dinsdag 10 november 2020

Bijzonder bier: Heuvelrug Blond, Pront Blond en Content Bruin

Bier. Het is een bijzondere drank met een eeuwenoude traditie. Het brouwen van bier is daarom een echt ambacht, uitgevoerd door echte liefhebbers. Iedere brouwer maakt zijn eigen unieke bier. Geïnspireerd door een wijk, kunst, geschiedenis of de ingrediënten te vinden in het bos. Deze speciale bieren zijn vaak streekgebonden en dat maakt ze eigenlijk extra bijzonder. Nationaal Park De Utrechtse Heuvelrug en De Leckere brengen zo een speciaal bier uit, maar ook Kempenmuseum De Acht Zaligheden heeft nu een eigen bier. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Steun de natuur met biologisch Heuvelrug Blond bier

Het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Heuvelrug & Vallei heeft Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug een heerlijk, goudblond cadeautje gegeven. Duurzame Utrechtse brouwerij De Leckere kreeg de opdracht om Heuvelrug Blond te creëren. Het resultaat? Een stevig, hoppig speciaalbier, gemaakt met bronwater van de Utrechtse Heuvelrug zelf, waarin je de natuur proeft. Met de aanschaf van dit bier doe je meteen een bijdrage aan het behoud van de Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug. Dat is dubbelgenieten. Heuvelrug Blond is te koop bij een aantal locaties op de Utrechtse Heuvelrug: Lekker in Driebergen, Proefland in Maarn, Het Leersums Kaashuis in Leersum, Van Leeuwen kaas in Doorn en Little Beershop en Driemeterbier in Utrecht. Kijk voor een overzicht van de verkooppunten op np-utrechtseheuvelrug.nl/heuvelrugbier. Hef thuis het glas en deel je bevindingen op social media. Gebruik hiervoor de hashtags #Heuvelrugbier #Heuvelrugblond #biervandeheuvelrug en #steundenatuur. Zo kunnen we samen proosten op de natuur. (foto: Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug)

Pront Blond en Content Bruin, bijzondere bieren voor Eersel

Op de Markt van Eersel staan twee standbeelden. De ene is de Contente Mens, de ander is de Pronte Vrouw. Hier staan ze al jaren naar elkaar te lonken. Tijdens carnaval worden ze vaak versierd met serpentines of een sjaal. Maar dichterbij dan dat zullen ze niet bij elkaar komen. Onlangs zijn ze wel in een heel bijzondere outfit gespot, namelijk in de kleding van het Prinsenpaar 2021 van CV De Buurlanders. Alle carnavalsactiviteiten voor 2021 zijn afgelast, dus een levend Prinsenpaar zal niet gekozen worden, De Contente Mens en Pronte Vrouw zijn daarom een mooi Prinsenpaar. Een prachtig moment voor Kempenmuseum De Acht Zaligheden om CV De Buurlanders te feliciteren met dit bijzondere Prinsenpaar door middel van een heerlijk cadeau: de speciaalbieren Pront Blond en Content Bruin. Het was een grote wens van het museum om een eigen bier op de markt te zetten en dat is nu gelukt. Pront Blond en Content Bruin zijn een tripel en dubbel bier met een voortreffelijk lekkere smaak. Daarnaast is het ook nog eens gebrouwen met 100 procent natuurlijke ingrediënten. Het bier is ongepasteuriseerd en ongefilterd natuurbier met hergisting op de fles. Het bier is te koop bij de Museumwinkel aan de Kapelweg 2 in Eersel. Kijk voor de openingstijden op Kempenmuseum.nl. (foto: Kempenmuseum De Acht Zaligheden)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.