vrijdag 20 november 2020

Dagje uit nieuws van dierentuinen en pretparken

Hoera! De dierentuinen en pretparken zijn sinds gisteren ook weer opengegaan. En aangezien ik van de week al veel Museumnieuws heb gedeeld, is het vandaag de beurt voor toffe dierentuin- en pretparknieuwtjes. Want de winter komt er aan, en daarmee dus ook de Kerstvakantie, en met wat extra lichtjes in het donker tovert ieder park zich om tot een magische plek. Zelfs wanneer dit geheel coronaproof moet gebeuren. Maar er is meer nieuws, zoals een geboortegolf in ZooParc Overloon en lekkere oliebollen bij Park Tivoli. Lees snel verder voor de nieuwtjes van deze week. Let wel: check even van te voren op de websites of socials van de dagjes uit wat de laatste coronamaatregelen zijn in een park. Zo weet je zeker dat niet voor verrassingen komt te staan, rondom bijvoorbeeld horeca, reserveringen en meer. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Warme Winterweken met avondopenstelling in DierenPark Amersfoort

Honderden twinkellichtjes, warme chocolademelk, een glijbaan en in het donker genieten van de dieren: de Warme Winterweken van DierenPark Amersfoort komen er weer aan. Om zoveel mogelijk bezoekers de kans te geven om te genieten van de winterse sferen, organiseert het park maar liefst 11 winteravonden tijdens de Kerstvakantie. Je mag dan in de avond voor een speciaal tarief genieten van de dieren en het prachtige park en het park is dan ook nog eens langer geopend. Dat wordt genieten. Meer weten? Kijk op DierenParkAmersfoort.nl/WarmeWinterweken. (foto: DierenPark Amersfoort)

Geniet van winterse magie in de Winter Efteling

Met de heropening van Efteling afgelopen donderdag is ook direct de Winter Efteling begonnen. Tot en met 31 januari geniet je van ontelbaar veel lichtjes en is het park geheel in winterse sferen aangekleed. Vanwege de coronamaatregelen hebben de ijsbaan en het IJspaleis dit jaar ruimte gemaakt voor een sprookjesachtige picknickweide genaamd de Warme Winter Weide. Hier zijn overdekte zitplaatsen gemaakt, zodat je een afgehaalde lunch op je gemak kan opeten. In het Carrousel theater is een tijdelijk Warenhuis ingericht met voorverpakte broodjes, zoals je bij een stationswinkel zou kunnen vinden. Meer weten? Kijk dan snel op Efteling.com. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Haal oliebollen, bratwurst en churros bij Park Tivoli Take Away

De Smulhoek van Park Tivoli is deze hele winter speciaal geopend als Take Away. Met een loket buiten het park is het mogelijk voor fietsers, wandelaars en iedereen die gewoon zin heeft in iets lekkers, een broodje, oliebollen, churros of een frietje af te halen. Ook staan er erwtensoep, bratwurst en verschillende drankjes. Het is zelfs mogelijk om heerlijke salades en gourmetschotels te bestellen (minimaal 1 dag van te voren). Tijdens de openingstijden van de Take Away is ook de winkel open voor snoepjes en leuke (Sinterklaas en Kerst)cadeautjes, zoals knuffels, auto’s en poppen. De Take Away is te vinden naast de kassa van Park Tivoli en is geopend van woensdag tot en met zondag van 12.00 uur tot 17.30 uur. Meer informatie en de water-in-je-mond-lopende menukaart kijk je op TivolisBoscafe.nl. (foto: Park Tivoli)

