dinsdag 22 januari 2019

Nieuwe bewoners voor DierenPark Amersfoort

O wat een pret: er ligt sneeuw! En ook de dieren van DierenPark Amersfoort houden daar wel van. De sneeuwpret is nog in volle gang in de Amersfoortse dierentuin. De wolven en tijgers hebben heel wat te snuffelen, de prairiehondjes blijven vooral binnen en inspecteren af en toe de witte buitenwereld en de otters werden verrast met een sneeuwpopje met lekkers erin! Ook de nieuwe bewoners van het park houden wel van een wit dekentje in hun verblijf. Nieuwe bewoners? Jazeker, want vorige week verwelkomde het park twee nieuwe dieren. (foto’s: DierenPark Amersfoort)

Imposante kamelenman

Bertil heet hij en het is een imposante, grote kameel. Je pikt hem er gemakkelijk tussenuit, want hij is aanzienlijk groter dan de dames en de nog jonge Eddy. Bertil heeft het al reuze naar zijn zin in het park en ook de dames en Eddy hebben geen moeite gehad om de nieuwe man te accepteren. Bertil is afkomstig uit Denemarken en is in het kader van het fokprogramma naar Amersfoort verhuisd. Er wordt gehoopt dat er binnenkort meer jonge kameeltjes rond lopen in de Stad der Oudheid.

Schattige rode panda dame

Ook in het kader van het fokprogramma heeft rode panda Ying een vriendinnetje gekregen vorige week. Haar naam is Yena (want dat klinkt wel gezellig, Ying en Yena) en ze komt uit Frankrijk. Ze hebben achter de schermen al volop kennis met elkaar gemaakt en nu delen ze samen het grote rode panda-verblijf tegenover de Carrousel in het park. Het ziet ernaar uit dat ze elkaar wel leuk vinden. En daar hopen de verzorgers ook op, want ze zouden graag dat er kleine rode pandaatjes van komen.

Kijk voor meer informatie, openingstijden en tickets op DierenParkAmersfoort.nl

1 opmerking:

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.