Tijger. Een dag waarop we extra stil staan bij de pracht van deze grote katten die helaas nog steeds met uitsterven worden bedreigd. Gelukkig kunnen we er nog iets aan doen.

Dahlia dagen op Kasteel Keukenhof

Van 21 tot en met 25 augustus geniet je op Kasteel Keukenhof van de Dahlia dagen. Heb je nu al zin om naar deze prachtige bloemen te gaan kijken? Tot oktober wandel je op het landgoed rondom het kasteel tussen wel 100 verschillende dahliasoorten. Parkeren en entree zijn gratis. (foto: Kasteel Keukenhof)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.