donderdag 9 februari 2017

De top 3 Leukste Uitjes van Drenthe

Drenthe is een prachtige provincie vol groen en mysterie. Het is immers de provincie van de hunebedden. Maar het is ook een provincie met vele leuke en vooral spannende dagjes uit. Zo bleek maar weer eens bij de uitreiking van Het Leukste Uitje van Nederland. Drenthe was goed vertegenwoordigd, maar er gingen er slechts drie met de prijzen vandoor. Twee daarvan zijn geen nieuwelingen in de top 3, maar het zijn dan ook wel heel leuke uitjes.

1. Drouwenerzand Attractiepark
Vorig jaar nog op nummer 2, dit jaar weer op de eerste plaats Drouwenerzand Attractiepark. Genieten tussen het groen in het voordeligste attractiepark van Nederland. De entree van € 13,00 per persoon van kinderen vanaf 3 jaar en ouder is geheel inclusief eten en drinken. Dus ook je bakje friet, dat overheerlijke kopje koffie en het ijsje toe heb je bij de entree al betaald. De vele attracties zijn toegankelijk voor jong en oud. Iedere attractie geeft netjes aan of het geschikt is voor je kind qua lengte. En wist je dat het attractiepark ook een eigen bungalowpark heeft? Zo beleef je nog meer pret in Drenthe! (foto: Drouwenerzand Attractiepark)

2. Zoo Bizar
Vleerhondjes, gordeldieren en Brechje de vogelspin. In Orvelte kom je ze zomaar tegen in de leuke en kleinste dierentuin van Nederland: Zoo Bizar. Zoals de naam al zegt is het niet een gewone dierentuin, maar een plek met bizarre dieren die je niet altijd zomaar overal tegenkomt. De mini-zoo is gevestigd in een oude boerderij in het museumdorp Orvelte. Ga dus zeker even langs als je het museumdorp bezoekt. Kinderen (en volwassenen) mogen Brechje bijvoorbeeld gewoon aaien. Of wil je liever ervaren hoe het voelt om een slang om je nek te hebben? De enthousiaste medewerkers zullen vol passie meer over de bijzondere dieren vertellen. Zoo Bizar is de nieuwkomer in de top 3. (foto: Zoo Bizar)

3. Nationaal Gevangenismuseum
Net als vorig jaar op de derde plaats vinden we het Nationaal Gevangenismuseum. Dit is een gevangenis waar je met plezier naar toe gaat. Je leert er alles over de geschiedenis van het gevangeniswezen in Nederland. Je kan er zelfs een nachtje blijven slapen! Niet in de cel, maar wel in een van de historische bewaarderswoningen. Een dagje Gevangenismuseum kan gemakkelijk gecombineerd worden met een Escape Room met gevangenisthema, een rondritje in de echte Boevenbus of een ander leuk uitje in de buurt. (foto: Nationaal Gevangenismuseum)


De gelukkig winnaars uit Drenthe met Stella Goemans en ANWB hoofddirecteur Frits van Bruggen (foto: ANWB)

Met korting naar Drenthe
Op de website Land van ANWB vind je nog veel meer leuke uitjes in Drenthe. Vaak heeft de ANWB voor haar leden leuke aanbiedingen om een uitje naar Drenthe nog leuker te maken. Veel plezier alvast!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.