Tienmaal beschuit met muisjes in ZooParc Overloon

HOERA! Er is een ware geboortegolf in ZooParc Overloon geweest de afgelopen weken. Je kan nu dus met de heropening heerlijk op kraamvisite bij verschillende dieren in het park. Zo zijn er vier pinguïns uit het ei gekropen, drie capibara’s geboren en laten drie rode reuzenkangoeroes hun neusjes zien uit de buidels van hun moeders. De Overloonse dierentuin verwacht dat dit niet de laatste baby’s zijn die er geboren worden, want er zitten nog wat pinguïns op hun eieren te broeden. Dus misschien zie je tijdens een bezoek wel een joey uit de buidel van zijn mama loeren of een kleine capibara in de groep. Ga je op kraambezoek? Kijk dan voor tickets en tijdsloten op ZooParc.nl (foto: ZooParc Overloon)

Koninklijke Burgers’ Zoo meest klantvriendelijke leisure bedrijf van Nederland

Een grootschalig consumentenonderzoek uitgevoerd door onderzoeksbureau MarketResponse heeft Koninklijke Burgers’ Zoo uitgeroepen tot jet meest klantvriendelijke leisure bedrijf in Nederland en waardeerde het park met een 8,4! Het resultaat is prachtig. Hiermee is Burgers’ Zoo dus de winnaar van de categorie vrijetijdsbranche en laat daarmee Efteling (8,35) en Van der Valk (8,17) achter zich in de top 3. Landelijk is er ook een top 75 gemaakt en daar eindigde Burgers’ Zoo als tweede achter de grote winnaar Coolblue (8,53). Uitgeroepen worden tot klantvriendelijkste in je branche is natuurlijk een hele eer. Het mooie is dat organisaties zich niet kunnen aanmelden om voor deze titel in aanmerking te komen. Bovendien kunnen zij klanten of bezoekers niet laten stemmen. Hierdoor is het echt een onafhankelijk onderzoek. Van harte gefeliciteerd Burgers’ Zoo! Voor meer informatie over deze verkiezing kijk je op KlantvriendelijksteBedrijf.nl en voor meer informatie over de dierentuin kijk je op BurgersZoo.nl. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Kijk achter de schermen bij WILDLANDS Backstage

Je hebt er geen backstage pasje voor nodig, want je mag de komende weken bij WILDLANDS ‘gewoon’ een kijkje achter de schermen nemen. Dan kom je op plekken waar normaal alleen medewerkers komen en kun je bijvoorbeeld zien hoe de waterzuiveringsinstallatie van het park zijn werk doet. Bijzonder toch. En je mag ook in de warme winterstallen op bezoek bij bijvoorbeeld de nijlpaarden. WILDLANDS Backstage is een vaste wandelroute en die start dagelijks om 13.00 uur. Wil je meer weten over WILDLANDS Backstage en meteen tickets boeken? Kijk dan op WILDLANDS.nl/wildlandsbackstage-nl. (foto: WILDLANDS)

Kleintjes te zien in Diergaarde Blijdorp en Ouwehands Dierenpark

Hoera! De kleine zwarte neushoorn heeft zijn eerste stapjes buiten de stal gezet en verkent in Diergaarde Blijdorp met zijn moeder het buitenverblijf. En ook Fan Xing, de reuzenpandababy, is vanaf nu geregeld met zijn moeder Wu Wen te bewonderen in Ouwehands Dierenpark. Omdat het om nog jonge dieren gaat, zullen ze niet altijd zichtbaar zijn voor het publiek (het is immers een beetje wennen). Maar ze zijn beide zeker de moeite waard om te gaan bewonderen. (foto links: Diergaarde Blijdorp, foto rechts: Ouwehands Dierenpark)


Voor € 9,95 naar Dolfinarium

Ieder jaar organiseert het Dolfinarium een speciale Black Friday actie. Dit jaar kun je in de webshop van het zeedierenpark entreekaarten kopen voor maar liefst € 9,95 per stuk (in plaats van € 28,80)! Dat is maar liefst 63% korting. De tickets kunnen voor deze speciale prijs worden aangeschaft tot en met 2 december 2020 en je kan ze gebruiken tot en met 30 juni 2021. Dat is nog eens een spetterend aanbod. Uiteraard reserveer je wel op welke dag je wilt komen. Meer weten? Kijk op Dolfinarium.nl. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.