donderdag 18 juli 2019

Ontdek Rembrandt in RAI Amsterdam

RAI Amsterdam toont de grootste Rembrandt tentoonstelling van dit Rembrandt jaar. Alle schilderijen die deze grote Hollandse Meester heeft gemaakt zijn bijeen gebracht in de overzichtstentoonstelling genaamd Discover Rembrandt – His Life and All His Paintings. Betekent dit dat in alle andere musea in Nederland (en elders in de wereld) er dan geen Rembrandts meer hangen? Nee, dat betekent het gelukkig niet. Alle 320 werken zijn namelijk reproducties van die van de grote Meester. Een ware ode aan Rembrandt. (foto: Discover Rembrandt)

320 reproducties op ware grootte

Het meest bijzonder aan Discover Rembrandt is dat werkelijk alle schilderijen van Rembrandt er te zien zijn. Dus ook de werken die niet meer kunnen reizen, verborgen of beschadigd zijn. Ieder werk is op ware grootte gereproduceerd. Aan de hand van een digitale verzameling kunnen alle werken in hun originele staat getoond worden. Bewonder bijvoorbeeld de Nachtwacht, inclusief de afgesneden stukken doek. Alle werken lijken net van de ezel van de meester zelf te zijn gekomen. Zo kan iedereen op en top genieten van de werken van Rembrandt.


Complete oeuvre op chronologische volgorde

Wat ook erg mooi is aan deze tentoonstelling is dat alle schilderijen op chronologische wijze zijn opgehangen. Dat betekent dat je daadwerkelijk door het oeuvre heen wandelt. Zie hoe de stijl van Rembrandt zich ontwikkelt door de jaren heen. Ook de thema’s van zijn werk veranderen naarmate hij ouder wordt. Evenals de mensen die hij met liefde portretteert.


Handige informatie

Discover Rembrandt is te zien tot en met 1 september 2019 in de Elicium Ballroom van RAI Amsterdam. Het is dagelijks geopend van 11.00 tot 18.00 uur. Voor tickets, entreeprijzen en meer informatie kijk je op DiscoverRembrandt.com.

1 opmerking:

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.