dinsdag 9 juli 2019

Zomerse dagjes uit

Ja de zomervakantie is begonnen voor regio Zuid. Noord krijgt deze week vakantie en dan – slechts een weekje erna – gaat ook Midden genieten van de welverdiende zomerse schoolstop. De vakantie is ook de tijd bij uitstek om er lekker op uit te gaan met de kinderen, met vrienden en natuurlijk met je familie. De dagjes uit zijn er natuurlijk ook helemaal klaar voor, voor die mooie zomer. Daarom vandaag een paar toffe tips voor zomerse dagjes uit. Overigens raad ik altijd aan om de website van je favoriete uitje te raadplegen of er nog speciale activiteiten worden georganiseerd voor de vakantie. (foto’s mits anders aangegeven: Berry de Nijs/Writing Berries)

Splish splash waterpret

Op warme dagen is het extra fijn om een verfrissende duik te nemen in een zwembad. En daarom heeft Dolfinarium Harderwijk waterattractie Waterpret uitgebreid met drie nieuwe, stoere hoge glijbanen. Zo is er ook veel te beleven voor grotere kinderen (en volwassenen). Er is zelfs een glijbaan met discoverlichting! Waterpret is geopend op zonnige dagen (check van te voren anders even de website), beschikt over omkleedruimtes, toiletten en een ligweide én de entree is inbegrepen bij je toegang tot het Dolfinarium. Dolfinarium.nl
Nog meer waterpret beleef je natuurlijk in Duinrell! Sinds eind juni is het buitenbad van het Tikibad geopend. Dat betekent veel spetterpret in de zon! Combineer een dagje Duinrell met toegang tot het Tikibad of kom alleen lekker zwemmen in dit paradijs vol glijbanen. Voor tickets en openingstijden kijk je op Duinrell.nl

Kom vliegen als een Ooievaar

Eindelijk is het zover: zaterdag aanstaande gaat het nieuwe onderdeel van de Klim Alles-Route van DierenPark Amersfoort open! Echte durfals gaan de lucht in en maken een trektocht door de lucht naar de Afrikaanse savanne van de Amersfoortse dierentuin. Deze mini trektocht symboliseert de lange afstanden die ooievaars in het echt afleggen tussen Nederland en Afrika. Durf jij het aan? Ooievaars staan ook bekend als de brengers van baby’s. Daar heeft de dierentuin nog een leuke actie voor bedacht. Wordt je kindje zaterdag 13 juli geboren? Dan krijgen mama’s en papa's gratis toegang. Kijk op de website voor meer informatie rondom deze actie, maar ook voor openingstijden, tickets en meer informatie over de Ooievaart: DierenParkAmersfoort.nl. (foto: DierenPark Amersfoort)

Sprookjes & kunst op Kasteelpark Born

Het Limburgse Kasteelpark Born heeft veel leuke activiteiten gepland voor jong en oud. Op zondag 21 juli is er namelijk een gezellige Kunst- en Hobbymarkt op het park. Struin lekker tussen kunst en handwerk, doe mee met de workshops en volg de speciale Kunstroute door het park. Natuurlijk bezoek je ook samen de dieren van het kasteelpark. Op zondag 28 juli organiseert het park wederom een Sprookjesdag. Dit jaar is het thema Sprookjes van 1001-nacht. Aladdin, de geest, buikdanseressen en een heus vliegend tapijt zijn slechts enkele sfeermakers tijdens de Sprookjesdag. Kinderen kunnen zich laten schminken in sprookjessferen. En ja, verkleed komen mag natuurlijk. Kijk voor meer informatie, openingstijden en entreeprijzen op KasteelparkBorn.nl. (foto: Kasteelpark Born)

Kinderdagen in De Acht Zaligheden

Kempenmuseum De Acht Zaligheden biedt in de zomervakantie de leukste activiteiten voor kinderen. Tijdens de speciale kinderdagen op woensdag 10 juli, woensdag 24 juli en woensdag 7 augustus gaan kinderen schatgraven, hinkelen met brits, kloslopen en knopen laten zingen (ja, echt waar!). Er wordt dit jaar met hout geknutseld tijdens de knutselworkshop. Het thema is Spelen en Doen, maar natuurlijk is er ook gedacht aan wat lekkers voor een rustmomentje. De middagen starten om half 2 en eindigen rond half vijf. De entree voor de middag is € 2,- voor kinderen én volwassenen (Museumkaart is geldig). Kijk voor meer informatie op AchtZaligheden.nl. (foto: Kempenmuseum De Acht Zaligheden)

Vakantieabonnement voor Park Tivoli

De zomer is bij uitstek het moment om lekker onbezorgd buiten te spelen en te genieten van attracties. En omdat de zomer best een dure tijd is met al die ijsjes, uitjes en vakantiepret, biedt Park Tivoli een zeer voordelig Vakantieabonnement aan. Per persoon betaal je nu € 35,- in plaats van € 45,- en een gezinsabonnement kost € 115,- in plaats van € 165,-. Bovendien biedt het Vakantieabonnement korting op veel andere uitjes, waaronder BillyBird Park Hemelrijk, Avonturenpark Hellendoorn en Julianatoren. O en het Vakantieabonnement is geldig tot en met de Herfstvakantie! Dat is nog eens voordelig. Kijk op ParkTivoli.nl voor meer informatie, openingstijden en prijzen. (foto: Park Tivoli)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.