vrijdag 6 november 2020

Zonnige herfstdag? Ga naar buiten!

Wat een heerlijk herfstweer is het de afgelopen dagen. Volop zonneschijn en een zachte temperatuur. De kleuren van de herfst zijn dankzij de zon extra mooi. Blijf dus niet alleen maar binnen zitten, maar geniet ook van het buiten zijn. Want naar buiten gaan, is heel gezond. Vooral nu we weer met zijn allen vooral veel thuiswerken en dus thuis zijn, is het belangrijk om dagelijks een frisse neus te halen. Zonnige herfstdagen zijn daar uitermate voor geschikt.
(foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Ga lekker naar buiten

Als de zon schijnt en het is niet te koud en zeker niet te warm, dan is het ideaal om buiten te zijn. Zit je veel thuis nu door de coronamaatregelen, zoek dan geregeld de buitenlucht op. Dit kan al door lekker in de zon – en uit de wind – op je balkon of in de tuin te gaan zitten met een kop koffie. Je zal merken dat je door buitenpauzes te nemen, je veel beter voelt. De frisse buitenlucht geeft zuurstof en de zon energie.

Buiten sporten

Nu zwembaden gesloten zijn en sporten in groepsverband is afgelast, lijkt het alsof je minder mogelijkheden hebt om te gaan sporten. Sporten is een belangrijke uitlaatklep voor iedereen, omdat het je lichaam en geest een goed gevoel geeft. Hardlopen, fietsen, zwemmen in natuurwater (waar dat mag natuurlijk), yoga in de achtertuin en dansen in het park; het zijn allemaal mogelijkheden om lekker buiten bezig te zijn.

Wandelen & fietsen

Geen zin om fanatiek te sporten in de buitenlucht? Maak dan eens een heerlijke wandeling met (of zonder) de hond in het bos of park. Of kies een wandelroute en ga genieten van de herfst en stilte om je heen. Pak de fiets en ga boodschappen doen of zoek een mooie, recreatieve fietsroute uit. Er zijn genoeg plekken waar je zo min mogelijk mensen tegenkomt.

Hou afstand

Het is natuurlijk wel belangrijk om afstand te houden van anderen. Vermijd daarom drukke plekken en zoek een stukje natuur op bij je in de buurt. Zorg dat je anderhalf meter van anderen blijft en dat je alleen of met zijn tweetjes (en straks hopelijk weer met vier) geniet van de buitenlucht. Als we netjes afstand houden, dan komt het zeker goed.

Creatief in de natuur

De kleuren van de herfst, het ochtendlicht vol zonne-orgels, de zonneschijn… de herfst is een inspirerend jaargetijde. Ga eens buiten tekenen of neem je fotocamera mee en ga op zoek naar dat perfecte herfstplaatje. Of zoek een fijn plekje in de buitenlucht om een boek te lezen (met koffie erbij uit een thermosfles). En wat dacht je van met je laptop even een luchtje schepje. Eventjes kantoorhouden in de achtertuin of op het balkon kan ook zeer verfrissend werken.

Wat je ook buiten gaat doen, je zal merken dat je meer energie krijgt en je dag een stuk zonniger tegemoet ziet. Geniet er lekker van!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.