donderdag 31 januari 2019

Writing Berries Maandoverzicht Januari 2019

Meestal als het nieuwe jaar begint, dan ligt er zo een heeeeel lange maand voor ons, genaamd januari. Zo een maand waarin vaak niet zoveel gebeurt na alle hectiek van de feestdagen in december. Maar afgelopen maand was voor mij best wel feestelijk. Het begon met het maken van een reportage van de Kerstbomenactie in DierenPark Amersfoort en eindigde gisteren met een bezoek aan Rembrandt en het Mauritshuis. Tussendoor was er heel veel nieuws van verschillende dagjes uit en genoot ik ondertussen van de sneeuw buiten. Kortom, januari was een heel mooie maand. En op zo een koude dag als vandaag is het alleen maar fijn om in een hoekje van de bank te kruipen, warm drankje erbij en op je gemak al het nieuws nog eens na te lezen. En dat kan, dankzij het Writing Berries Maandoverzicht van januari. Dit jaar met iets meer info bij de links. Wil je het hele artikel lezen, klik dan gewoon op het kopje naast de foto. Veel leesplezier. (foto’s (mits anders aangegeven): Berry de Nijs/Writing Berries)

Meer goede voornemens

Iedereen maakt wel goede voornemens als de klok 12 slaat om middernacht tijdens Oud & Nieuw. Maar waarom zouden goede voornemens alleen maar moeten betekenen dat je wil minderen? Waarom wil je niet gewoon meer vrije tijd, meer leuke dingen doen en meer genieten? Ik heb ook een paar goede voornemens gemaakt voor 2019.

Verwen de dieren met je kerstboom in DierenPark Amersfoort

DierenPark Amersfoort zamelt jaarlijks kerstbomen in als speelmateriaal voor de verschillende bewoners van het park. Per ingeleverde boom krijgt de bezoeker €5,- korting op de entree (en abonneehouders krijgen een voucher voor een gratis warme drank). Deze aankondiging bevat ook een link naar de reportage van de kerstbomenactie in 2018.

Pret met Kerstbomen in DierenPark Amersfoort

Er is niets leukers dan genieten van de dieren als zij lekker aan de gang gaan met de meegebrachte kerstbomen. Deze reportage vertelt meer over de actie en over hoe de dieren met hun bomen aan de haal gingen. Uiteraard is de reportage voorzien van diverse foto’s van beer Kokkie, de bavianen, leeuwen en de olifanten.

Museum etiquette voor een tof museumbezoek

Als ik als dagje uit blogger word uitgenodigd om een nieuwe tentoonstelling te komen bezichtigen, dan gelden er heel andere gedragsregels dan wanneer je later dezelfde tentoonstelling gaat bekijken als bezoeker. Maar wat zijn eigenlijk de huisregels van de verschillende musea in Nederland? En waarom is het belangrijk dat wij ons daar als bezoeker aan houden?

Vakantiebeurs 2019: voor al je vakantie inspiratie

Ieder jaar in januari strijkt de grootste reisbeurs van Nederland neer in de Jaarbeurs te Utrecht. De Vakantiebeurs biedt bezoekers veel inspiratie voor vakanties. Maar ook voor stedentripjes en dagjes uit. Van backpacken in de Outback tot aan genieten van de Achterhoek. Op de Vakdag nam ik een kijkje bij wat er allemaal te beleven valt op deze beurs.

Utrecht, Caravaggio & Europa: bijzonder indrukwekkende tentoonstelling

In het Centraal Museum te Utrecht is een bijzondere tentoonstelling te bezichtigen rondom de kunstenaar Caravaggio. Een aantal werken van deze grootmeester in het realisme hangen zij aan zij met die van zijn volgelingen. Hieronder zijn een aantal Utrechtse kunstschilders die in de 17de eeuw onder de indruk raakten van het bijzondere spel tussen kleur, licht en donker van de Italiaanse kunstenaar.

Zeekoetje op komst in Burgers’ Zoo

O wat bijzonder! Het zeekoevrouwtje uit Burgers’ Zoo verwacht een kleintje. Het park is in grote spanning, want het is moeilijk in te schatten wanneer de kleine ter wereld zal komen. Zeekoe geboortes zijn zeldzaam (ook in het wild) en dat maakt dit nieuws extra bijzonder. (foto: Koninklijke Burgers’ Zoo)

Wintersport: lekker naar de sneeuw

Hoewel we in Nederland nu ook al een paar keer getrakteerd zijn op een lakentje van sneeuw, reizen er veel wintersporters toch liever af naar de bergen om te genieten van afdalingen en aprés-ski. Met deze tips en reisideeën wordt je wintersport nog leuker. Want wist je dat het steeds populairder is om gewoon even een weekendje naar de sneeuw te gaan?

