woensdag 2 september 2020

5 tips om het vakantiegevoel vast te houden

Afgelopen maandag was het zover; alle schoolvakanties zijn voorbij. Kinderen trekken weer massaal op de fiets naar school en ook wij volwassenen gaan weer wat massaler aan het werk. Hetzij fysiek op de werkvloer, hetzij in je thuiskantoor om zo het openbaar vervoer te ontlasten en de kantoorpanden wat leger te houden. Het ‘normale’ leven (binnen de coronamaatregelen natuurlijk) is weer zo zoetjes aan begonnen. Maar ja, met dat normale leven van school en werk, dan lijkt die vakantie ineens zo ver weg… Hou dat vakantiegevoel daarom lekker vast, met deze tips. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Plan een dagje uit in het weekend

Verleng de vakantie door een dagje uit te plannen. Ga lekker naar de dierentuin, een museum of pretpark (wel een tijdslot reserveren). Ga naar het strand en maak een wandeling over de heide. Door een uitje te plannen, heb je weer iets om naar uit te kijken in de week. Bovendien doorbreekt een uitje de sleur van het thuiswerken.

Neem de tijd voor werk en school

Ga niet haasten. Als we iets geleerd hebben de afgelopen maanden is dat het fijn is om de tijd te nemen voor werk, schoolwerk en elkaar. Plan je dagen goed, zodat je – vooral als je thuiswerkt – niet van 9 tot 9 achter je laptop zit, zonder te weten wat er allemaal om je heen is voorgevallen die dag. Komen de kinderen thuis uit school? Neem dan pauze voor hen en spreek even de dag door. Drink samen wat en ga dan weer aan de slag. Deze pauzes helpen jou om je op het werk te concentreren en je kinderen om weer met het huiswerk te gaan stoeien.

Maak iets leuks van je vakantiefoto’s

Of je nu naar een camping in Nederland bent geweest, toch over de grens op vakantie bent gegaan of alleen maar dagjes weg hebt gedaan; je hebt vast ook foto’s gemaakt. Zoek de allerleukste eens uit en print deze zelf uit of laat dit doen bij Kruidvat, HEMA of Smartphoto om deze daarna eens lekker ouderwets in te plakken of in een fotolijst te doen. Maak een fotoboek (Saal Digitaal, Cewe ofzo) en blader lekker door je herinneringen. Het is via zulke online printshops zelfs mogelijk om ansichtkaarten te maken van je eigen foto’s. Leuk om naar elkaar te sturen om zo nog langer van je vakantie te genieten.

Neem een vakantiegewoonte over

Wat maakt voor jou de vakantietijd nu echt ontspannend en fijn? Was dat het feit dat je meer hebt gelezen in plaats van televisie gekeken? Heb je meer spelletjes aan tafel gedaan? Meer tijd genomen voor een ontbijt met elkaar? Misschien kun je zo een vakantiegewoonte in je normale dagelijkse leven ook weer toepassen. Hoe? Door bijvoorbeeld wat eerder op te staan en de ontbijttafel te dekken. Of door te lezen voor het slapen gaan in plaats van al je Netflixseries te bingen. Zorg wel dat het geen moeten wordt, want dan is zo een fijn ontspannend moment ineens niet leuk meer.

Luister naar je vakantiehits

Dat ene nummer van de kinderclub dansjes, het muziekje uit het restaurant waar je veel hebt gegeten of het themamuziek van het pretpark; het zijn allemaal liedjes die je aan de vakantie doen terugdenken. Maak daarom een playlist aan met deze persoonlijke vakantiehits. Door hiernaar te luisteren, droom je vanzelf even weg en denk je aan die heerlijke vakantiemomenten. Ideaal om het vakantiegevoel mee vast te houden. Vooral in deze tijden.

Heb jij nog een leuke tip? Laat hem achter in de reacties!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.