maandag 29 juli 2019

Dag van de Tijger: aandacht voor de gestreepte kat

Op 29 juli is het de Dag van de Tijger. Op deze dag vragen natuurbehoud organisaties extra aandacht voor de met uitsterven bedreigde tijger. Deze prachtige katachtigen worden helaas nog steeds gestroopt voor hun velletje en ander delen die in traditionele geneesmiddelen verdwijnen – terwijl die onderdelen daarin helemaal niets doen. Ook het leefgebied van de tijger wordt steeds kleiner. Gelukkig wordt er aan alle kanten hard gewerkt om deze prachtige grote katten te behoeden voor het lot van uitsterven. En daarom staan we vandaag extra stil bij deze prachtig mooie dieren. (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries – DierenPark Amersfoort)

Tijgers in de dierentuin

Heb je wel eens een half uurtje bij een tijgerverblijf gezeten? Het maakt eigenlijk niet uit in welke dierentuin je dit gaat doen. Dierenrijk, Safaripark Beekse Bergen, DierenPark Amersfoort, Diergaarde Blijdorp, Ouwehands Dierenpark en Burgers’ Zoo (om er een paar te noemen) hebben allemaal bijzondere vertegenwoordigers rondlopen van de tijger in het wild. Het is schitterend om te zien hoe de interactie is tussen mannetjes en vrouwtjes, maar ook hoe het is als ze welpjes hebben. Ga maar eens een half uurtje kijken bij een voederpresentatie en zie hoe sterk deze katten zijn en hoe hoog ze kunnen springen. En klimmen. Want die klauwen hebben ze niet voor de sier. Ze zijn gewoon zo mooi en bijzonder om naar te kijken. Dat mag niet verloren gaan.

(foto: Berry de Nijs/Writing Berries – DierenPark Amersfoort)

Wat kun je doen?

Je kan de tijgers helpen door bijvoorbeeld een donatie te doen aan het Wereld Natuur Fonds voor de tijger (kijk maar eens op wwf.nl/dieren/tijger voor meer informatie). Zo heeft het WNF een knuffeladoptieactie, waarbij het geld direct naar projecten voor de tijger gaan. Ook diverse dierentuinen steunen dankzij het door jou gekochte entreekaartje verschillende tijgerprojecten om zo de dieren te kunnen helpen. Kijk maar eens op de website van je favoriete dierentuin en zie wat ze doen aan natuurbehoud. Want ik zou niet willen dat de dierentuin straks de enige plek is waar je tijgers kan bewonderen.

(foto: Berry de Nijs/Writing Berries – Diergaarde Blijdorp)

Lees verder over deze mooie dieren (met nog meer foto’s): Internationale Dag van de Tijger.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.