woensdag 9 januari 2019

Vakantiebeurs 2019 voor al je vakantie inspiratie

Deze week staat de Jaarbeurs in Utrecht weer in het teken van de enige echte De Vakantiebeurs. In hallen 7, 8, 9, 10, 11 en 12 maak je op een dag een prachtige wereldreis langs allerlei bestemmingen. Bezoek stands van vliegmaatschappijen, ga langs bij de grootste touroperators en zoek de meest mooie pareltjes van vakantiebestemmingen uit. En heb je nog geen idee waar je heen wilt op vakantie? Dan vind je de komende dagen hier de meeste inspiratie voor een cruise, verre reis of een bestemming dicht bij huis. Want als het om vakanties en dagjes uit gaat, dan moet je op De Vakantiebeurs zijn. (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)

Geniet van het vakantiegevoel

Start je je reis net als ik vandaag op de Vakdag in hal 8 dan komt de geur van zuurkool en braadworst vanuit hal 9 al naar je toestromen. In hal 9 vind je namelijk de grote Bier Stube, een Tirols terras vol lange biertafels waar je geniet van diverse specialiteiten. Maar ook van gezellige live muziek. Op alle terrassen in de hallen is het overigens feest, want overal klinkt live muziek met dansers. De sfeervolle terrassen geven je wederom al dat beetje vakantiegevoel. Of je nu kiest voor het Kamperen aan de Kust-terras in hal 7 of voor het terras van de Caribbean Village. Alleen de sfeer is al een reden om De Vakantiebeurs te bezoeken.



Nederlandse dagjes uit

Mijn reisdoel van de beurs is te vinden in hal 10: het Nederland paviljoen. In eigen land is namelijk veel te ontdekken. Zo is het heerlijk om in De Achterhoek of aan de Noordzeekust van Holland boven Amsterdam te vertoeven. Geniet van een dagje Orchideeën Hoeve en ga naar Dinoland in Zwolle. Ontdek nieuwe musea, bijzondere uitjes en overnachtingen in eigen land. Uiteraard neem ik je – zoals altijd na De Vakantiebeurs – mee naar deze uitjes in een serie artikelen. Hou de website daar dus goed voor in de gaten.



Veel aandacht voor fietsen

Op de beurs zijn verschillende routes te volgen. Zo brengt de Kidsroute je naar plekken waar je leuk met de kinderen op vakantie kan gaan. En de Wijnroute brengt je naar de beste wijngaarden in de wereld. Een aanrader voor wandelaars en fietsers is de Fiets- en Wandelroute. Er wordt namelijk veel aandacht besteedt aan de actieve reiziger die ter voet en per fiets de omgeving wil verkennen in binnen- en buitenland!



Komt dat zien in het theater

Okay, het zijn geen voorstellingen zoals je in de Schouwburg verwacht, maar de verschillende theaters verdeeld over de werelddelen zijn er wel voor het luisteren naar verhalen en om te proeven van specialiteiten. Er is een kooktheater waar live wordt gekookt en er worden verhalen gedeeld over de mooiste reizen. Zo krijg je tips over het reizen met een camper, ga je mee op een virtuele tour door verschillende landen en leer je meer over kunst en kitsch op vakantie. Om slechts een paar onderdelen van het uitgebreide programma te benoemen. In de miniguide van De Vakantiebeurs (gemaakt door time to momo) lees je er alles over. Bij binnenkomst krijg je deze.



Praktische informatie

De Vakantiebeurs is te bezoeken vanaf donderdag 10 januari tot en met zondag 13 januari in de Jaarbeurs te Utrecht. De beurs is zeer gemakkelijk te bereiken per trein (het ligt tegenover Utrecht Centraal Station). Er is bij de beurs zelf ook volop parkeergelegenheid. Voor tickets en meer informatie ga je naar Vakantiebeurs.nl.

1 opmerking:

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.