dinsdag 23 juli 2019

Gratis ijsjes in Het Scheepvaartmuseum op tropische dagen

De zomervakantie is voor iedereen in volle gang. En o wat is het zonnig en warm buiten. We zoeken massaal verkoeling op in musea en aan het water natuurlijk. Combineer deze twee activiteiten en kom naar Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Want op dagen waarop de thermometer de tropische temperaturen aantikt, krijgen alle kinderen een gratis N’ice fruitijsje! Dat is lekker. Voor de actievoorwaarden kijk je op HetScheepvaarmuseum.nl/ijsvrij. (foto: Het Scheepvaartmuseum)

Gek-op-waterweken

Het Scheepvaartmuseum organiseert deze zomervakantie (tot en met 25 augustus) de Gek-op-waterweken. Groot en klein leren via verschillende programma’s over water en hoe we dit schoon moeten houden. Ga bijvoorbeeld samen plastic vissen in het water rondom het museum met Plastic Whale (vanaf 7 jaar), ontdek bijzondere verhalen over het water met de Kijktocht (vanaf 6 jaar) en ga Droogzwemmen tijdens de nieuwe familierondleiding, inclusief hapje, drankje en uitzicht (ook geschikt vanaf 6 jaar). Voor kinderen vanaf 3 jaar is het speciale kleuterprogramma ‘Vissen is dol fijn’ samengesteld. Ook dit staat in het teken van vervuiling, maar dan op een meer luchtige manier. Voor kinderen vanaf 8 jaar is er een nieuwe junior audiotoer te beleven die de verhalen van het museum helemaal tot leven brengen. Kijk op de website hetscheepvaartmuseum.nl voor meer informatie over de programma’s.

Picknicken op de steiger

De zomer is de tijd bij uitstek om lekker aan het water te picknicken. Dit jaar kan het bij Het Scheepvaartmuseum en wel op de museumsteiger. Er zijn genoeg zonovergoten en schaduwrijke plekjes te vinden. In de museumwinkel zijn waterijsjes te koop, maar je mag hier ook eigen meegebracht eten en drinken nuttigen.

Hijs de zeilen!

Heb je altijd al willen weten hoe het was om op een VOC-schip te werken? Neem dan een kijkje op Amsterdam. Dit is een replica van het echte VOC-schip dat in 1749 op haar eerste reis al verging. Op het schip ontdek je alles over het leven op zo een schip. Hijs de lading, kruip door het ruim, schiet een kanon af of rust uit in een handmat, het kan allemaal. En natuurlijk onder het genot van een (gratis) ijsje.

1 opmerking:

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.