donderdag 16 februari 2017

De top 3 Leukste Uitjes van Overijssel

Op de Vakdag van de Vakantiebeurs dit jaar werden ook de Leukste Uitjes uitgereikt, zowel landelijk als per provincie. Tijdens de gezellige ceremonie werden daarom ook de uitjes van de provincie van deze week in het zonnetje gezet, namelijk Overijssel. De drie leuke uitjes hebben met elkaar gemeen dat je er voor naar buiten gaat. En je kan bij alledrie leuke dieren tegenkomen. Twee van de drie haalden vorig jaar ook de top 3, maar de nummer 1 is nieuw. Ga je mee naar Overijssel?

1. AvatarZ Nature Park
Het leukste uitje van Overijssel, volgens de leden van de ANWB, is Avatarz Nature Park. Dit klimbos biedt voor jong en oud uitdagende klimparcoursen. Er zijn lage parcoursen, waarbij je dicht bij de grond blijft, maar echte waaghalzen gaan natuurlijk richting de boomtoppen op het hoge parcours. Kom alleen klimmen, met het gezin of als kinderfeestje. Ook leuk is het om een van de andere outdoor sporten te komen doen. Je bent met zijn allen in ieder geval lekker in de buitenlucht! (foto: AvatarZ Nature Park)

2. Dierenpark Taman Indonesia
Midden tussen de weilanden van Kallenkote ligt een klein stukje Indonesië. Loop door de doorloop volières met prachtige tropische vogels, ga op zoek naar de kleine katachtigen in hun groene verblijven of geniet van de andere dieren in Dierenpark Taman Indonesia. Door het jaar heen worden er in schoolvakanties speciale evenementen georganiseerd. In het restaurant – gelegen in de Hoeve aan het begin van het park – eet je de lekkerste Indonesische hapjes. Dat is puur genieten van een prachtig dierenpark geheel in Indonesische stijl. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries – Dierenpark Taman Indonesia)

3. Kinderboerderij Dondertman
Vorig jaar nog op nummer 1, maar zeker niet verdwenen uit de top 3 is Kinderboerderij Dondertman. De altijd gezellige kinderboerderij biedt jong en oud de kans om kennis te maken met allerlei exotische en inheemse boerderijdieren. Zo wonen er varkens, kippen en schapen op de boerderij, maar ook alpaca’s. Help mee met het verzorgen van de dieren of geef ze gewoon een aai over de bol. Er is een gezellige kantine en een grote speeltuin met terras waar kinderen volop kunnen spelen. Ook de hond mag mee naar Kinderboerderij Dondertman, maar niet op de kinderboerderij zelf. (foto: Kinderboerderij Dondertman)


De winnaars van Overijssel samen met Stella Goemans en ANWB hoofddirecteur Frits van Bruggen (foto: ANWB)

Dagje uit in Overijssel met korting
Een dagje uit naar Overijssel wordt nog leuker als je deze eerst plant via de website van Land van ANWB. Hier vind je namelijk alle uitjes van de provincie én vaak ook met leuke kortingen. Dat wordt dubbel genieten van een dagje uit in Overijssel.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.