donderdag 25 juli 2019

Verkoeling in de dierentuin

O, wat is het warm! Terwijl wij verkoeling zoeken in ijsjes, ventilators, waterplassen en het strand, moeten we onze dieren daar ook een beetje bij helpen. Mijn hondje heeft zijn koelmat om op te liggen en een koelband om zijn nek. Maar hoe verkoel je dierentuindieren? Juist! Met speciale ijsjes en waterstralen. En dat levert prachtige plaatjes en filmpjes op. En aan de mensen wordt trouwens ook gedacht.
(foto: Berry de Nijs/Writing Berries - Dierenrijk)

Meelwormijs & knuffelijs in WILDLANDS

De dieren van WILDLANDS worden met deze tropische temperaturen getrakteerd op lekkere waterijsjes vol fruit, vlees en… meelwormen. Jawel, daar houden stokstaartjes wel van. De olifanten krijgen een lekkere douche en kunnen zwemmen in hun verblijf. Dat is wel zo lekker. En de bezoekers? Die kunnen even afkoelen met een blok knuffelijs! Ook kun je ’s avonds nog even genieten van de Emmense dierentuin, want tijdens de Summernights is het park tot 20:00 uur geopend: WILDLANDS.nl/summernights. (foto’s: WILDLANDS)


Reuzenijsjes voor Orang-Oetans in Apenheul

Qua warmte zijn orang-oetans misschien wel iets meer gewend dan wij, maar een lekker ijsje gaat er altijd wel in. Er zijn al verschillende filmpjes verschenen uit het Apeldoornse park waarbij de orang-oetans laten zien hoe ze het hoofd koel houden door water te ‘scheppen’ met bakjes. Maar een gigantische reuzenwaterijsje van 20 kilo gaat er ook zeker wel in! Kijk voor meer informatie ook op Apenheul.nl. (video: Apenheul).


Zomeravonden in de dierentuin

Niet alleen WILDLANDS heeft zomeravonden in de dierentuin, ook andere parken verwelkomen je graag in de avonduren. Zo heeft Blijdorp een aantal ZOOmeravonden voor je in petto waarbij je van 9:00 tot 20:00 geniet van de dieren. Vanavond (25 juli) en dan in augustus (1, 15, 22 en 29) is het park lekker langer op. Voor het programma check je DiergaardeBlijdorp.nl.
In DierenPark Amersfoort geniet je op 15, 16, 17 en 18 augustus tot 22:00 uur van het altijd gezellige Foodtruck Festival. Onder het genot van een hapje, drankje en muziek geniet je van de dieren en het bos. Kijk op DierenParkAmersfoort.nl/foodfestival voor het programma.
Ook Artis heeft gezellige Zoomeravonden op iedere zaterdag in juli en augustus. Het park is dan open tot de zon ondergaat en er is veel te beleven. Zo is er iedere week live muziek en zijn er speciale voorstellingen in het Planetarium. Op Artis.nl lees je er meer over. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries – DierenPark Amersfoort)

1 opmerking:

  1. Wat goed dat dierentuinen dit doen. Dat knuffel ijsblok is erg origineel

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.