vrijdag 4 september 2020

Dagje uit nieuws met Madurodam Marathon, zilver uit UK in Delft en banteng geboren in Beekse Bergen

Met de vakantie achter de rug en de herfst voor de deur breekt er voor de dagjes uit weer een nieuw seizoen aan. Maar ook zijn er weer wat versoepelingen binnen de coronaregels geweest (check voor de actuele maatregelen altijd de website van je favoriete uitje). Musea kijken weer uit naar nieuwe tentoonstellingen. Kortom, er is weer veel te vertellen. In deze Dagje uit nieuws lees je meer over DierenPark Amersfoort, Ouwehands Dierenpark, Museum Prinsenhof Delft, Madurodam, ZooParc Overloon, Beekse Bergen, Plopsa Hotel en een bijzondere nieuwe Aquanura show in Efteling. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Met je hond weer naar de dierentuin

HOERA! De hond mag weer mee naar DierenPark Amersfoort en Ouwehands Dierenpark. Deze coronamaatregel is sinds deze week bij beide dierenparken weer versoepeld. Als hondenmama ben ik daar zeer blij mee, want zo wordt mijn dagje uit naar deze parken weer een stuk normaler. Hou wel altijd de websites van beide parken in de gaten voor aanvullende (corona)maatregelen. Zo ben je het snelste op de hoogte. Let wel: je hond moet kort aangelijnd zijn en je neemt natuurlijk een poepzakje mee. Bij DierenPark Amersfoort hoef je voor je hond geen entreegeld te betalen en hoef je ook geen ticket of tijdslot te reserveren. Bij Ouwehands Dierenpark kun je bij het bestellen van je online tickets bij Extra’s een ticket voor je hond bestellen voor € 5,-. Kijk op DierenParkAmersfoort.nl of Ouwehand.nl voor meer informatie omtrent coronamaatregelen en natuurlijk de regels rondom het meenemen van je hond. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Zeven zilveren stukken toegevoegd aan tentoonstelling in Museum Prinsenhof Delft

De coronacrisis zorgde ervoor dat de zeven museumstukken uit Groot-Brittannië voor de tentoonstelling ‘Zilver. Meesterstukken van Delfste zilversmeden 1590-1800’ niet bij de opening van de tentoonstelling aanwezig konden zijn. Maar… nu zijn ze toch in Museum Prinsenhof Delft te bewonderen. Het gaat om zilveren tafelversieringen van de 17de eeuwse zilversmid Adriaen Claesz de Grebber en een zilveren beker van de 17de eeuwse zilversmid Jan de Clerck de Jonge. De stukken zijn afkomstig uit het Asmolean Museum in Oxford. Voor meer informatie en tickets voor deze bijzondere tentoonstelling ga je naar Prinsenhof-Delft.nl. (foto: Marco Zwinkels, Museum Prinsenhof Delft)

De marathon van Madurodam

Wat hebben wereldsteden als New York, Amsterdam, Berlijn en Rotterdam gemeen? Ze organiseren allemaal een marathon! Madurodam kan dan toch eigenlijk niet achterblijven? Daarom organiseert Madurodam voor de derde keer de enige echte Madurodam Marathon op 4 oktober 2020. Natuurlijk alleen zoals deze miniatuurwereld dat kan: voor kinderen, door kinderen. De marathon van Madurodam is een sponsorloop door het park en er mogen (gedreven door de Covid-19 maatregelen) alleen kinderen mee doen. Zij hoeven namelijk geen 1,5 meter afstand te houden van elkaar en mogen buiten lekker sporten. De kinderen rennen samen geld bij elkaar voor de stichting het Gehandicapte Kind. De grootste handicap van kinderen met een handicap is eenzaamheid. Ze hebben weinig vriendjes. Dat komt ook omdat speeltuinen moeilijk toegankelijk zijn voor kinderen met een handicap. En daar gaat Madurodam met het opgehaalde geld wat aan doen! Voor meer informatie én om je kind in te schrijven of te doneren kijk je op madurodammarathon.nl. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

ZooParc Overloon werkt aan nieuw Zuid-Amerikaans gebied

ZooParc Overloon is altijd in beweging en nog lang niet klaar met ontwikkelen. Dat blijkt maar weer uit de nieuwe tekeningen voor een nieuw themagebied, genaamd Madidi. Het themagebied zal in verschillende delen worden aangelegd en gaat Zuid-Amerika vertegenwoordigen. In de tweede helft van september wordt het eerste deel al opgeleverd: een grote volière. Hier komen ruim veertig Chileense flamingo’s te wonen, maar ook kuifhoenderkoeten en kaneeltalingen. Het belichten van Zuid-Amerika in een themagebied is een wens die in vervulling gaat voor het park. De komst van Odin, de tweevingerige luiaard, sluit ook aan bij het nieuwe themagebied. Het gebied Madidi gaat later nog meer vogelsoorten huisvesten, evenals de witgezichtsaki’s die al in het park wonen. Kijk voor meer informatie op ZooParc.nl. (foto: ZooParc Overloon)

Banteng geboren in Beekse Bergen

HOERA! Er is een banteng geboren in Safaripark Beekse Bergen. Dat is best bijzonder, want de banteng wordt in het wild met uitsterven bedreigd. Daarnaast is Beekse Bergen een van de drie dierenparken in Nederland waar je deze rundersoort in het wild kan bewonderen. Het jonge mannetje is ’s nachts geboren en heeft de koninklijke naam Arthur gekregen. Hij en zijn moeder Lana doen het goed en staan met zijn tweetjes gewoon bij de rest van de kudde. Met de geboorte van Arthur werkt Beekse Bergen mee aan het fokprogramma om de diersoort in stand te houden. Bantengs komen voor in Myanmar, Thailand, Indochina en op Borneo, Java en Bali. De grootste dreiging voor het uitsterven is het vernietigen van de leefomgeving door de mens, vooral voor het winnen van palmolie. Daarnaast wordt er veel op de dieren gejaagd. Arthur is gelukkig met zijn moeder en de kudde te bewonderen in Beekse Bergen. Voor meer informatie kijk je op BeekseBergen.nl. (foto: Beekse Bergen)

Kom werken in het Plopsa Hotel

Plopsaland De Panne krijgt het allereerste Plopsa Hotel, uiteraard geheel in Plopsa-stijl met 117 thema-kamers waar je zomaar Maya de Bij, Samson en Marie of Mega Mindy tegen kan komen in het decor. De laatste hand wordt momenteel gelegd aan het hotel en met de opening in het vooruitzicht, zoekt Plopsa 50 nieuwe medewerkers, speciaal voor het hotel. Heb jij altijd al in een hotel willen werken? Hou je van pretparken? En ken je alle liedjes van K3 en Samson (niet vereist overigens)? Dan is dit je kans. Het hotel zoekt voor alle afdelingen personeel, dus voor de receptie, de keuken, de huishouding en nog veel meer. Geïnteresseerden kunnen solliciteren via Plopsajobs.be.

Aquanura met een zachte G

Efteling geeft Guus Meeuwis wel een heel bijzonder jubileumcadeau! Een Aquanura show met de grootste hits van Guus in combinatie met de herkenbare muziek uit de Efteling zelf. Deze bijzondere show is speciaal gemaakt voor Guus zijn 25 jarig jubileum in het vak. Het Brabantse park wil hiermee de zanger extra in het zonnetje zetten. De bijzondere jubileumshow van Aquanura gaat op donderdag 8 oktober in première en zal tot en met 15 november 2020 te zien zijn aan het eind van een Efteling bezoek. Meer weten? Kijk op Efteling.com. (foto: Efteling)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.