dinsdag 3 november 2020

Keukenhof nieuws: 7 miljoen bollen en bijzondere bloemen

Keukenhof is volop in beweging. Het park maakt zich immers nu al klaar voor het voorjaar van 2021. 7 miljoen bollen gaan daarvoor de komende weken de grond in. En daar staan een paar extra speciale tulpen tussen, geplant door bijzondere mensen. De afgelopen weken leverden dat weer verscheidene nieuwtjes op om met elkaar te delen. Met prachtige foto’s uit Keukenhof zelf.
(foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

’American Dream’ geplant door VS-ambassadeurt

Op 19 oktober plantte Pete Hoekstra, de ambassadeur van de Verenigde Staten, samen met zijn vrouw en directeur Bart Siemerink tulpenbollen met de naam ‘American Dream’. Pete en zijn vrouw bezoeken het park in het voorjaar regelmatig en hebben dit dan ook zeer gemist afgelopen jaar. Jaarlijks brengen veel Amerikanen een bezoek aan Keukenhof en hopelijk kan dit volgend jaar weer – dit hangt uiteraard af van de ontwikkelen rondom het coronavirus en eventuele reisbeperkingen. Maar ervan dromen? Dat mag natuurlijk altijd. (foto: Keukenhof)

Keukenhof en Rotary planten ‘End Polio Now’ tulp

Op 23 oktober ging directeur Bart Siemerink wederom het park in om zelf tulpenbollen te planten. Dit keer met Rotarians Gerda Schukking en Pieter Gaillard om de ‘End Polio Now’ tulp in het park te plaatsen. Op Rotaryclubs in heel Nederland worden deze speciale tulpen verkocht voor het financieren van het wereldwijde vaccinatieprogramma tegen polio. In 2019 leverde deze actie ruim € 360.000 op. Ook in het nieuwe Keukenhof seizoen wil het park aandacht vragen voor deze ziekte en de bestrijding ervan. (foto: Keukenhof)

7 miljoen bloembollen

Het wordt vaak gezegd dat er zo’n 7 miljoen bloembollen de grond in gaan om van Keukenhof een schitterend voorjaarspark te maken. 7 miljoen is een zeer groot getal en is ook bijna niet voor te stellen. Tot dat je de video hieronder bekijkt. Keukenhof ontstond in 1949 als initiatief van tien bollenkwekers en -exporteurs die een etalage voor het bollenvak wilden creĆ«ren. En dat is Keukenhof nu nog steeds. 100 hofleveranciers zijn verantwoordelijk voor de 7 miljoen bloembollen die vanaf eind oktober worden geplant. Dit jaar kon Keukenhof niet open – dat is bekend – en opende daarom het park virtueel door middel van verschillende prachtige video’s. Keukenhof heeft besloten om ook nu mooie video’s uit te brengen. In de reeks ‘Keukenhof achter de schermen’ laat de bloemententoonstelling zien wat er allemaal komt kijken bij het voorbereiden van het voorjaarsseizoen in Keukenhof. In de reeks komt van alles aan bod, van het rooien van de bollen tot de opening van het park. In de eerste video geniet je van het binnenkomen van de 7 miljoen bollen die straks uit gaan groeien tot een kleurrijke bloemenzee. De komende weken verschijnen er op het YouTube kanaal van Keukenhof nog meer afleveringen.

.
(foto & video: Keukenhof)

Weer geopend in 2021

Al dit moois hoort bij de voorbereidingen voor de opening volgend jaar maart. Vanaf 20 maart tot en met 9 mei 2021 zullen de poorten van Keukenhof weer geopend zijn. Kijk voor meer informatie op Keukenhof.nl. Het wordt geheid weer net zo mooi als voorgaande jaren.

(foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.