woensdag 20 februari 2019

Pandasia in de prijzen, Gold Green Key voor GaiaZOO en nog meer Dierentuinnieuws

De Krokusvakantie is in volle gang. Regio noord geniet deze week van een heerlijke vakantie en regio’s midden en zuid mogen volgende week lekker genieten. Zo een weekje vrij biedt heel veel ruimte voor een gezellig dagje uit met het hele gezin. Naar de dierentuin bijvoorbeeld. En er zijn weer veel leuke dierentuinnieuwtjes om te delen. Lees je even mee?
(foto: Berry de Nijs/Writing Berries – DierenPark Amersfoort, 2018)


Pandasia mooiste pandaverblijf ter wereld

Afgelopen maandag 18 februari werden de Giant Panda Global Awards uitgereikt. Tijdens de feestelijke ceremonie in Ouwehands Dierenpark viel het gastpark zelf ook in de prijzen. Pandasia, het reuzenpandaverblijf van het park in Rhenen, is namelijk uitgeroepen tot het Mooiste Reuzenpandaverblijf ter Wereld door Panda-experts en fans van over de hele wereld. Hiermee lieten ze de Zoo Berlin en Ahtari Zoo achter zich. Daarnaast ontving het park twee keer de tweede prijs in de categorieën Favoriete Panda Zoo restaurant en Favoriete Light Festival.
Ouwehands Dierenpark
(foto: Ouwehands Dierenpark)


Gouden Green Key voor GaiaZOO

Op 14 februari ontving GaiaZOO uit handen van Harm Edens het Green Key Keurmerk, status Goud. Dat is het hoogst haalbare Green Key niveau. Green Key is hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche. Uiteraard is de dierentuin uit Kerkrade super trots op de gouden status, want ze werken extra hard om duurzaamheid in het park door te voeren. Want dat is beter voor mens en dier. Het Green Key Gold bordje hangt uiteraard bij de ingang van het park. En als je een bezoekje brengt aan het park, help je dan meteen een handje mee door afval in de daarvoor bestemde bakken te doen.
GaiaZOO
(foto: GaiaZOO)


Plaswijckse Alpaca heeft een naam

De onlangs geboren alpaca heeft een naam! De kleine witte alpaca dame heet Guapa. Dit betekent mooi meisje in het Spaans. De naam werd gekozen uit meer dan 700 inzendingen. Op 9 februari werd de winnaar van de namenwedstrijd in het zonnetje gezet en mocht diegene de kleine Guapa ontmoeten. Een bijzondere ontmoeting, waarbij de winnaar ook nog met de mannetjes alpaca’s een wandelingetje mocht maken. Moeder en dochter werden van een afstandje bekeken, want mams heeft de neiging om vreemden te bespugen als bescherming van haar kleintje.
Plaswijckpark.nl
(foto: Plaswijckpark)


Zeldzame giftige kwal te zien in Burgers’ Zoo

De Koninklijke Bugers’ Zoo presenteert een nieuwe aanwinst: de zeenetel. Deze uiterst giftige kwallensoort woon in het tropisch koraalrifaquarium van Burgers’ Ocean. Het dierenpark van Arnhem is het enige publieksaquarium in Nederland waar deze prachtigem, maar giftige kwal te bewonderen is. Hiermee is het zelfs een van de vijf Europese aquaria die de zeenetel een succesvol thuis kan bieden. Kwallen zijn uiterst moeilijk om te houden, omdat ze een bijzondere levenscyclus hebben en zeer hoge eisen stellen aan hun leefomgeving. Hoewel het dier giftig is, is de zeenetel voor mensen niet heel gevaarlijk. De lange draden zijn wel gevaarlijk voor visjes en garnaaltjes.
Burgerszoo.nl
(foto: Koninklijke Burgers’ Zoo)


Met je neus in de poep in DierenPark Amersfoort

De Krokusvakantie betekent dat er in DierenPark Amersfoort weer poep van dieren centraal staat. Poep & ZOO is een educatieve, gekke en interessante activiteit waarbij kinderen en volwassenen meer leren over poep en de functie ervan voor dieren. Vandaag plozen kinderen samen met dierenarts Willem-jan Kitslaar van DierenPark Amersfoort olifantenpoep uit. De kinderen mochten helpen poepscheppen in het buitenverblijf en leerden daarbij meer over de olifantenkeutels. De rondleiding vandaag met de dierenarts was een eenmalige activiteit. Maar er valt nog veel meer te leren over Poep in de Amersfoortse dierentuin. Kom tot en met 3 maart maar eens kijken.
DierenParkAmersfoort.nl
(foto: DierenPark Amersfoort)

1 opmerking:

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.