Dit zijn de ANWB Campings van het Jaar 2019

De ANWB houdt ervan om awards uit te reiken om zo te laten zien welke campings bijvoorbeeld erg populair en goed zijn in binnen- en buitenland. Tijdens de Vakdag van de Vakantiebeurs maakten zij op feestelijke wijze de winnaars van Camping van het Jaar 2019 bekend. Misschien zit jouw ideale vakantiebestemming er wel bij. (afbeelding: ANWB)

Recordaantal bezoekers voor 100-jarige Orchideeën Hoeve

Ondanks het prachtige weer afgelopen zomer, heeft indoor dierenpark/botanische tuinen de Orchideeën Hoeve een recordaantal bezoekers mogen ontvangen. Dat is feestelijk nieuws. Komend jaar viert de Hoeve ook haar 100ste verjaardag met leuke en bijzondere activiteiten. Een tipje van de sluier wordt alvast opgelicht.

Maak kennis met de WILDLANDS Kinderraad van Advies

WILDLANDS gaat veranderingen doorvoeren het komende jaar. Daar schreef ik vorig jaar nog over. Een van die veranderingen is nu een feit: de Kinderraad van Advies is geïnstalleerd. De kinderen zitten te popelen om voor het park aan de slag te gaan. Maak ook kennis met deze kanjers.

Hond Gezond: Tips voor de Wintertijd

Sneeuw, hagel, ijs, pekelzout… Ook je hond komt hier tijdens het wandelen mee in aanraking. En aangezien we afgelopen maand al meerdere keren op echte winterse dagen zijn getrakteerd, vind je in dit artikel tips voor een fijne winter voor je hond. Met onder meer links naar eerdere artikelen over winter en je hond en natuurlijk tips over strooizout aan de pootjes.

Nieuwe bewoners voor DierenPark Amersfoort

Jawel, in het kader van het fokprogramma heeft DierenPark Amersfoort twee nieuwe dieren verwelkomd in het park. Het gaat om een stoere kameel en om een schattige rode panda. Daarnaast beleefden de dieren heel veel sneeuwpret. (foto: DierenPark Amersfoort)

Nieuws uit Plaswijckpark

Het Rotterdamse Plaswijckpark kondigt een nieuwe speellocatie aan (deze gaat 2 en 3 februari voor het eerst open!) en de geboorte van een alpaca. Plaswijckpark biedt een superleuk dagje uit met indoor speellocaties en buitenspeelplaatsen aan. Het dierentuintje Dierenwijck heeft een warme stal waar je bij de kleine op kraamvisite gaat.

De Zonnebloemen van Van Gogh blijven thuis

Het is in de kunstwereld heel normaal dat musea onderling schilderijen (of andere kunstobjecten) met elkaar uitwisselen voor een tijdelijke tentoonstelling. Maar dan moet het schilderij zo een reis wel in goede staat overleven. Nader onderzoek wijst uit dat de Zonnebloemen te kwetsbaar is om nog te reizen. (foto: Van Gogh Museum)

Goed Doel: 4Ocean

Heb jij ook zo een hekel aan alle troep die inmiddels in de wereldzeeën drijft? Vooral plastic vormt een bedreiging voor zeedieren en de mens. Gelukkig zijn er mensen die zich wereldwijd inzetten om de oceanen schoner te maken. 4Ocean is er daar een van en dit doel zet ik deze maand in de spotlight.

Welpjes geboren in WILDLANDS

Groot geboortenieuws uit Emmen: er zijn leeuwtjes geboren. Mama en haar twee koters verblijven voorlopig lekker warm in de kraamkamer van De Leeuwenberg en zijn daarom voor het publiek nog niet te zien. Maar dat kan wel via de livestream. De link daarvoor vind je in het artikel. (foto: WILDLANDS)

Rembrandt en het Mauritshuis: tentoonstelling vol verhalen

Herken jij een echte Rembrandt als je deze ziet? In Rembrandt en het Mauritshuis zijn 18 schilderijen uit de collectie bijeengebracht waarvan men dacht dat ze allemaal van de grootmeester waren. Van 11 weet men het zeker, 5 zijn van hun voetstuk gevallen en de overige 2 vormen vooralsnog een mysterie.

1 opmerking:

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.