donderdag 10 september 2020

Nieuws van de Floriade Expo 2022

Het is nog lang niet zo ver, maar de voorbereidingen zijn in volle gang. En er komt geregeld heel veel leuke nieuwtjes van de Floriade Expo 2022 naar buiten. Regelmatig zal ik deze nieuwtjes bundelen, zodat je vast kan genieten van al het moois dat ons staat te wachten als de Floriade open gaat. En wist je dat je zo nu en dan al een kijkje kan nemen op het terrein? Kijk maar eens op de website Floriade.com. Maar lees eerst eens even verder voor de laatste nieuwtjes. (foto: Floriade Expo 2022)

De eerste standaardlijst Nederlandse namen van cultuurplanten

Tijdens een bijeenkomst van de beplantingscommissie voor de Floriade Expo 2022 overhandigde Maarten Loeffen van Vereniging Stadswerk Nederland de eerste standaardlijst van Nederlandse namen van cultuurplanten aan Floriade-directeur Pieter Cloo. Deze unieke lijst is samengesteld door specialisten van Naktuinbouw en de Nederlandse Vereniging van Botanische Tuinen. De lijst is een lang gekoesterde wens van veel tuinbouwspecialisten, omdat tot nu toe de Nederlandse namen willekeurig gekozen worden. Maar vanaf nu zijn er voor 6.700 cultuurplanten vaste voorkeursnamen opgesteld. Om alle tuinders tegemoet te komen, is deze lijst gratis online beschikbaar via Naktuinbouw.nl. Voor gebruik van de publicatie is vermelding van ‘Nederlandse namen van cultuurplanten, standaardlijst 2020’ vereist.


(foto: Fotoclub Fotolinie Almere)

Almeerse reststromen geven karakter aan circulaire bruggen

Het Floriade park bevat water en om dit water over te steken, worden er circulaire bruggen aangelegd. De twee circulaire bruggen ‘Rondje Weerwater’ en de ‘Beverbrug’ (het ontwerp hiervan zie je op de foto links) worden onderdeel van de Bruggencampus Flevoland-Floriade. Voor een groot deel worden de bruggen vervaardigd van een cementloos beton (geopolymeerbeton). Het meest unieke aan dit beton is dat er Almeerse reststromen in zijn verwerkt afkomstig vanuit de recycle perrons, stadsreiniging en het openbare gebied van Almere. Door gebruik van cementloos beton in plaats van regulier beton wordt de CO2 uitstoot sterk gereduceerd. Tot meer dan 50%. Cirwinn BV zorgt voor de gerecyclede grondstoffen, Theo Pouw BV produceert het cementloze beton en Reimert bouwt beide innovatieve en circulaire bruggen. Bijzonder is dat alle bedrijven gevestigd zijn in Almere. ‘Rondje Weerwater’ is een fiets-voetgangersbrug, de Beverbrug is een verkeersbrug voor de zwaarste verkeersklasse, ontworpen met een slinger in verband met de aanwezige bever en zijn burcht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.