dinsdag 17 november 2020

Sinterklaasnieuws: Bel met Sint, Sint op Muiderslot en HEMA Sintgebak

Sinterklaas is er weer! En hoe. Via Zwalk en de Dieuwertje Blokkade is hij toch maar mooi in Nederland aangekomen, samen met al zijn Pieten en zijn paardje natuurlijk. De Pieten mogen de daken op, Sint werkt lekker thuis vanuit Paleis Soestdijk. Ik kijk in ieder geval reikhalzend uit naar Pakjesavond. Want hoewel het coronavirus dit jaar veel roet in het eten gooit, weet ik zeker dat de Sint nog wel een cadeautje voor mij heeft. We vieren het Sinterklaasfeest wellicht een beetje anders, maar anders kan ook heel leuk zijn. Vooral met deze toffe Sinterklaasnieuwtjes! (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Bel met Sint, dankzij het Catharijneconvent

Sinterklaas is al een zeer oude man en daarom zal hij zich minder publiekelijk vertonen. Dat is de reden waarom je dit jaar in het Utrechtse Catharijneconvent geen bezoekje kan brengen aan de Sint. Maar… dat wil niet zeggen dat Sinterklaas niet iets leuks voor kinderen en basisscholen in petto heeft. Bel met Sint! zo luidt de slogan, want Sinterklaas wil je een mooi verhaal vertellen over de reden waarom we gouden chocolademunten eten in deze tijd. Zijn telefoonnummer is: 030-3071028. Wil je meer weten over Bel met Sint! of een leuke kleurplaat downloaden voor je kind over het verhaal van de gouden munten? Kijk dan op Catharijneconvent.nl. Bellen met Sinterklaas kan tot en met 5 december aanstaande. (foto: Catharijneconvent – Femke Lockefeer)

Muiderslot wordt Kasteel van Sinterklaas

De magie van het Sinterklaasfeest maakt het mogelijk dat Sint op meerdere plekken tegelijk kan zijn. Bijzonder toch? Aankomende twee weekenden gaat Sinterklaas daarom heerlijk logeren op het Muiderslot! Op 21, 22, 28 en 29 november 2020 staan de deuren van het kasteel van Sinterklaas wagenwijd open tussen 9.00 en 18.00 uur. Er is van alles te doen en te beleven – uiteraard op veilige afstand – voor jong en oud. En Sinterklaas gaat dit jaar voor het eerst digitaal, waardoor je op doordeweekse dagen ook het kasteel kan ‘bezoeken’. Sinterklaas zal dan via verschillende schermen in het kasteel te zien zijn. Dat is toch ook bijzonder. Wil je meer weten over de activiteiten (zoals gedichten schrijven en pepernoten bakken)? Kijk dan op Muiderslot.nl en download ook een leuke schoen-bouwplaat. (foto: Rijksmuseum Muiderslot)

Echt HEMA gemak: heerlijk Sinterklaasgebak!

Wanneer ik een persbericht op rijm ontvang, dan word ik heel erg blij
En helemaal van HEMA en van deze lekkernij
Kijk ik ga er ook van rijmen en van dichten bovendien
Maar heb jij al die heerlijke taartjes van HEMA voor de Sint gezien?
Taartjes om te delen, voor groot en ook voor klein
Een Sinterklaastompoesje, cupcakes of taart met marsepein
Kijk voor al dat lekkers eens op HEMA.nl
En ga dan naar een HEMA als een paardje o zo snel
Met al die zoetigheden staken makkers het wild geraas
En gaan we extra veel genieten van de tijd van Sinterklaas
(foto: HEMA)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.