woensdag 4 november 2020

Verzwaring coronamaatregelen: dagjes uit 2 weken dicht

Gisteravond tijdens de persconferentie van Premier Mark Rutte en Minister Hugo de Jonge werd er een nieuw maatregelenpakket neergelegd om de komende twee weken het coronavirus nog meer in te dammen. Dat betekent voor de dagjes uit dat de komende twee weken vanaf vandaag tot en met 18 november de deuren weer dicht zijn gegaan. Dit geldt voor dierentuinen, musea, theaters, bioscopen en attractieparken. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Verminderde verplaatsingen zijn nodig

De strengere maatregelen, zo geeft de Rijksoverheid aan, zijn nodig om de tweede golf van het coronavirus verder te stoppen en de druk op de zorg te verminderen. Dit is hard nodig, want het aantal besmettingen mag dan dalen, het daalt niet hard genoeg. En daarom is het zaak om hier stevig achtereen te zitten. Het advies ‘Blijf zoveel mogelijk thuis’ kan je het beste naleven als er buiten weinig te doen is. Om het aantal verplaatsingen (en dus de mogelijkheid op verspreiding van het virus) te verminderen waren er al sportcompetities stilgelegd, maar sluiten nu dus ook de dagjes uit.

Regelingen rond abonnementen

Let op: als je een abonnement hebt op een pretpark, dierentuin of een Museumkaart, dan kan het zijn dat je de dagen van de sluiting opgeteld krijgt bij je abonnementsduur. Of je krijgt een compensatie op een heel andere wijze. Voor ieder park gelden andere regels en regelingen rondom je abonnement. Waarschijnlijk zal een dagattractie zelf contact opnemen met je als abonneehouder over je abonnement. Of zoek de informatie op de websites.

Regelingen rond alreeds aangeschafte tickets

Had je al een dagje uit gepland en tickets gekocht? De komende twee weken kun je deze natuurlijk niet gebruiken. Op de websites en social media kanalen van de verschillende uitjes vind je vast informatie over de geldigheid van deze tickets en wat de mogelijkheid is om een nieuwe datum te kiezen. Check dit eerst, zodat je op de hoogte bent van wat er mogelijk is.

19 november weer geopend

Er vanuit gaande dat deze tijdelijke lockdown echt slechts twee weken duurt, dan betekent dat dat de uitjes op donderdag 19 november weer open gaan. Het is al mogelijk om voor die tijd tickets te kopen en tijdsloten te reserveren voor een bezoek. Daarmee help je de dagjes uit ook weer een beetje deze periode door.

Coronamaatregelen: nog even volhouden

Het besmettingsrisico is op dit moment helaas nog steeds hoog, zo luidt het bericht van de Rijksoverheid. Volhouden van de maatregelen is cruciaal. Thuisblijven en testen bij klachten, veel je handen wassen, mondkapjes dragen, drukte vermijden en anderhalf meter afstand houden, blijven uiteraard de basisregels. Zoals gezegd gaan we, volgens de informatie gegeven tijdens de persconferentie van gisteravond, vanaf 19 november weer terug naar de gedeeltelijke lockdown van 14 oktober. De komende twee weken zijn dus heel belangrijk. Hou vol. Blijf gezond. Blijf positief. Samen staan we sterk tegen corona.
Kijk voor meer informatie over de verzwaring van de tijdelijke lockdown op de website van de Rijksoverheid: Rijksoverheid.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.