maandag 14 januari 2019

Wintersport: lekker naar de sneeuw

Vroeger gingen wij ieder jaar met het hele gezin op wintersport in Oostenrijk. Lekker van de piste afroetsjen op mijn ski’s (nadat ik vele angsten had overwonnen), met de wind in mijn haren… het was heerlijk. Ik kijk dan ook met veel plezier terug op al die sneeuwvolle herinneringen. Wintersportvakanties zijn nog steeds heel populair. Het biedt dan ook veel sneeuwplezier voor jong en oud. Zelfs als je niet op de lange latten gaat staan of voor de aprés-ski komt.
(foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Winterwonderland

Wintersportvakanties zijn meer dan alleen ravotten in de sneeuw en van een berg af suizen op lange latten of een snowboard. Het is ook genieten van de sneeuw, lokale specialiteiten en natuurlijk van warmte bij een echte houtkachel. Skiën, snowboarden en langlaufen zijn wel de drie klassieke wintersporten waarvoor men naar de sneeuw gaat. Daarnaast is wandelen door de bergen een sport die veel wordt beoefent. En zeer populair is een stedentrip naar een stad in de sneeuw. Hierbij ga je niet sporten, maar lekker rondkijken met de sneeuw als prachtig decor.

Trend: een weekendje naar de sneeuw

Even er lekker tussenuit! Een weekend kan net genoeg zijn om je weer even helemaal op te laden. Reisorganisaties zien daarom steeds meer weekendjes naar de sneeuw geboekt worden. Vooral snel te bereiken bestemmingen in zuid-Duitsland zijn zeer geliefd. Boek een hotelletje en stap in de auto, neem de internationale trein of het vliegtuig en geniet heerlijk van een paar nachten in de sneeuw.

Wellness in de bergen

Nog een reden om op wintersport of sneeuwvakantie te gaan, is een wellness moment. Zo zijn steeds meer hotels en chalets uitgerust met een wellness centrum en een eigen sauna. De frisse berglucht en een weldadige spa ervaring geven nog meer rust. Het stukje wellness is steeds groter aan het worden bij populaire ski-bestemmingen.

Speciale zonbescherming

Of je nu twee weken, een week of een weekendje de besneeuwde bergen in trekt, het is heel belangrijk om de huid van je gezicht tegen zonnebrand te beschermen. Neem hiervoor altijd een zonnebescherming mee met een hoge factor speciaal voor de wintersport. Je zomerse antizonnebrandlotion laat je liever thuis. De reden is simpel: de zonbescherming voor de winter is veel vetter dan de zomervariant. Ook bevat de wintervariant veel minder water. Dat is beter voor je huid, want het water in een crème of zonbescherming kan bevriezen in je huid. En dat levert weer beschadigingen op in je huidcellen. Gebruik bij voorkeur een hoge factor (30 of 50) en vergeet de randjes van je oren en het puntje van je neus niet bij het insmeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.