vrijdag 5 juli 2019

Dierenrijk verwelkomt Indische neushoorns

Na maanden bouwen was het vandaag dan eindelijk zover: het Indische neushoornverblijf werd officieel geopend. Onder goedkeurend oog van twee Berlijnse neushoorndames vierde Dierenrijk feest met abonneehouders, vrienden van Dierenrijk en de pers. Onder het genot van een hapje, drankje en ijsje natuurlijk. Want de komst van deze bijzondere dieren en de bouw van dit prachtige nieuwe verblijf verdiende zeker een feestje. (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)

Even voorstellen…

In het nieuwe, prachtige, grootse verblijf wonen twee dames op leeftijd uit Berlijn genaamd Narayani en Jhansi. Zij wonen tijdelijk in Dierenrijk in afwachting van het nieuwe neushoornverblijf in de dierentuin van Berlijn. In oktober 2021 gaan ze weer naar huis en zal er een nieuw vrouwtje naar Dierenrijk gaan komen om een koppeltje te gaan vormen met het nog jonge mannetje Gainda uit Frankrijk. De dames liepen vandaag al heerlijk buiten te spelen en te genieten, Gainda bleef liever nog even binnen. Hij is nog niet zo lang in Dierenrijk en moet nog een beetje wennen aan zijn nieuwe omgeving.


Groots verblijf met veel water

Indische neushoorns zijn dol op water en op zwemmen. Hun Afrikaanse familie heeft dat wat minder. Omdat Indische neushoorns graag een bad nemen, zijn er buiten twee grote waterpoelen opgenomen. En in het binnenverblijf ligt zelfs een overdekt ‘zwembad’ voor de drie neushoorns. Wat een luxe.


Samen delen

Het zeer grote, prachtige verblijf wordt niet alleen door de Indische neushoorns bewoond. Zij gaan dit delen met de zwijnsherten, nijlgau’s en visaya wrattenzwijnen. Al deze soorten zijn nieuw voor Dierenrijk. Deze dieren waren vandaag nog niet te zien in het nieuwe verblijf, maar hun informatieborden stonden er natuurlijk al wel.


Stichting Wildlife helpt de Indische neushoorn

Wist je dat de Indische neushoorn in het wild ernstig wordt bedreigd? Aan het begin van de twintigste eeuw waren er nog minder dan 200 in het wild te vinden. Vooral de stroperij was hier de boosdoener van. Gelukkig is door de inzet van natuurorganisaties de populatie inmiddels gestegen naar bijna 3000 stuks in het wild. Maar het is natuurlijk nog lang niet genoeg. Stichting Wildlife, de natuurbehoud stichting van de Libéma dierenparken, zet zich in voor onder meer de Indische neushoorn. Hoe? Dat lees je op StichtingWildlife.nl. Rondom het verblijf zijn educatieve informatieborden opgenomen, zodat je al genietend toch ook meer te weten komt over deze problematiek.


Ga ook op bezoek

Vanaf zaterdag 6 juli is iedereen van harte welkom om op bezoek te komen bij de prachtige, grote, imposante Indische neushoorns in Dierenrijk. Je vindt Dierenrijk in Mierlo aan de Baroniehei. Voor de autonavigatie is het verstandig om Nuenen in te tikken en dan te kiezen voor Baroniehei. Dankzij de vrolijke bewegwijzering vind je het zo. De ingang van het parkeerterrein ligt tegenover de golfbaan. Via de website Dierenrijk.nl schaf je met korting entreekaarten aan. Uiteraard vind je hier ook een routebeschrijving, entreeprijzen en openingstijden terug.

1 opmerking:

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.