maandag 2 november 2020

Picknicktips voor je dagje dierentuin en pretpark

Kun je nu wel of niet een kopje koffie en een patatje kopen in een dierentuin of pretpark? Vorige week bereikte het nieuws ons dat ook afhaalhoreca in dierentuinen en pretparken moeten sluiten, maar lang niet alle parken dit doen. Dit heeft met onduidelijkheid van de maatregel te maken die via de Veiligheidsraad over de verschillende Veiligheidsregio’s verspreid moet worden. Of de afhaalhoreca nu wel of niet dichtgaat bij deze dagjes uit, dat zal deze week echt bekend worden. Maar als je al een dagje gepland had, dan heb ik wat handige tips voor het zelf meenemen van een lekkere lunch en warme koffie. Maar dan wel zonder als een pakezeltje rond te lopen. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Neem je eigen broodjes mee

Je hoeft naar een dagje uit niet de gehele voorraadkast te plunderen natuurlijk. Neem gewoon mee wat je anders ook zou eten. Broodjes zijn altijd makkelijk, want je kan voor iedereen er een lekker beleg op doen. Geen zin om broodjes te smeren? Neem krentenbollen, chocoladebroodjes of kaascroissantjes mee. Dan heb je geen beleg nodig.

Handig: boterhamzakjes

Doe de broodjes in (papieren) boterhamzakjes. Het is niet echt duurzaam, maar dan loop je niet een halve dag met lege broodtrommels in je tas. Doe ook groente- en fruitsnacks in (herbruikbare) zakjes. Zo wordt je tas gedurende de dag leger en dat is ook wel fijn.

Hervulbare flessen

Water gaat er altijd wel in als dorstlesser. Neem daarom hervulbare flessen mee en tap water waar dat kan. Dat scheelt weer slepen met blikjes en pakjes drinken.

Koffie en thee voor onderweg

Een goede thermosfles, zoals de Lund Skittle Bottle is ook ideaal voor een dagje uit. Al is het alleen maar voor een bakkie koffie of thee voor onderweg naar het pretpark of de dierentuin. Is de thermos leeg, dan is dit ook een ideale fles om water in te doen. Blijft het lekker koel van.

Bolderkar mee

Heb je geen zin om te slepen met een koelbox of -tas, koffie en de lunch? Met een buggy, bolderkar of tas op wieltjes hoeft dat ook niet. In sommige parken kun je een bolderkar of buggy huren, maar het is wel verstandig om dit van te voren uit te zoeken. Misschien moet je namelijk wel reserveren. Heb je zelf een bolderkar, buggy of tas op wieltjes? Dan neem je die natuurlijk gewoon mee.

Huur een kluisje

In verschillende dierenparken en pretparken zijn kluisjes te huur. Hier kun je zware tassen met lunch uiteraard in kwijt. Informeer van te voren of er kluisjes aanwezig zijn (dit is namelijk lang niet bij alle parken zo).

Alles eerlijk delen

Ga je met je gezin op stap? Verdeel de broodjes en de drankjes dan over verschillende rugzakken, zodat iedereen iets draagt. Dat is wel zo prettig.

Campinggerei

Voor een picknick in de dierentuin of een pretpark heb je alleen een rustig plekje nodig om te eten en drinken. In veel parken zijn er plekjes gemaakt voor gezinnen om te zitten aan een picknicktafel. Neem voor de zekerheid ook een picknickkleed mee, mocht je alleen maar op een grasveld kunnen zitten. Deel drinken met behulp van bekertjes. Zo maak je het nog gezelliger.

Besteksetjes en herbruikbare rietjes

Als ik een dagje uit ga, heb ik altijd mijn eigen besteksetje bij me. Dit bestaat uit twee RVS rietjes, een rager om ze mee schoon te maken, een mes, vork, lepel en koffielepel. Dat vind ik duurzamer, neemt niet veel plek in en je hebt altijd goed bestek bij je. Zo een setje is ideaal voor een dagje uit met of zonder afhaalhoreca.

Leg wat lekkers in de auto

Een dag in de buitenlucht maakt hongerig. Leg daarom nog een zak appels, wat te snoepen of een extra broodje in de auto (wellicht in een koeltas), zodat je op de terugweg nog wat lekkers hebt. Een flesje water of pakje sap erbij en de autopicknick is compleet.

Veel plezier tijdens je dagje uit

Het meebrengen van je eigen lunch is niet vreemd en is in veel parken altijd al toegestaan. Dat de afhaalhoreca zou sluiten, hoeft het plezier van een dagje uit zeker niet te verpesten. Ik wens je veel plezier voor je volgende uitje; hou anderhalf meter afstand, draag een mondkapje en vergeet je tijdslot niet te reserveren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.