donderdag 2 februari 2017

De top 3 Leukste Uitjes van Groningen

Er gaat niets boven Groningen! De noordelijkste provincie van Nederland was tijdens de prijsuitreiking van het Leukste Uitje van Nederland ook zeker goed vertegenwoordigd. Twee van de uitjes in de top 3 vielen vorig jaar ook in de prijzen. De nummer 1 dit jaar is geen onbekende in de categorie Leukste Uitje van Groningen. Alle drie representeren zij Groningen op haar best en doen de slogan van de provincie zeker eer aan!

1. Fontana Bad Nieuweschans
Neem eens een heerlijke verfrissende duik in een van de leukste zwembaden van Nederland: Fontana Bad Nieuweschans. Of stap lekker in de sauna, neem een massage of kies voor een ander wellness arrangement. Hier kun je heerlijk ontspannen en de stress van alledag van je af laten glijden. Geniet van het zonnetje in het badjassenpark of van het heerlijke eten in het restaurant. En als je wil blijven slapen dan kan dat ook: het Fontana Bad heeft een eigen hotel. (foto: Fontana Bad Nieuweschans)

2. DoeZoo Insektenwereld
Vorig jaar nog nummer 1, maar dit jaar waren ze net zo blij met de tweede plaats: DoeZoo Insektenwereld. Je vindt deze bijzondere dierentuin in Leens. Je leert er van alles over insecten en insecteneters. Daarnaast mag je een kikker vast pakken, een slang om je nek dragen en een stinkdier zomaar lekker over zijn kopje kriebelen. Je komt heel dicht bij de verschillende dieren en dat maakt een dagje DoeZoo Insektenwereld een bijzondere ervaring. En als het regent kun je er ook goed vertoeven: ruim 900 vierkante meter van de zoo is overdekt. Daarnaast biedt DoeZoo professionele dagbesteding aan alle mensen die dit nodig hebben. Op zondag is DoeZoo Insektenwereld gesloten. (foto: DoeZoo Insektenwereld)

3. Openluchtmuseum Het Hoogeland
Ook geen onbekende in de top 3 is Openluchtmuseum Het Hoogeland. Vorig jaar ging dit museum ook met de bronzen trofee naar huis. Het museum in Warffum neemt je mee terug in de tijd, naar hoe men leefde in Warffum en Het Hoogeland een eeuw geleden. Beleef het plattelandsleven, kijk binnen in de twintig oude gebouwtjes en leer meer over de ambachten en hoe mensen in die tijd leefden. Omdat de huisjes tot in de kleinste details zijn nagebouwd, heb je echt het gevoel dat je door de tijd bent gereisd. Tijdens je bezoek kun je ook van alles doen en genieten van het leven in de 19de eeuw. Het is zelfs mogelijk om in deze pittoreske omgeving te trouwen. (foto: Openluchtmuseum Het Hoogeland)


De gelukkig winnaars uit Groningen met Stella Goemans en ANWB hoofddirecteur Frits van Bruggen (foto: ANWB)

Ga een dagje naar Groningen met korting
Heb je ook zo een zin in een dagje naar Groningen om een van deze (of de andere uitjes) te bezoeken? Ga dan naar de website LandvanANWB.nl en ontdek de leukste uitjes van Groningen en de rest van Nederland. Soms zelfs met leuke kortingen voor ANWB leden, zodat je nog meer kan genieten van een dagje uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.