zaterdag 31 oktober 2020

Writing Berries Maandoverzicht Oktober 2020

HAPPY HALLOWEEN!
In plaats van een feestje – want dat kan natuurlijk niet dit jaar – wordt het vandaag lekker bankhangen, Formule 1 kijken, een beetje haken en terugkijken op een heerlijke oktober maand. Want ondanks alle maatregelen, is er toch genoeg te doen in Nederland. Als je maar anderhalf meter afstand houdt, een mondkapje draagt en een tijdslot boekt. En als je toch liever in een hoekje van de bank kruipt met een warme drank, een dekentje en een tablet, laptop of je smartphone om wat te lezen, dan heb ik hier alle 20 artikelen van afgelopen maand voor je op een rij gezet.
(foto’s, mits anders aangegeven: Berry de Nijs/Writing Berries)

Dagje Uit nieuws met afgelastingen wegens corona, Koning opent 200 jaar Naturalis, leeuwenwelpjes in Burgers’ Zoo en meer

Oktober begint met een lekker lange Dagje Uit nieuws met allerlei leuke en minder leuke nieuwtjes. Zo zijn afgelastingen wegens corona natuurlijk niet leuk, maar de opening van een nieuwe tentoonstelling in Naturalis en nieuws over leeuwenwelpjes is altijd leuk. (foto: Marius Ciocirlan)

Nieuws van Kempenmuseum De Acht Zaligheden

Kempenmuseum De Acht Zaligheden organiseert regelmatig mooie tentoonstellingen en leuke activiteiten. Ook voor de herfst waren er weer veel leuke dingen te doen en mooie kunstobjecten te zien in het museum. Welke? Dat lees je in dit artikel. (foto: Kempenmuseum De Acht Zaligheden)

Dierendag Zeehondennieuws

Op 4 oktober is het dierendag. Een dag waarop de dieren extra worden verwend. Dat geldt natuurlijk ook voor de zeehondjes in de zeehondenopvang van Ecomare en Zeehondencentrum Pieterburen. Wat de verzorgers doen voor de zeehonden, lees je in deze rubriek.

Dagje uit? Zet je mondkapje op!

Het is een dringend verzoek om in binnenruimtes een mondkapje te dragen. Bijvoorbeeld als je gaat winkelen of naar een museum gaat. Maar ook in de buitenruimtes is het fijn om een mondkapje te dragen. Tips voor het dragen van een mondkapje, krijg je in dit artikel.

Hoera Herfstvakantie!

Oktober is de maand van de herfstvakantie. En hoewel er verschillende coronamaatregelen zijn getroffen, is er heel veel te doen en te beleven. Nu zijn de herfstvakantie acties natuurlijk alleen voor de vakantie, maar er zijn ook allerlei leuke dingen te doen nu het geen vakantie is, zoals lekker wandelen in het bos.

Happy Halloween uitjes

Met Halloween iets leuks doen? Dat kan! Aan het begin van deze maand verzamelde ik verschillende toffe, griezeltastische en leuke Halloween activiteiten in Nederland. Namelijk van pretparken Toverland, Hellendoorn en Park Tivoli. Ook dit weekend kun je daar nog (binnen de maatregelen natuurlijk) van genieten.

De bollen gaan de grond in bij Keukenhof

De herfst is in volle gang, maar in Keukenhof hebben ze de lente al in de bol. Begin deze maand gingen de eerste van 7 miljoen bloembollen de grond in, zodat we straks in de lente weer van een prachtig voorjaarspark kunnen genieten.

Museumnieuws met het EK Zandsculpturen Zandvoort, nieuwe tentoonstellingen, enorme kookketel in Kaap Skil en meer

Een museum bezoeken is altijd leuk en met deze nieuwe, toffe tentoonstellingen is er weer veel nieuws te beleven. Ook bij je in de buurt. Zo lees je in deze Museumnieuws meer over nieuwe tentoonstellingen in bijvoorbeeld het Limburgs Museum, Mauritshuis, Museum Speelklok en Van Gogh Museum.

Dier van de Maand Oehoe

Ik vind uilen echt fantastische vogels. Vooral die prachtige, hypnotiserende, dwars-door-je-heen-lijken-te-kijken, grote ogen. De ogen van de oehoe zijn daarbij knaloranje en daardoor extra indrukwekkend. Wist je dat deze uilen ook in Nederland wonen? In de rubriek Dier van de Maand lees je meer over de oehoe.

