woensdag 30 september 2020

Writing Berries Maandoverzicht September 2020

Dag september, verjaardagsmaand die zo anders aanvoelde dan anders. Morgen starten we aan het laatste kwartaal van het jaar. September is een echte overgangsmaand geweest. Van heerlijke, tropische zomerdagen tot aan herfststormen. Musea wisselen van tentoonstellingen, dierenparken maken zich op voor de herfst en ook de andere dagjes uit zijn voorbereidingen aan het treffen voor de komende periode. Maar voordat we oktober inspringen, kijken we vandaag nog even terug met het Writing Berries Maandoverzicht September. Want het was een prachtige maand. (foto’s, mits anders vermeld: Berry de Nijs/Writing Berries)

5 tips om het vakantiegevoel vast te houden

De vakantie is toch echt voorbij nu september is aangebroken. School en werk wachten weer op je en die paar weken weg vervagen langzaam uit je systeem. Alsof het een eeuwigheid geleden was dat je nog aan het strand te vinden was… Met deze 5 tips hou je je vakantiegevoel veel langer vast.

Dagje uit nieuws met Madurodam Marathon, zilver uit UK in Delft en banteng geboren in Beekse Bergen

De eerste nieuwtjes van de maand komen van pretparken, musea en dierentuinen. En wel van Madurodam, Beekse Bergen, Museum Prinsenhof Delft, DierenPark Amersfoort, Efteling, Plopsa, Ouwehands Dierenpark en ZooParc Overloon.

Laatste beelden te koop van bijzondere Zimbabwaanse kunst voor de olifanten

De Marjo Hoedemaker Elephant Foundation verkoopt Zimbabwaanse kunst om de olifanten in het wild te kunnen beschermen. De laatste beelden van de collectie staan nog te koop voor het goede doel. (foto: Marjo Hoedemaker)

10 toffe musea voor kinderen

Een museum saai? Welnee! Een museum is hartstikke leuk en leerzaam! Vooral deze tien vrolijke, kleurrijke en leerzame musea die speciaal voor kinderen geweldige activiteiten bieden. Ga samen op ontdekkingsreis, geniet van kunst en laat geschiedenis tot leven komen bij een van deze tien toppers.

Zondag 13 september 2020 Open Monumentendag

Zowel online als live in de steden en dorpen van Nederland, genoot je op zaterdag 12 en zondag 13 september van Open Monumentendag. Uiteraard geheel coronaproof werden de workshops, fietstochten, wandelingen en rondleidingen gehouden door heel het land op historische en monumentale locaties. (foto: Open Monumentendag, Bob Awick)

Nieuws van de Floriade Expo 2022

Het duurt nog even voor de Floriade Expo in Almere open gaat. Maar de voorbereidingen voor dit planten- en bloemenspektakel zijn wel al in volle gang. Geregeld deelt de organisatie nieuwtjes over de stand van zaken. En deze verzamel ik graag in een artikel, zoals deze. (foto: Floriade Expo 2022)

Zandvoorts Museum presenteert ‘Groeten uit Zandvoort’

Een heerlijk knus ‘huiskamer’ museum op steenworp afstand van het strand… Dat is het Zandvoorts Museum. De tentoonstelling ‘Groeten uit Zandvoort’ laat historische ansichtkaarten en souvenirs zien in combinatie met schilderkunst en de vrolijke Kees de Muis. In dit artikel lees je er alles over.

Dier van de Maand Wolf

Ik ben niet bang voor de boze wolf, want de wolf is niet boos. Het is een prachtig dier dat eindelijk weer zijn intrek heeft genomen in de Nederlandse natuur. Ik vind wolven schitterend en daarom staat de wolf deze maand centraal in Dier van de Maand. Arooooo.

18, 19 en 20 september Weekend van het portret

Het portret is een zeer bijzondere kunstvorm die je in de moderne kunst eigenlijk steeds minder ziet. Daarom is Weekend van het portret in het leven geroepen. Ieder jaar heeft dit weekend een ander thema en een andere tentoonstelling. Dit jaar was het thema ‘Muze in de kunst’. (foto: Sylvia Willink – Portret van Carel Willink)

Genieten van Museum Speelklok

Museum Speelklok is een van mijn favoriete musea. Als klein meisje vond ik het er al heerlijk en tijdens mijn studie liep ik er met heel veel plezier stage. Het is een museum waar je vrolijk van wordt. Overal klinkt muziek en alles ziet er prachtig uit. Tijd dat dit museum centraal staat in de rubriek Genieten van.

Hond Gezond Huilen als een wolf

Heel soms komt het oerinstinct van mijn hondje bovendrijven en kan hij echt huilen als een wolf. Zijn ‘aroooooo’ kan door je ziel snijden, maar soms werkt het ook mijn lachspieren. Maar waarom doen honden dat eigenlijk? Ik zocht het uit en schreef er een artikel over.

Schrijfcoachtip Beschrijf de omgeving

De omgeving waarin je verhaal zich afspeelt is heel belangrijk en bepalend voor de sfeer van je verhaal. Maar ook bepaalt het de bewegingsruimte van je hoofdpersoon. Een trein is bijvoorbeeld veel krapper dan bijvoorbeeld een danszaal. Om je lezer te laten ‘zien’ waar je hoofdpersoon zich ophoudt, is een beschrijving van de omgeving essentieel. En met deze tips lukt het jou zeker!

Stadsbeeld De Burghse Zetel

In Den Burg op het eiland Texel staat een bijzonder standbeeld waar je op mag zitten. De Burghse Zetel laat de verbinding tussen de eilanders en de dorpen op het eiland zien. Een bijzonder mooi beeldje waar je echt even stil bij moet staan (of op plaats neemt) als je in Den Burg bent.

Dierentuinnieuws met herfsttaferelen, grote insecten, dinosaurussen en meer

AquaZoo Leeuwarden, Burgers’ Zoo, DierenPark Amersfoort, ZooParc Overloon en WILDLANDS hebben leuke dingen te melden. De nieuwtjes vind je verzameld in deze aflevering van Dierentuinnieuws.

Goed Doel Wolven in Nederland

De wolf is terug in Nederland en hoe! Er zijn zelfs al welpjes gespot op de Veluwe. Hoewel mensen bang zijn voor wolven, vooral komt dit door mythes en sprookjes, hebben we weinig te vrezen van de wolf. Door middel van voorlichting en hulp biedt de organisatie Wolven in Nederland feiten en kennis, zodat mens en wolf samen in harmonie kunnen leven.

Museumnieuws met Maand van de Geschiedenis, Delftse Meesters, Bob Ross en meer

Op de eennalaatste dag van de maand had ik nog heel wat heerlijke museumnieuwtjes voor je over van Maand van de Geschiedenis, Museum Prinsenhof Delft, Museum MORE, Miniworld Rotterdam, De Mesdag Collectie, Het Mauritshuis, Het Scheepvaartmuseum, Centraal Museum, Drents Museum en Naturalis.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.