woensdag 6 februari 2019

Opknapbeurt voor Carnaval Festival

Taa tata, Taa tata, Tatataa… Taa tata, Taa tata, Taaaaaa…
Zit het liedje al in je hoofd? Mooi. Want er is nieuws uit ’s werelds vrolijkste, meest feestelijke attractie van de Efteling. Wie in Jokie’s Carnaval Festival heeft gezeten, weet dat de oorwurm geschreven door Toon Hermans en Ruud Bos de rest van de dag bij je blijft. Ik word altijd heel vrolijk van de muziek én van de attractie zelf. Zittend in je vrolijk gekleurde gondeltje maak je een wereldreis in zo’n vijf en een halve minuut. Iedere keer dat je in een nieuw land aankomt, verandert het liedje, zodat het perfect past bij wat je ziet. Dit jaar is Carnaval Festival 35 jaar oud. Tijd voor een opknapbeurt.
(foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

35 jaar Rode Neuzen festival

Het Carnaval Festival is door de jaren heen al vaker verandert en aangepast. Toen ik als klein meisje voor het eerst de attractie bezocht met mijn broer en ouders, wandelde je in de wachtrij door een donkere ruimte. Ergens hoorde je al een lallend gezang en we passeerden een klein cafeetje. Dat cafeetje is er al jaren niet meer en de wachtrij is een vrolijk ruimte met leuke ansichtkaarten. Ook is in de 35 jaar er binnen wel eens iets verandert. Zo zijn Loekie de Leeuw en zijn vriendjes een aantal jaren terug in het Carnaval Festival komen wonen.

LED-verlichting & techniek

De grootste veranderingen aan de meest vrolijke rit om de wereld ligt in de techniek en duurzaamheid. Zo zal de techniek van de poppen worden verbetert, zodat ze gestroomlijnder bewegen. Daarnaast wordt de totale showverlichting vervangen door duurzame LED-verlichting. Het totale onderhoud gaat zo een 3 miljoen euro kosten. De komende drie maanden zal er hard gewerkt worden in het Festival. Het totale renoveren van de 118 gondels zal in fases een jaar in beslag gaan nemen.

Esthetische veranderingen

Naast de technische update wordt de gehele attractie opgefrist met een nieuwe laag verf. En er gaan enkele scènes van de wereldreis een aanpassing ondervinden. Fons Jurgens, algemeen directeur van de Efteling, zegt daarover: ‘Het geplande onderhoud is een logisch moment om ook aanpassingen op gebied van thematisering te doen. De dark ride attractie blijft herkenbaar voor iedereen. Het wordt nog meer een feestje, alleen dan van deze tijd.’ Hierdoor gaan de scènes beter aansluiten bij het oorspronkelijke thema: feestvieren door verschillende culturen over de hele wereld. Een voorbeeld is dat de Afrikaanse poppen traditionele Afrikaanse klederdracht gaan krijgen.


De reis door Afrika nu en straks na het onderhoud, foto’s: Efteling

Ik kan niet wachten tot het onderhoud klaar is. Carnaval Festival is altijd een van mijn favoriete attracties geweest door de vrolijke muziek en het thema, reis om de wereld. Het wordt straks vast een nog groter feestje! Taa tata, Taa tata, Tatata, Taa tata, Taa tata, Taaaaa!

1 opmerking:

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.