donderdag 5 november 2020

Dagje Uit nieuws van pretparken, dierentuinen en musea

De pretparken, dierentuinen en musea zijn tot en met 18 november 2020 gesloten wegens de verzwaarde maatregelen tegen corona. Maar er is uiteraard nog wel nieuws te vermelden. Vandaag breng ik enkele nieuwtjes bij elkaar in deze Dagje Uit nieuws, met onder meer een nieuwe app voor Toverland, Plopsa brengt 1.500 liter pompoensoep rond en neushoorn Ravy voor het eerst naar buiten in Beekse Bergen. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Zwarte dag voor DierenPark Amersfoort

Ik begin helaas eerst met het trieste nieuws uit DierenPark Amersfoort van afgelopen dinsdag, waar in de ochtend twee chimpansee mannetjes wisten te ontsnappen uit hun verblijf. Chimpansees zijn erg gevaarlijk en kunnen mensen en dieren flink verwonden. Omdat ze zo agressief waren, konden de dierverzorgers niet anders en moesten ze de chimpansees neerschieten. Dat dit geen gemakkelijke taak en beslissing was, zal voor zich spreken. Ik wens alle medewerkers van DierenPark Amersfoort heel veel sterkte met het verlies van hun twee chimpansees en met het verwerken van deze moeilijke beslissing. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries, archiefbeeld chimpansee in DierenPark Amersfoort)

Toverland lanceert nieuwe app

Eind oktober presenteerde Toverland een speciale app voor bezoekers. In de app (te vinden in de App Store en Google Play) is allerlei informatie te vinden over het attractiepark. Zo staat de plattegrond in de app samen met de actuele informatie over de openingstijden, wachttijden, showtijden, eet- & drinkgelegenheden en de shops. En natuurlijk staat het ‘Veilig Samen Uit’-protocol in de app. Via de app kun je zelfs tickets voor Toverland aanschaffen. De app is er in het Duits en Nederlands. (foto: Toverland)

Neushoornjong Ravy zet eerste stapjes buiten

Ravy, de neushoornbaby van Safaripark Beekse Bergen heeft eind vorige week voor het eerst stapjes buiten het binnenverblijf gezet. Samen met zijn moeder, Sofie, mocht het drie weken oude mannetje het buitenverblijf ontdekken. De witte neushoorn wandelde meteen achter zijn moeder aan mee de savanne op. En het duurde niet lang voordat hij lekker door het zand holde. Als de dierentuin weer open mag, zal Ravy vast met de groep buiten te zien zijn. (foto: Safaripark Beekse Bergen/Mariska van Dijk)

Verlengde opening ’t Veluws Zandsculpturenfestijn

Voor de sluiting van twee weken kondigde ’t Veluws Zandsculpturenfestijn in Garderen aan dat zij het zandbeeldenpark open houden tot in ieder geval het einde van het jaar. Dus vanaf 19 november kun je nog volop genieten van 75 jaar bevrijding uitgebeeld in prachtige zandsculpturen. Het park biedt volop ruimte voor bezoekers. Ook straks weer. Hou voor tickets vast de website in de gaten. (foto: ’t Veluws Zandsculpturenfestijn)

Kabouter Plop deelt pompoensoep uit

Het was een klap voor pretpark Plopsaland De Panne dat ze al voor de herfstvakantie de deuren moesten sluiten. Ze bleven daarbij ook nog eens zitten met duizenden pompoenen die als decoratie het park in herfstige Halloween sferen moesten gaan hullen. Maar… vindingrijk als het park is, hebben ze pompoenen niet weggegooid. Samen met Jeugdverblijf Merkenveld uit Zedelgem is er maar liefst 1.500 liter pompoensoep van deze pompoenen gemaakt. Vervolgens is Kabouter Plop met aanhang deze pompoensoep gaan verdelen over verschillende woonzorgcentra. Een prachtige actie! En de soep? Die werd met plezier en veel smaak opgegeten. (foto: Plopsa)

Hij is er: de Pieterburen Zeehondenkalender 2021

Ben jij ook zo gek op zeehondjes en wil je iedere maand van een mooie poster genieten? De 2021 zeehondenkalender gemaakt door Zeehondencentrum Pieterburen is er weer! Iedere maand een schitterende foto van bijzondere zeehonden die het centrum heeft opgevangen. Olaf staat er bijvoorbeeld in, maar ook Teddy, Freddie en Billie. Iedere maand heeft ook nog eens een QR code gekregen. Scan deze met een tablet of mobiele telefoon en je leert nog meer over de zeehonden. Er is wederom een beperkt aantal gedrukt en een groot deel van de opbrengst is natuurlijk voor de zeehondenopvang. Je vindt deze kalender (en andere toffe Pieterburen spulletjes) in de webshop van Zeehondencentrum Pieterburen. (foto: Zeehondencentrum Pieterburen)

Van Gogh Worldwide gelanceerd

Heb je altijd alles willen weten over de kunst van Vincent van Gogh? Vanaf vandaag kan dat op Van Gogh Worldwide. Op dit platform worden alle kunsthistorische en materiaaltechnische informatie over het werk van Vincent van Gogh (1853-1890) samengebracht. Het RKD Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis, het Van Gogh Museum en het Kröller-Müller Museum zijn de grondleggers van deze database. Met deze schat aan informatie leer je meer over Vincent, zijn werk en zijn leven. (foto: Van Gogh Worldwide)

Uitbreiding voor het netwerk van Canonmusea

Afgelopen maandag werd bekend gemaakt dat het Dordrechts Museum en Het Hof van Nederland zich hebben aangesloten bij het landelijke netwerk van Canonmusea in Nederland. Onder de vlag van de vensters van de Canon van Nederland plaatsen zij topstukken uit de eigen collectie in de schijnwerpers met als doel samen de geschiedenis van ons land te laten zien. In totaal leveren beide Dordtse musea acht topstukken voor de Canon van Nederland, waaronder het Laatste Avondmaal door Willem Key uit 1560 en de Statenbijbel. Teus Eenkhoorn, directeur van het Nederlands Openluchtmuseum, reikte afgelopen zaterdag 31 oktober een convenantbordje uit aan museumdirecteur Peter Schoon, waarmee de samenwerking officieel werd gemaakt. (foto: Canon van Nederland)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.