Nieuwe coronamaatregelen en je dagje uit

Een dagje uit ziet er heel anders uit dan voor de coronamaatregelen, dat staat als een paal boven water. In dit artikel zet ik de coronamaatregelen voor de dagjes uit nog eens op een rij. Zoals het dragen van een mondkapje en het reserveren van een tijdslot.

Genieten van het Mauritshuis

In Den Haag staat een museum waar ik graag kom om van de schilderijen van Hollandse Meesters te genieten. Maar ook de tentoonstellingen die door het Mauritshuis worden georganiseerd zijn altijd mooi en sfeervol. Daarom staat dit Haagse museum aan het Plein centraal in Genieten van…

(Aanstaand) geboortenieuws uit de Dierentuin

Een Dierentuinnieuws vol met geboortenieuwtjes uit DierenPark Amersfoort, Beekse Bergen en Apenheul. Daar word je toch je toch blij van. Ook vind je een paar heel leuke herfstfoto’s terug in dit artikel. Je hoeft er alleen maar even voor op het tussenkopje te klikken.

Hond Gezond Herfst

Heerlijk die herfst! Mijn hond heeft zoveel meer te snuffelen nu de grond wordt bedekt door bladeren. Ik vind het heerlijk om nu met hem te wandelen. De herfst brengt echter ook vervelende dingen voor je hond mee, zoals vlooien en eikeltjes. In deze Hond Gezond lees je er meer over.

Review: Lund Skittle Bottle

Handig voor onderweg, zo een thermosfles. Het hele jaar door is het handig in gebruik, met zowel koele als warme dranken. En deze fles van Lund is ook nog eens voorzien van een heel mooi design. Ik mocht de fles testen en daar lees je in dit artikel meer over.

Stadsbeeld Jupiter

In de Utrechtse wijk Overvecht is heel veel kunst te vinden tussen het groen. Zo ook dit abstracte standbeeld, aangekocht door de gemeente om in de jaren 1970 de wijk mee te verfraaien. Van wie het standbeeld is en wat het voorstelt, dat lees je in de rubriek Stadsbeeld van deze maand.

Goed Doel Wings of Change vogelopvang

Roofvogel- en uilenopvang Wings of Change zet zich in om gewonde roofvogels en uilen te rehabiliteren en terug te brengen naar de natuur. De dieren die om welke reden dan ook niet terug kunnen, blijven op het centrum wonen. Wings of Change is meer dan alleen een opvangcentrum, het is tevens een educatiecentrum en het biedt dagbesteding.

Dagje uit nieuws van pretparken, musea en dierentuinen

Wat is er de afgelopen tijd allemaal gebeurd in het land der dagjes uit? De leukste nieuwtjes van Efteling, KCC Entertainment Design, Plopsa, Centraal Museum, nijntje museum, Museum Vlaardingen, Zandvoorts Museum, SOS Dolfijn, Ecomare, Beekse Bergen en DierenPark Amersfoort lees je in deze aflevering van Dagje Uit nieuws.

Schrijfcoachtip geuren & smaken beschrijven

Het beschrijven van geuren en smaken is lastig, maar zeker niet onmogelijk. Een van de tips die je krijgt in de rubriek Schrijfcoachtip van deze maand is om zelf veel te gaan ruiken en proeven om zo een smaak of geur goed te omschrijven. Daag jezelf uit en doe mee aan de opdracht.

BELANGRIJK NIEUWS: Horeca in dierentuinen vanaf heden gesloten

Het nieuws dat de afhaalhoreca in dierentuinen zouden moeten sluiten, kwam deze week ineens naar buiten. Dierentuinen plaatsten op hun social media en website deze mededeling en riepen bezoekers op eigen eten en drinken mee te brengen. Maar aangezien het nog onduidelijk is of de afhaalhoreca nu wel of niet dicht moet, zijn er parken waar je wel een hapje en drankje kan afhalen. Bezoek daarom voor je dagje uit de websites of social media kanalen van de dierentuin om zeker te weten of je iets kan eten en drinken op het park of niet.

Nu te zien in Museum Vlaardingen: Bassie & Adriaan een Schat aan Herinneringen

Een heerlijk, vrolijke tentoonstelling vol nostalgie en jeugdherinneringen van de kindervrienden van Nederland: Bassie & Adriaan. Wie is er niet opgegroeid met de avonturen, grappen, grollen en liedjes van deze clown en acrobaat? Deze tentoonstelling neemt je mij naar het prille begin van de broers, naar hun jeugd, eerste optredens en natuurlijk het succes van Bassie & Adriaan. Een tentoonstelling waar je vrolijk van wordt en je toch ook weer een hart onder de riem steekt, want ‘Wat er ook gebeurt, altijd blijven lachen’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.