dinsdag 12 februari 2019

39 nieuwe bewoners voor DierenPark Amersfoort

Àfgelopen week heeft de flamingo-familie van DierenPark Amersfoort met open vleugels 39 nieuwe bewoners verwelkomt. De nieuwelingen zijn neergestreken uit Chester. Samen met de groep die al in de Amersfoortse dierentuin leeft, heeft het park nu zo’n 100 roze vogels rondlopen. Een prachtig en indrukwekkend gezicht. (foto: DierenPark Amersfoort)

Chileense flamingo’s

De flamingo-familie van DierenPark Amersfoort behoort tot de Chileense flamingo’s. Deze worden ongeveer 105 centimeter hoog en wegen tussen de 2 en 2,5 kilo. Anders dan de Andesflamingo heeft de Chileense flamingo rood/roze “kniën”. Als soort houdt ook deze flamingo ervan om in grote groepen te leven. Zo een groep wordt een kolonie genoemd en bestaat uit volwassen dieren en kuikens.

Met open vleugels

Omdat flamingo’s graag in grote groepen leven, was de introductie tussen de Amersfoorters en de Chester flamingo’s geen enkel probleem. Eén voor één renden de nieuwkomers op hun nieuwe familie af en vonden direct aansluiting bij hun nieuwe kolonie. De nieuwkomers zijn nu nog te herkennen aan de iets rodere veren. Dat komt waarschijnlijk omdat zij in Chester ander voer kregen. Tussen de nieuwkomers zijn ook vijf kuikens te zien. Deze zijn nu nog grijzig van kleur, evenals het kuiken van de Amersfoortse flamingo’s. Flamingo’s leven graag in koppels en het park hoopt dan ook op nog meer kuikens in de toekomst.

Nu te zien

De flamingo’s zijn als kolonie buiten te zien. Ze wonen naast de Savanne brug dichtbij het DinoPark. Voor meer informatie, tickets en entreeprijzen ga je naar DierenParkAmersfoort.nl.

1 opmerking:

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.