dinsdag 29 januari 2019

Welpjes geboren in WILDLANDS

Wat een mooi geboortenieuws: er zijn weer leeuwenwelpjes geboren in WILDLANDS Adventure Zoo Emmen. Mama leeuw heeft zich met haar kleintjes afgezonderd van de troep, zoals dat in het wild ook gaat. Er zijn twee kleintjes geteld en ze zien er gezond uit. De leeuwtjes en hun mama zijn te volgens via een livestream. (foto: WILDLANDS Adventure Zoo Emmen)

Warm in de kraamkamer

De kleintjes zullen voorlopig nog niet te zien zijn voor het publiek, maar blijven lekker warm met mama in de kraamkamer van De Leeuwenberg. Afrikaanse leeuwtjes worden na een draagtijd van 110 dagen geboren met gesloten oogjes. Ze zijn dan helemaal afhankelijk van hun moeder. De komende weken zullen ze overigens lekker binnen blijven. Wil je de koddige kleintjes toch zien? Neem dan een kijkje via de livestream via wildlands.nl/leeuwenwelpen.

Jongetjes? Meisjes?

Omdat de kleintjes nu nog heel afhankelijk zijn van hun moeder, laten de verzorgers ze nu lekker met rust. Hierdoor weten we nog niet of het om twee jongens, twee meisjes of om elk van één gaat. Dit wordt in de loop van februari bekend gemaakt. Wel kan je meehelpen een naam uit te zoeken voor een van de welpjes via een poll op Facebook. De andere naam wordt door de Kinderraad van Advies uitgekozen.

1 opmerking:

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.