woensdag 11 november 2020

Dierentuinnieuws met geboortes, cadeauboxen en steun voor slingerapen

De poorten zijn wellicht gesloten, maar het leven in de dierentuinen van Nederland gaat natuurlijk gewoon door. De dieren worden verzorgt, verblijven schoongemaakt en er worden kleintjes geboren. Nog een week (hopelijk) en de parken gaan weer open voor bezoekers. Tot die tijd kun je alvast voorbereiden op je dagje dierentuin met deze aflevering van Dierentuinnieuws! Met nieuws van Tropical Zoo, Beekse Bergen, Diergaarde Blijdorp en WILDLANDS. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Help de Tropical Zoo, koop een cadeaubox

Dat het bizarre tijden zijn, staat als een paal boven water. Dat de dierentuinen het financieel zwaar hebben, is ook geen nieuws meer. Maar Berkenhof Tropical Zoo en Restaurant in Kwadendamme vertikt het om bij de pakket neer te zitten! Ze hebben voor de feestdagen een leuk initiatief bedacht, waarmee je de dierentuin steunt én een tof cadeau in huis haalt. In de webshop van Tropical Zoo vind je nu allerlei leuke, stoere en schattige cadeauboxen. In de boxen zitten allerlei leuke cadeautjes die normaal ook in de winkel van deze dierentuin te koop zijn. Daarnaast stelt de dierentuin persoonlijke cadeauboxen samen, bijvoorbeeld met een (gezins)jaarabonnement erin of lekkere Zeeuwse bieren. Ideaal om te geven als bedrijf bijvoorbeeld aan werkgevers. Dus zoek je nog een tof cadeau voor een echte dierenvriend? Steun dan de Tropical Zoo en koop een cadeaubox! Je vindt alle boxen in de webshop: Shop.Tropicalzoo.nl. (foto: Berkenhof Tropical Zoo)

Hoera: Zwarte neushoorn geboren in Diergaarde Blijdorp

Op 8 november werd om 22.25 uur een zwarte neushoorn geboren in Diergaarde Blijdorp te Rotterdam. Zwarte neushoorns zijn ernstig bedreigd in het wild en in het kader van het Europees fokprogramma is het dus schitterend dat de kleine ter wereld is gekomen. Na een draagtijd van 450 dagen en een voorspoedige bevalling is het mannetje geboren. Hij stond al binnen twintig minuten en heeft bij zijn moeder geboren. Het is de derde keer dat in Blijdorp (en überhaupt de derde keer voor een dierentuin in Nederland) een zwarte neushoorn is geboren. De bevalling was te volgen via de livestream van de webcam. Ook kun je via de livestream op kraamvisite. Extra bijzonder aan deze geboorte is dat de kleine op de verjaardag van zijn vader Vungu is geboren. Kijk voor meer informatie op DiergaardeBlijdorp.nl. (foto: Diergaarde Blijdorp)

Hoera: Zwarte paardantilopen geboren in Beekse Bergen

Nog zo een lief geboortenieuwtje komt er uit Safaripark Beekse Bergen. Daar zijn recent twee zwarte paardantilopen geboren. Het is een meisje, Noreen, en een jongentje, Ferry. Noreen en Ferry hebben hiermee de enige groep zwarte paardantilopen in Nederland verder uitgebreid. De zwarte paardantilopen hebben enorme hoorns op hun hoofd, die wel 150 centimeter lang kunnen worden. Juist deze indrukwekkende hoorns zijn de reden waarom er zoveel op deze prachtige dieren gejaagd wordt. In het wild zijn deze dieren zeer bedreigd, des te mooier is het dat de groep in Hilvarenbeek weer is uitgebreid. Noreen en Ferry maken het goed, ze drinken volop en staan al stevig op hun poten. Noreen loopt al mee met de groep, Ferry – die jonger is – nog niet. Maar dat komt vanzelf. Meer weten? Kijk op BeekseBergen.nl. (foto: Safaripark Beekse Bergen)

Stichting WNEF helpt de slingerapen in Ecuador

Stichting WNEF, oftewel het WILDLANDS Natuur en Educatie Fonds, zet zich regelmatig in voor natuurbehoudprojecten. Zo ondersteunt het WNEF nu de Proyecto Washu in Ecuador. Proyecto Washu zet zich al 10 jaar in voor het behoud van het leefgebied en de opvang van bruinslingerapen. Daarnaast verzorgen ze educatieve programma’s voor en samenwerking met de lokale bevolking. Dit alles om ervoor te zorgen dat de bruinslingerapen kunnen blijven voortbestaan. Met het geld dat WNEF doneert aan Proyecto Washu kan men zich blijven inzetten voor deze primaten. Onder meer door op de lokale radio aandacht te vragen voor deze apen bij alle, ver van elkaar wonende, gemeenschappen in de regio. (foto: WILDLANDS)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.